Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Γκάρας: “Οι στόχοι της διοίκησης και των παικτών είναι ξεκάθαροι…”

Γκάρας: “Οι στόχοι της διοίκησης και των παικτών είναι ξεκάθαροι…”

Στην επίσημη σελίδα του Φοίνικα Σύρου μίλησε ο Δημήτρης Γκαράς. Ο Έλληνας λίμπερο αναφέρθηκε στο κομμάτι της πανδημίας, την αποχή από τους αγωνιστικούς χώρους, τον αγώνα με τον Ολυμπιακό αλλά και τους στόχους της ομάδας του την φετινή χρονιά.

«Διανύουμε μια αρκετά περίεργη και δύσκολη χρόνια όχι μόνο για τους αθλητές αλλά για όλο τον κόσμο. Μια πανδημία που μας ταλαιπωρεί από την αρχή περίπου του 2020 και δεν ξέρουμε πόσο ακόμη θα διαρκέσει, αλλά σαν αθλητές αυτή την στιγμή καλούμαστε να την διαχειριστούμε όσο καλύτερα μπορούμε, διότι πήραμε το πράσινο φως από την κυβέρνηση για την συνέχιση του πρωταθλήματος».

Για τον τρόπο προπόνησης με το νέο προπονητή Ιγκόρ Τζούρισιτς τόνισε:

«Δουλέψαμε παρά πολύ  κατά την περίοδο της καραντίνας ώστε να μην έχουμε τραυματισμούς και από την στιγμή που μας άφησαν να αρχίσουμε ξανά προπονήσεις μέσα στο γήπεδο, το καταφέραμε χωρίς να έχουμε κάποιον τραυματισμό από κάποιον συναθλητή μου. Με την έλευση του νέου προπονητή η ομάδα μπήκε σε άλλους ρυθμούς προπονήσεων, πιο εντατικούς με προπονήσεις πρωί- βράδυ.

Μας μετέφερε τον τρόπο παιχνιδιού του και πως θέλει το στήσιμο της ομάδας και αυτές τις τρεις βδομάδες δουλέψαμε παρά πολύ πάνω σε αυτά τα κομμάτια και ειδικά στην οργάνωση στο μπλοκ άμυνα και στο σέρβις. Από την στιγμή που ανακοινώθηκε επίσημα η διεξαγωγή των αγώνων την τελευταία βδομάδα, δουλεύουμε πάνω στο πως θα αντιμετωπίσουμε τον Ολυμπιακό. Μας πιέζει αρκετά και  προσπαθεί να εντοπίσει τις αδυναμίες της ομάδας και να τις βελτιώνουμε».

Στο αν έχει βοηθήσει την ομάδα η έλευση του νέου προπονητή, ο διεθνής λίμπερο τόνισε: 

«Είναι αρκετά θετική στο αγωνιστικό κομμάτι η έλευση του και η παρουσία του στην ομάδα. Σίγουρα όμως με τόσο μεγάλο διάστημα αποχής οι ομάδες δεν θα είναι ακόμη στο μάξιμουμ της απόδοσης τους, αλλά αυτό δεν το θεωρώ δικαιολογία γιατί όλες οι ομάδες ξεκινάμε από την ίδια κατάσταση και με τα ίδια δεδομένα.

Οι στόχοι του Φοίνικα ΟΝΕΧ είναι από την αρχή ξεκάθαροι.  Οι άνθρωποι της ομάδας, θέλουν και θέλουμε να είμαστε πρωταγωνιστές σε κάθε διοργάνωση και να καταφέρουμε να επιτύχουμε και να κατακτήσουμε όσους περισσότερους τίτλους μπορούμε και ειδικά τον μεγαλύτερο τίτλο που είναι το πρωτάθλημα. Ξέρουμε όλοι πόσο πολύ το θέλουν και η Διοίκηση της ομάδας αλλά και οι φίλαθλοι μας, που ακολουθούν τόσα χρόνια την ομάδα και δυστυχώς με όλη αυτή την κατάσταση δεν μπορούν να είναι μέσα στα γήπεδα, δίπλα μας να μας δίνουν δύναμη και ενέργεια».

Για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ο Δημήτρης Γκαράς είπε:

«Ο Ολυμπιακός είναι μια εξίσου καλή ομάδα που και αυτή διεκδικεί το πρωτάθλημα. Θα είναι ένας δυνατός αγώνας.

Η ομάδα που θα έχει υπομονή και μεγαλύτερη θέληση και πάθος θα βγει νικήτρια από αυτή την αναμέτρηση και θέλει μεγάλη προσοχή, διότι φέτος έχει αλλάξει το σύστημα του πρωταθλήματος και η απώλεια του κάθε βαθμού η του κάθε σετ κοστίζει. Στο τέλος του πρωταθλήματος οι συνολικοί βαθμοί θα μετρήσουν για να έχουμε πρωταθλητή.

Θα ήταν ιδανικό για μας να είχαμε τον κόσμο κοντά μας, αλλά λόγο της κατάστασης θα έχουν την δυνατότητα να μας παρακολουθήσουν μέσα από το τηλεοπτικό δίκτυο και συγκεκριμένα από την οθόνη της ΕΡΤ .

Εύχομαι υγεία και πάνω από όλα ψυχική ηρεμία σε όλο τον κόσμο γιατί αυτή η πανδημία έχει φέρει και αλλά προβλήματα στον κόσμο εκτός από την ασθένεια…»