Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Γκλαντστόουν Jr: «Φέτος θα συμβούν σπουδαία πράγματα στην Ορεστιάδα»!

Γκλαντστόουν Jr: «Φέτος θα συμβούν σπουδαία πράγματα στην Ορεστιάδα»!

Στις πρώτες εντυπώσεις απο την παρουσία του στην Ορεστιάδα, αλλά και στους στόχους και τις φιλοδοξίες που έχει με τον Άθλο στη Volleyleague τη νέα χρονιά αναφέρθηκε ο Γκλαντστόουν στην πρώτη του συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα των «βυσσινί».

Ο Γκλαντστόουν βρίσκεται εδώ και έναν περίπου μήνα στην Ορεστιάδα και μετρά αντίστροφα για την έναρξη της προετοιμασίας των Θρακιωτών. Ο πανύψηλος Βραζιλιάνος κεντρικός έχει ενσωματωθεί ήδη στην πόλη του Έβρου και δήλωσε έτοιμος, ορεξάτος, όσο και αισιόδοξος για τη νέα χρονιά υποσχόμενος στους φιλάθλους της ομάδας πολλές όμορφες εκπλήξεις.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Gladstone Magalhães de Jesus Junior στο athlos.club

Ο ψηλότερος παίκτης στην ιστορία του Άθλου Ορεστιάδας με μπόι 2.07μ. είναι Βραζιλιάνος και έπειτα από τρία χρόνια απουσίας επιστρέφει, αποφασισμένος για μεγάλα πράγματα, ξανά στον τόπο του… εγκλήματος, τα «σαλόνια του ελληνικού βόλει»! Ο λόγος για τον 25χρονο κεντρικό, Gladstone Magalhães de Jesus Junior, που το 2017, ως παίκτης του Παμβοχαϊκού, μας συστήθηκε για πρώτη φορά ως «Γκλαντστόουν Jr».

Ο νέος «πύργος» της ομάδας μας, που ήδη βρίσκεται στην Ορεστιάδα και προπονείται, είναι γεννημένος μαχητής και από πολύ νωρίς έδειξε πως έχει το «μέταλλο» του νικητή. Μεγαλωμένος στις φαβέλες της Ουμπερλάντια, στην πολιτεία της Μίνας Ζεράις, μπήκε δυναμικά από μικρός στον στίβο της ζωής. Ξεπερνώντας πολλές δυσκολίες, άρχισε σε ηλικία 10 ετών το βόλεϊ, με όνειρο να ζήσει κάποτε μια πιο άνετη ζωή και να φορέσει στο στήθος του το εθνόσημο της ανδρικής ομάδας της «σελεσάο», κάτι που σχεδόν άγγιξε, ως διεθνής της U-19 των «βερντεόρο».

Το 2016 στην ομάδα Clube de São José dos Campos, έζησε μία από τις πιο δύσκολες στιγμές της καριέρας του. Κόντρα σε πολλές αντιξοότητες και «δαίμονες», κέρδισε όμως μία πολύτιμη μάχη για το μέλλον του. Με μισθό πείνας 500 ρέαλ (σ.σ 93,35 ευρώ), που δεν του έφταναν ούτε για να πληρώσει τους λογαριασμούς του και περπατώντας καθημερινά 14 χλμ για να πάει στην προπόνηση, ο απογοητευμένος Γκλαντστόουν, ζήτησε δύο μήνες πριν τη λήξη του συμβολαίου του, να αποχωρήσει από το σύλλογο. Η διοίκηση της βραζιλιάνικης ομάδας όμως αρνήθηκε να τον αποδεσμεύσει.

Έπειτα από έναν πραγματικό Γολγοθά, που τον έφερε μια ανάσα από το να «κόψει» οριστικά το βόλεϊ, ο Γκλαντστόουν Jr κατάφερε τελικά να ανακτήσει, δια της δικαστικής οδού, την «ελευθερία» του. Σε ε ηλικία μόλις 20 ετών, άνοιξε τα φτερά του και πέταξε στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, αποφασισμένος να κερδίσει το μεγάλο στοίχημα με τον εαυτό του.

Μετά τις καλές του εμφανίσεις σε Ελλάδα και Γαλλία, ο «θηριώδης» Κυπελλούχος Γαλλίας με την Πουατιέ, έβαλε τις βάσεις για το «χτίσιμο» μιας νέας καριέρας. Με πίστη στο Θεό και δύναμη από τον τεράστιο Σταυρό, που «κουβαλάει» στο «ζωγραφισμένο» σώμα του, κατάφερε να ξεπεράσει πολλά εμπόδια, «τα’ βρήκε» με τον εαυτό του και πλέον αισιοδοξεί σε καλύτερες μέρες. Ωστόσο δεν εφησυχάζεται, αφού ξέρει καλά κι ο ίδιος πως «εχθρός του καλού» θα είναι πάντα «το καλύτερο»!

Με πλούσιο βιογραφικό, «δίψα» για νέες διακρίσεις και παρέα με την πανέμορφη τετράποδη «φίλη» του, Ζαφίρα, ο Γκλαντστόουν Jr ήρθε στην Ορεστιάδα, για να βοηθήσει την νεοφώτιστη ομάδα μας, σε αυτές τις ιστορικές στιγμές του συλλόγου, να πρωταγωνιστήσει στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού βόλεϊ.

Ο καλοκάγαθος Βραζιλιάνος «γίγαντας» μιλώντας για πρώτη φορά στο www. athlos club αναφέρθηκε στις πρώτες του εντυπώσεις από την ζωή στην πόλη μας, στους φετινούς στόχους και στα χόμπι του. Παράλληλα αποκάλυψε τους «άσους» που… κρύβει στο μανίκι του, ενώ έστειλε και ένα μήνυμα στους φιλάθλους του Άθλου Ορεστιάδας και του Έβρου, την αγάπη των οποίων είναι θέμα χρόνου να «κερδίσει» και -με τις εντυπωσιακές εμφανίσεις και το χαλαρό του στυλάκι- να γίνει ένα απ’ τα «αγαπημένα παιδιά της εξέδρας».

-Μετά τον Ισθμό της Κορίνθου και τη Σκύδρα εδώ και μερικές εβδομάδες αναπνέεις τον εβρίτικο αέρα της Ορεστιάδας. Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις και συναισθήματα από τη ζωή σου στην πόλη;
«Αν και δεν έχω προλάβει να τη γνωρίσω καλά η Ορεστιάδα φαίνεται πολύ καλή πόλη, με φιλόξενους ανθρώπους και πολύ πράσινο! Μου αρέσει η πλατεία και κάποια άλλα σημεία της πόλης και είμαι βέβαιος πως θα έχω το χρόνο παρέα με τη Ζαφίρα να την μάθω καλύτερα. Μέχρι τώρα πάντως έχω γνωρίσει σπουδαία παιδιά και ανθρώπους στην ομάδα, πρόθυμοι όλοι να με βοηθήσουν να προσαρμοστώ στο νέο μου περιβάλλον, όσο καλύτερα γίνεται».

-Ποιο ήταν το βασικό κίνητρο για να επιστρέψεις μετά από τρία χρόνια στη Volley League με τα «χρώματα» του Άθλου Ορεστιάδας;
«Από τότε που έφυγα από τη Γαλλία και την Πουατιέ ήθελα πολύ να αγωνιστώ και πάλι στο υψηλότερο επίπεδο ενός δυνατού πρωταθλήματος. Ωστόσο, αντιμετώπισα κάποια προβλήματα, που δεν τα περίμενα! Κάθε εμπόδιο για καλό όμως, πήρα το χρόνο που ήθελα για να δουλέψω με τον εαυτό μου και είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ και εκπροσωπώ τον Άθλο. Ευχαριστώ πολύ την διοίκηση της ομάδας για την εμπιστοσύνη που έδειξε προς το πρόσωπό μου».

-Μετά την τελευταία σου εμπειρία στην ελληνική Pre League, νιώθεις έτοιμος να αντιμετωπίσεις τις υψηλές προκλήσεις της νέας σεζόν, στην υψηλότερη κατηγορία;
«Ναι πραγματικά, αισθάνομαι πολύ καλά, έχω πολύ όρεξη για δουλειά και το μόνο που μπορώ να σας πω, είναι ότι αυτή τη σεζόν θα συμβούν σπουδαία πράγματα στην Ορεστιάδα!»

-Τι γνωρίζεις για τη νέα σου ομάδα;
«Δεν ξέρω πολλά πράγματα ακόμα… Ξέρω ότι πέρυσι πανηγύρισε τη μεγαλύτερη επιτυχία της ιστορίας της κατακτώντας την άνοδο για τη Volley League. Επίσης γνωρίζω πως έχουμε έναν καλό προπονητή, μια πολύ καλή διοίκηση που φροντίζει στο γήπεδο για όλα όσα χρειαζόμαστε και έναν υπέροχο κοινό, που είναι δίπλα στην ομάδα».

-Στην πρώτη σου χρονιά που ήρθες στην Ελλάδα, στο Βραχάτι κατάφερες να βάλεις το όνομά σου στην κορυφή της λίστας των καλύτερων αθλητών του πρωταθλήματος. Πιστεύεις ότι μπορείς να επαναλάβεις έναν παρόμοιο… άθλο και στην Ορεστιάδα;
«Θέλω πολύ να βρίσκομαι ξανά στην «ελίτ» του πρωταθλήματος και θα δουλέψω σκληρά, ώστε σε κάθε ματς να έχω υψηλά στατιστικά και το όνομά μου να φιγουράρει συνέχεια στην κορυφή!».

-Ποιες είναι οι φιλοδοξίες και οι στόχοι σου για τη νέα σεζόν;
«Να’ στε σίγουροι πως θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα. Ήδη έχουμε ξεκινήσει τις προπονήσεις και θέλουμε όλοι φέτος, αν και νεοφώτιστοι, να φτάσουμε ψηλά και να εκπλήξουμε τους πάντες».

-Πώς περιμένεις το φετινό πρωτάθλημα;
«Θεωρώ πως θα είναι πολύ δύσκολο για όλους. Σε σχέση με πέρυσι που συμμετείχαν 8 ομάδες, φέτος θα παίζουν περισσότερες, οπότε θα υπάρχει πολύ μεγαλύτερος ανταγωνισμός. Σίγουρα όμως θα υπάρχει και συναρπαστικό θέαμα, καθώς στο ελληνικό πρωτάθλημα έχουν έρθει φέτος σπουδαίοι αθλητές».

-Με 207 εκατοστά είσαι πραγματικό «φόβητρο» στο φιλέ για τους αντιπάλους, ωστόσο τις προηγούμενες δύο χρονιές σου στην Volley League «σκότωνες» από την γραμμή του σερβίς! Τελικά ποιο θα έλεγες πως είναι το δυνατότερό κομμάτι στο παιχνίδι σου;
«Χαχαχα, δεν ξέρω πώς να απαντήσω.. Αλλά για να είμαι ειλικρινής νομίζω ότι το «όπλο» μου είναι το σερβίς!»

-Από την μέχρι τώρα παρουσία σου στα ελληνικά γήπεδα, έχουμε σχηματίσει μία αγωνιστική σου εικόνα. Πως είναι όμως ο Γκλαντστόουν Τζούνιορ εκτός των γραμμών του γηπέδου;
«Μου αρέσει πολύ όταν δεν δουλεύω, να ταξιδεύω και να επισκέπτομαι νέους προορισμούς. Χαίρομαι να μαγειρεύω και λατρεύω την ελληνική κουζίνα, όπως φυσικά και την πλούσια κουλτούρα σας. Επίσης μου αρέσει να παίζω μπιτς βόλεϊ και γενικά να κάνω πολλά πράγματα».

-Ποιο μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στους φίλους της ομάδας αλλά και σε όλους τους φιλάθλους του Έβρου;
«Το μήνυμα που θέλω να πω είναι ότι θα τους χρειαστούμε στο γήπεδο ως τον… 7ο παίκτη μας! Ξέρω ότι όλοι εδώ αγαπούν το βόλεϊ και την ομάδα, καμαρώνουν για αυτήν, οπότε ας πάμε μαζί για έναν ακόμη… άθλο και να είναι στο πλευρό μας, είτε χάνουμε, είτε κερδίζουμε».