ΔΙΕΘΝΗ

Γκράσα : “Γιορτή του βόλεϊ στο Ρίο”

Γκράσα : “Γιορτή του βόλεϊ στο Ρίο”

Αισιόδοξοι πως το καλοκαίρι το βόλεϊ και το beach volley θα είναι η αποκάλυψη των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο δήλωσαν μετά την πρόσφατη συνάντησή τους ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δρ. Άρι Γκράσα και ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ.

Τα πλάνο και τους στόχους της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για το βόλεϊ και beach volley στους αγώνες του Ρίο το καλοκαίρι συζήτησαν από κοινού Άρι Γκράσα και Τόμας Μπαχ.

Το βόλεϊ όσο και το beach volley στην Βραζιλία για πολλούς είναι κάτι παραπάνω από ένα άθλημα καθώς η “δίχρωμη” μπάλα λατρεύεται κυριολεκτικά από τους “καριόκας” που ζούνε και αναπνέουν για τους αγώνες του καλοκαιριού.

Εκεί όπου το βόλεϊ θα φιλοξενηθεί στο ιστορικό Μαρακαζίνιο και το beach volley στην ξακουστή παραλία της Κόπακαμπάνα και μαζί θα αποτελέσουν το… σήμα κατατεθέν των Ολυμπιακών Αγώνων με τα εισιτήρια στα δύο αθλήματα να παρουσιάζουν ήδη τρομερή ζήτηση.

Ο πρόεδρος της FIVB Δρ. Άρι Γκράσα υπογράμμισε “Είμαι υπερήφανος που συζητήσαμε με τον κ. Μπαχ το θέμα της προετοιμασίας. Το βόλεϊ και το beach volley έχουν διαγράψει μια πρωτοφανή παγκόσμια ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια πραγματοποιώντας καινοτόμες εξελίξεις στο άθλημα και είμαι σίγουρος πως θα είναι η μεγαλύτερη γιορτή του αθλήματος στους Ολυμπιακούς Αγώνες” και συμπλήρωσε “Οι αγώνες του βόλεϊ και του beach volley θα με την τεχνολογία και την ποικιλία επιλογών που θα έχουν θα πάνε σε άλλο επίπεδο στο Ρίο προσφέροντας μοναδική εμπειρία στους θεατές πηγαίνοντας ακόμη πιο μακριά τους αγώνες του βόλεϊ στην διοργάνωση”.

Το βόλεϊ και το beach volley όντας ένα από τα πιο δημοφιλή αθλήματα στους Αγώνες του Λονδίνου το 2012 αναμένεται να εκτοξευθεί στο Ρίο. Μάλιστα στην προπώληση εισιτηρίων των Αγώνων του καλοκαιριού το βόλεϊ ξεπερνά ακόμη και δημοφιλέστερα αθλήματα όπως το ποδόσφαιρο, ο στίβος και κολύμβηση.

Μάλιστα αυτό πιστοποιήθηκε και με επίσημη ανακοίνωση του Εκτελεστικού Διευθυντή Επικοινωνίας του Ρίο Μάριο Αντράντα ο οποίος τόνισε πως το 27% των χριστών που κάνουν κράτηση εισιτηρίων μέσω της επίσημης σελίδας της διοργάνωσης στο ίντερνετ έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για το βόλεϊ που προπορεύεται άλλα δημοφιλή αθλήματα όπως το ποδόσφαιρο, την κολύμβηση και τον στίβο.