ΑΓΩΝΕΣ

Γλύτωσε στο τάι-μπρέικ ο Φοίνικας Σύρου

Γλύτωσε στο τάι-μπρέικ ο Φοίνικας Σύρου

Στη Νέα Σμύρνη ο Φοίνικας Σύρου έπαιξε με την φωτιά, αλλά δεν κάηκε καθώς έστω και στο τάι-μπρέικ οι “Πειρατές” του Φούλβιο Μπερτίνι επικράτησαν του Μίλωνα κατακτώντας με… αγχωτικό τρόπο την 2η νίκη τους στη Volleyleague.

Ανατρεπτικό μέχρι τέλους αποδείχθηκε το παιχνίδι στη Νέα Σμύρνη μεταξύ Μίλωνα και Φοίνικα Σύρου. Εκεί όπου οι “κυανέρυθροι” της Σύρου προηγήθηκαν με 0-2 και ετοίμαζαν ήδη τις βαλίτσες της επιστροφής τους στο νησί με το τρίποντο.

Ωστόσο οι “πράσινοι” του Σάκη Ψάρρα φρόντισαν να… κρατήσουν αρκετά παραπάνω τους “Πειρατές” στη Νέα Σμύρνη και με το 2-2 να κάνουν ντέρμπι έναν αγώνα όπου όλοι πριν την έναρξη του θα πόνταραν τα… “σπίτια” τους στο 2πλο. Ένα σημείο το οποίο τελικά βγήκε, αλλά με αρκετό ιδρώτα και άγχος για τους Συριανούς που είχαν κορυφαίο τον Μιτσάλοβιτς με 26 πόντους.

Από την άλλη ο Μίλωνας μετά το 0-2 κατάφερε να βρει ρυθμό και να μειώσει τα λάθη της υποδοχής του και με την είσοδο του Μούχλια να επιστρέψει στο παιχνίδι και με το ταϊ-μπρεϊκ να πάρει έναν πολύτιμο βαθμό.

Ο Φοίνικας Σύρου με επιθετικό πλουραλισμό μπήκε φουριόζος στην αναμέτρηση και με το 16-25 έκανε το 0-1, ενώ στο δεύτερο σετ με όπλο του τα σερβίς του Μιτσάλοβιτς έκανε το 1-9. Ο Μίλωνας προσπάθησε και μάζεψε την διαφορά, ωστόσο ο Στέρν φρόντισε να κάνει το 21-25 και το 0-2.

Κάπου εκεί όμως οι γηπεδούχοι γύρισαν τον διακόπτη αλλάζοντας την ροή του αγώνα. Ο Φοίνικας παρά το γεγονός ότι είχε το προβάδισμα με 14-16 και 16-20 κατάφερε να κάνει δώρα στον Μίλωνα που με το 25-23 μείωσε σε 1-2 παίρνοντας βαθιά ανάσα.

Στο τέταρτο σετ ο Φοίνικας παρά το σοκ είχε τον έλεγχο μέχρι το 12-13 αλλά ένα σερί 6-0 απο τους “πράσινους” άλλαξαν τα δεδομένα  αφού το 18-13 τους έδωσε ψυχολογία. Μια διαφορά που κράτησαν μέχρι τέλους οι γηπεδούχοι και με το 25-22 έκαναν το 2-2.

Στο ταϊ-μπρεϊκ ο Μίλωνας με άγνοια κινδύνου προηγήθηκε με 4-0 και είχε το πάνω χέρι μέχρι το 9-6. Οι “Πειρατές” όμως με ανατροπή από τον Μιτσάλοβιτς έκαναν το 9-11 και στο τέλος με τον Τζούριτς το 12-15 που τους χάρισε τη νίκη, γλυτώνοντας τους από τα χειρότερα.

*Οι πόντοι του Α.Ο.Ν.Σ.Μίλων προήλθαν: 2 άσσοι, 48 επιθέσεις, 8 μπλοκ, 41 λάθη αντιπάλων και του Α.Ο.Φοίνικα ΟΝΕΧ οι πόντοι προήλθαν: 5 άσσοι, 48 επιθέσεις, 19 μπλοκ, 38 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 2-3 (16-25, 21-25, 25-23, 25-22, 12-15) σε 138΄

Α.Ο.Ν.Σ.ΜΙΛΩΝ (Σάκης Ψάρρας): Χανδρινός Σπύρος 5π. (4/14επ., 1 μπλοκ, 62%υπ., 23%αρ.), Μπράιαν Γκουστάβο 7 (6/12επ., 1 άσσος), Ούρτσεβιτς 1 (1 μπλοκ), Σπυριούνης 8 (8/23επ., 1 μπλοκ, 56%υπ., 20%αρ.), Καϊσλασάλο 20 (19/45επ., 1 μπλοκ), Ματσέι 12 (8/15επ., 4 μπλοκ) / Χανδρινός Άρης (λ. – 53%υπ., 37%αρ.), Δημόπουλος, Βελούδης (λ), Λάππας, Δορδοκίδης 1 (1/1επ.), Μούχλιας 4 (2/11επ., 1 μπλοκ, 1 άσσος, 77%υπ., 38%αρ.).

Α.Ο.ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΟΝΕΧ (Φούλβιο Μπερτίνι): Μιτσάλοβιτς 26π. (21/38επ., 4 μπλοκ, 1 άσσος), Ιερεζουέλο 6 (3 άσσοι, 3 μπλοκ), Κόστα 10 (6/10επ., 4 μπλοκ), Τζούριτς 8 (5/7επ., 3 μπλοκ), Φράγκος 10 (7/19επ., 3 μπλοκ, 65%υπ., 50%αρ.), Στερν 12 (9/21επ., 2 μπλοκ, 1 άσσος, 73%υπ., 20%αρ.) / Καρασαβίδης (λ. – 52%υπ., 31%αρ.), Παπαδόπουλος Π., Κωνσταντινίδης (λ), Παπαγγελόπουλος, Γαλιώτος.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σάκης Ψάρρας (Προπονητής Μίλωνα) : “Πως να είμαι ευχαριστημένος όταν δυσκολεύουμε τόσο πολύ έναν από τους διεκδικητές του τίτλου. Για μας είναι σα νίκη αυτή η εμφάνιση απέναντι στο Φοίνικα. Έχουμε νέα ομάδα αλλά έχουμε και βάθος στην ομάδα. Δουλεύουμε σωστά. Ξεκινήσαμε αγχωμένα όχι μόνο επειδή ήταν το πρώτο ματς της χρονιάς αλλά και επειδή είχαμε κόσμο μετά από δύο χρόνια. Ήταν κάπου λογικό. Βρήκαμε ρυθμό μετά και τις αλλαγές που κάναμε και το φέραμε εκεί που θέλαμε στις λεπτομέρειες. Όποιος είναι ανιδιοτελής και καλοπροαίρετος βλέπει πως αυτή η ομάδα δίνει κάτι στο ελληνικό βόλεϊ. Καταλαβαίνει πως παίζει σωστό βόλεϊ με παίκτες που έχουν χαμηλό μέσο όρο ηλικίας, χαμηλά αμειβόμενοι, που φτιάχνουν τώρα την καριέρα του και θέλουν να καταθέσουν κάτι ωραίο στο ελληνικό βόλεϊ”.

Άρης Χανδρινός (Μίλωνας) : “Μένει η προσπάθεια μας, η μαχητικότητα της ομάδα μου και ένας πολύτιμος βαθμός απέναντι σε μία από τις τέσσερις ομάδες που διεκδικούν το πρωτάθλημα. Στα δύο πρώτα σετ δεν τα καταφέραμε. Στο 3ο σετ είπαμε πως δεν θα το βάλουμε κάτω και παλέψαμε. Ο Μίλωνας έχει καυτή έδρα. Πιστέψαμε πως μπορούμε να διεκδικήσουμε και τη νίκη, αυτό δεν έγινε αλλά πήραμε έναν πολύτιμο βαθμό. Χαίρομαι πολύ που παίζω στο Μίλωνα και λαμβάνω χρόνο συμμετοχής. Κάνω προπόνηση και δεν υπάρχει ταβάνι στη δουλειά μου”.

Φοίνικα Φούλβιο Μπερτίνι (Προπονητής Φοίνικας Σύρου) : “Γνώριζα πως θα ήταν ένας δύσκολος αγώνας. Ξεκινήσαμε πολύ καλά αλλά στη συνέχεια χάσαμε την αυτοσυγκέντρωση μας. Ο Μίλωνας έπαιξε πολύ καλά, έχει καλή ομάδα με καλή οργάνωση. Σημασία έχει που δείξαμε χαρακτήρα στο 5ο σετ και πήραμε τη νίκη”.

Ανδρέας Φράγκος (Φοίνικας Σύρου) : “Ξεκινήσαμε αρκετά δυνατά ειδικά στο σερβίς και παίξαμε καλά στο μπλοκ – άμυνα. Πήραμε εύκολα τα δύο πρώτα σετ. Από το τρίτο σετ εμείς αρχίσαμε να πέφτουμε και ο Μίλωνας ανέβηκε. Μας αποδιοργάνωσαν κάποια πράγματα που έγιναν από την εξέδρα και τις αλλαγές. Είναι καλό που έγινε τώρα αυτό. Είμαστε ακόμα στην αρχή. Δεν έχουμε καλούς ρυθμούς. Τα σκαμπανεβάσματα είναι λογικό να συμβαίνουν. Κρατάμε τη νίκη καθώς στο 5ο σετ κάναμε αυτό που έπρεπε και νικήσαμε”.