ΔΙΕΘΝΗ

Το γυρίζει από… χάκα, σε… σάμπα η Λόγκαν (vid)

Το γυρίζει από… χάκα, σε… σάμπα η Λόγκαν (vid)

Μετά τον πρόσφατο τίτλο του πρωταθλήματος Νέας Ζηλανδίας που κατέκτησε με τα “χρώματα” της Harbour Raiders Volleyball Club η Αμερικανίδα πρωταθλήτρια φέρεται να δέχεται πιέσεις για να αγωνιστεί ξανά στο πρωτάθλημα της Βραζιλίας.

“Αποστολή εξετελέσθη” λοιπόν για την 36χρονη Τομ Λόγκαν (φωτό δεξιά με το Νο 77 με τη μπάλα στα χέρια), που μετά τη Τζακάρτα προσφάτως η χάρη της έφτασε και στη Νέα Ζηλανδία. Εκεί, όπου το βόλεϊ δεν είναι σε επαγγελματικό επίπεδο, η δις ασημένια Ολυμπιονίκης των ΗΠΑ, αφού δίδαξε σε σεμινάρια βόλεϊ, ασχολήθηκε με την προπονητική, πριν λίγες μέρες οδήγησε την ομάδα της και στην κατάκτηση του 50ου πρωταθλήματος της χώρας.

tom logan 10173570_744398388924627_5139359184769762959_n

Στον 4ο τελικό της σειράς των πλέι οφ με την φιναλίστ Σίρλεϊ η ομάδα της Λόγκαν επικράτησε με 3-0 (25-17, 25-23, 25-19) σετ και πρόσθεσε μια ακόμη “κούπα” στην πλούσια τροπαιοθήκη της.

Η θρυλική Αμερικανίδα άσος, συνεχίζει να κάνει αυτό που αγαπά όσο τίποτε άλλο και διεκδικεί με αξιώσεις της αθλήτριας που έχει αγωνιστεί στις περισσότερες χώρες του κόσμου (Βραζιλία, Ιταλία, Ελβετία, Ισπανία, Ρωσία, Ιαπωνία, Κίνα, Τουρκία, Γαλλία, Ινδονησία, Ν. Ζηλανδία). Από το 2002 που αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ η Harbour Raiders Volleyball Club ήταν η 16η ομάδα της καριέρας της Λόγκαν και όπως φαίνεται όχι κι η τελευταία.

Μια “χρυσή” αναμφίβολα καριέρα για την μορφή του αθλήματος, που με έσοδα 1.000.000 δολάρια η Λόγκαν το 2015 βρίσκονταν στην 8η θέση της λίστας με τις πλουσιότερες βολεϊμπολίστριες.

logan_tom_unilever

Σενάρια πάντως των τελευταίων ωρών από τη “χώρα του καφέ”, θέλουν την συμπατριώτισσά της, Ντέστινι Χούκερ και τον Ιταλό τεχνικό, Στέφανο Λαβαρίνι να προσπαθούν να την ψήσουν να παίξει για μια ακόμη φορά στη Μίνας, την πρώτη ομάδα που αγωνίστηκε όταν βγήκε το 2003 για πρώτη φορά εκτός αμερικανικών συνόρων. Άλλωστε με τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ, η 19χρονη τότε Λόγκαν πέρασε στην ιστορία ως η νεαρότερη αθλήτρια που έπαιξε ποτέ στην Ολυμπιακή ομάδα των ΗΠΑ.

Σε περίπτωση που πειστεί μάλιστα αυτή θα είναι η τρίτη της παρουσία στη βραζιλιάνικη λίγκα, καθώς τη σεζόν 2012-2013 είχε προσφέρει στο Ρίο Ντε Τζανέιρο τις υπηρεσίες της στην Unilever/Sky, ομάδα του πρώην ομοσπονδιακού τεχνικού της “σελεσάο”, Μπερναρντίνιο.

Photo: Julie Maree

Δείτε στο video την Λόγκαν να στέφεται πρωταθλήτρια  Ν. Ζηλανδίας