Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Γκολίτσης: Ικανοποιημένος αλλά…

Γκολίτσης: Ικανοποιημένος αλλά…

Για την μέχρι τώρα πορεία της ΜΕΝΤ, για τα οικονομικά των «κυανολεύκων», αλλά και για τις ευχάριστες και δυσάρεστες εκπλήξεις στις 10 πρώτες αγωνιστικές της Α1 των ανδρών αναφέρθηκε ο προπονητής της ΜΕΝ Σπύρος Γκολίτσης μιλώντας στην εκπομπή ΣΠΟΡ – ΣΚΟΡ – ΡΕΚΟΡ του ΑΡΤ FM 90.6.

Ο τεχνικός της ΜΕΝΤ Σπύρος Γκολίτσης φιλοξενήθηκε στην τελευταία εκπομπή ΣΠΟΡ –ΣΚΟΡ-ΡΕΚΟΡ του ΑΡΤ FM 90.6 και μίλησε για όλα και για όλους…

Για το πρωτάθλημα της Α1 των ανδρών, την παρουσία της νεοφώτιστης ΜΕΝΤ, την αποδέσμευση του Γκόρτσιανιουκ, αλλά και την έλευση του Κλέρσεντ και τις εκπλήξεις στο μέχρι τώρα πρωτάθλημα αναφέρθηκε ο Σπύρος Γκολίτσης που έδειξε ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας του… Όχι όμως και από την μέχρι τώρα παρουσία της ΜΕΝΤ, αφού όπως τόνισε οι «κυανόλευκοι» θα μπορούσαν να έχουν 1-2 νίκες περισσότερες.

Οι δηλώσεις του Σπύρου Γκολίτση

Για το πρωτάθλημα : «Το ευχάριστο της φετινής Volleyleague είναι ότι παίζουν έλληνες αθλητές και νεαρής ηλικίας αρκετοί όπου σε άλλες περιπτώσεις θεωρώ δεν θα είχαν αυτή την ευκαιρία αυτή».

Για τις οικονομικές δυσκολίες του πρωταθλήματος : «Όσον αφορά τη ΜΕΝΤ δεν έχει χρέη παρελθόντων ετών, η ομάδα είναι πεντακάθαρη. Ξεκίνησε λίγο καθυστερημένα η σύσταση του ΤΑΑ για διάφορους λόγους και αυτό μας πήγε πίσω στον προγραμματισμό μας και βέβαια σε συνδυασμό με τι ς περιορισμένες ή πενιχρές εισροές χορηγών αλλά και τον ΟΠΑΠ να μειώνεται κάθε χρόνο στην Volleyleague   προϋποθέτει ένα σφιχτό προϋπολογισμό αφού τα έσοδα είναι λίγα και τα έξοδα δεν μειώνονται ποτέ.  Πρέπει να πληρώσεις υπαλλήλους, ξενοδοχεία, φυσιοθεραπευτές-γιατρούς πρέπει να πληρώσεις, ΙΚΑ πρέπει να πληρώσεις και που βέβαια είναι διοικητικά θέματα αυτά αλλά και όχι αγωνιστικά. Εμείς μάλιστα είχαμε και ένα δύσκολο κομμάτι με τα ταξίδια καθώς πήγαμε Σύρο, πήγαμε Βραχάτι. Προσπαθούμε».

Για τον απολογισμό της ΜΕΝΤ «Για να είμαι ειλικρινείς αν μου κάνατε την ερώτηση τον Αύγουστο θα σας έλεγα ότι είμαι ικανοποιημένος, αλλά σήμερα που με ρωτάτε  θα μπορούσαμε να έχουμε μια νίκη παραπάνω τουλάχιστον. Στην προετοιμασία το καλοκαίρι έλεγα ότι οι 12 βαθμοί στον πρώτο γύρο είναι καλοί και τους έχουμε πάρει αν και θα μπορούσαμε να έχουμε μια –δύο νίκες ακόμη και να ήμαστε καλύτερα.  Η ομάδα είναι πολύ ανταγωνιστική, τα παιδιά έχουν φοβερή διάθεση, για τους πιο πολλούς είναι μια πρόκληση η Α1. Δουλεύουμε πολλά χρόνια μαζί με τα παιδιά. Με τα μισά παιδιά  είναι μαζί μου από τις χαμηλότερες κατηγορίες και χαίρομαι που παιδιά όπως ο Σακόγλου, ο Κνάπεκ, ο Αντιφάκος, ο Χρυσάφης και όχι μόνο συμμετέχουν ενεργά και βοηθάνε το μέγιστο την ομάδα να πετύχει κάποιες νίκες.

Χαίρομαι ιδιαίτερα για αυτό. Δουλεύω με όλα τα παιδιά. Δεν είμαι προπονητής που δουλεύει μόνο με 7-8 άτομα. Έχω μια φιλοσοφία και πιστεύω σε όλο το ρόστερ που είναι δική μου επιλογή. Όλα τα παιδιά δουλεύουν στις προπονήσεις και όλοι είναι έτοιμοι να παίξουν ανά πάσα στιγμή και για αυτό προπονούνται».

Για τους στόχους και τις φιλοδοξίες της ΜΕΝΤ «Εμείς στόχο έχουμε την 8η θέση. Δεν θέλουμε να δούμε και πιο ψιλά γιατί για εμάς είναι πολύ πρόωρο αυτό».

Για το θέμα Γκόρτσιανουκ «Σε αυτό το σημείο θέλω να πω πως γράφονται πολλά στα site που δεν ισχύουν και με στεναχωρούν. Δυστυχώς έφυγε ο Γκόρτσιανιουκ που ήταν μια φοβερή μονάδα και ήμασταν τυχεροί που τον είχαμε. Ήταν ένα εξαιρετικό παιδί και αθλητής. Ο Ζένια Γκόρτσιανουκ ήρθε στην ομάδα με την προϋπόθεση αν έχει μια καλή πρόταση τον Δεκέμβριο από το εξωτερικό θα φύγει. Τον Οκτώβριο παντρεύτηκε στη Θεσσαλονίκη και μου είπε πως αν έχω πρόταση από το εξωτερικό θα φύγω. Είπαμε να βοηθήσει τη ΜΕΝΤ και αν τυχών δεν προέκυπτε πρόταση από το εξωτερικό θα συνέχιζε μαζί μας. Αφού ήρθε προέκυψε μια καλή πρόταση από το Κατάρ το παιδί αποχώρησε».

Για την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος «Η ευχάριστη έκπληξη, αλλά όχι η μη αναμενόμενη, είναι ο ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ δείχνει πλέον πραγματικά πως το πιστεύει και διεκδικεί το φετινό πρωτάθλημα. Πράγμα που δεν γινόταν μέχρι τώρα».

Για την αρνητική έκπληξη της Α1 «Σίγουρα αρνητική έκπληξη είναι η ΑΕΚ έτσι πως ξεκίνησε το καλοκαίρι, αλλά νομίζω ότι και άλλες ομάδες δεν έχουν δείξει τις προσδοκίες που περιμένανε. Και ο Εθνικός τελικά  δείχνει ότι είναι πιο αδύναμος από πέρσι. Εγώ θεωρούσα πως θα είναι και φέτος ένας εκ τον διεκδικητών του φετινού τελικού, αλλά έχει δείξει ότι  αν και διαθέτει παίκτες με ταλέντο δεν έχει την εμπειρία κάποιων αθλητών για διαχειριστούν δύσκολες καταστάσεις.

Για την ανταγωνιστική φετινή  ΜΕΝΤ «Θα σας καλούσα να κάνετε μια αναδρομή για στις υπόλοιπες ομάδες που ανέβηκαν τα τελευταία χρόνια στην Α1  και ποια κράτησε τον μισό κορμό της τον ίδιο.  Όλοι αλλάζανε το ρόστερ τους. Εμείς κρατήσαμε τον κορμό και τα παιδιά που πιστεύαμε ήμαστε με χαμηλό μπάτζετ, και πραγματικά είναι ευχάριστο ότι βλέπουμε πως μπορούμε να σταθούμε στην Α1, γιατί όταν μπαίνεις σε κάποια μονοπάτια  άγνωστα όπως η Α1, δεν ξέρεις αν καταφέρεις να ανταποκριθείς. Πολύ έλεγαν πως ο Σακόγλου δεν θα τα κατάφερνε. Δεν σας κρύβω πως μου είπαν πολύ άνθρωποι του χώρου από διάφορα πόστα ότι ο Σακόγλου δεν θα τα καταφέρει. Πως το επίπεδο της Α1 είναι διαφορετικό από τις Α2. Τελικά ο Σακόγλου δείχνει ότι τα καταφέρνει μια χαρά».

Για την απόκτηση του Κλέρσεντ : «Ναι ήρθε πρόσφατα και πάλι παλεύουμε και τώρα. Είναι κλειστά τα γραφεία της FIVB λόγω Χριστουγέννων, η ΕΟΠΕ αύριο και μεθαύριο δεν θα λειτουργεί.  Προσπαθούμε να παίξει με την Κηφισιά, αν δεν προλάβουμε πιστεύω πως 100% θα παίξει με τον Παναθηναϊκό».

Για την μεταγραφή κεντρικού «Ναι θα πάρουμε έναν έλληνα κεντρικό. Έφυγε ο Γιώργος Σφενδυλάκης. Σέβομαι και τις προσωπικές επιλογές που υπάρχουν. Ο Γιώργος έκρινε πως θα πρέπει να είναι στην Αθήνα. Ασχολείται επαγγελματικά και με κάτι άλλο εκτός βόλεϊ. Ήμαστε αναγκασμένοι να αναπληρώσουμε το κενό του, όπως αναπληρώσαμε και το κενό του Γκόρτσιανουκ με τον Κλέρσεντ. Έφυγε ένας ακραίος, ήρθε ένας άλλος, όποτε η ομάδα έχει ξανά τις ίδιες ισορροπίες».