ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Γράφουν ιστορία στη Μίκρα

Γράφουν ιστορία στη Μίκρα

Στην κοινή έδρα της Μίκρας το Σάββατο (10/04, 18:00), ΠΑΟΚ και Άρης διεκδικούν μια θέση στο… όνειρο και τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. Μια πρόκριση που θα αποτελέσει και την παρθενική συμμετοχή στον θεσμό για όποια ομάδα καταφέρει να την πανηγυρίσει…

Το ντέρμπι μεταξύ ΠΑΟΚ -Άρη που θα φιλοξενηθεί στη Μίκρα θα έχει ιστορικό χαρακτήρα καθώς ο νικητής εκτός από τη νίκη γοήτρου θα εξασφαλίσει την πρόκρισή του στον τελικό του Κυπέλλου για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Ένα τεράστιο κίνητρο για τις δύο ομάδες που θέλουν σε μια χρονιά που η πανδημία έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα, να κάνουν την υπέρβαση και να φθάσουν στην κορυφή του Ελληνικού βόλεϊ. Η αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων θα είναι και η πρώτη -και τελευταία- την φετινή σεζόν καθώς συμμετείχαν σε διαφορετικούς Ομίλους του πρωταθλήματος.

Ο ΠΑΟΚ, που θα αγωνιστεί χωρίς την Άννα Καλαντάτζε, για να βρεθεί στα ημιτελικά στην Α Φάση του Κυπέλλου Ελλάδος απέκλεισε με δύο νίκες την Θέτιδα Βούλας και στα προημιτελικά τη Λαμία 2013 επικρατόντας με 3-1 στη Μίκρα.

«Ξέρουμε τη κρισιμότητα του αγώνα»

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Τάκης Φλώρος τόνισε: «Με τον Άρη ήμασταν σε διαφορετικό όμιλο στο πρωτάθλημα και δεν τον έχουμε αντιμετωπίσει φέτος. Είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι και όλοι στην ομάδα έχουμε καταλάβει τη κρισιμότητά του. Σε τέτοιου είδους αγώνες παίζουν ρόλο και άλλοι παράγοντες, όπως ο αθλητικός εγωισμός. Σε έναν νοκ άουτ ημιτελικό οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες. Ο Άρης είναι ανταγωνιστική ομάδα με καλές ξένες και αξιόλογες Ελληνίδες. Το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι με την Άννα Καλαντάτζε, η οποία δεν θα αγωνιστεί».

Η πασαδόρος του ΠΑΟΚ Όλγα Βεργίδου δήλωσε: «Παίζουμε στον ημιτελικό κόντρα σε έναν πολύ καλό αντίπαλο. Προετοιμαζόμαστε εντατικά όλες αυτές τις ημέρες ώστε να είμαι έτοιμες. Περιμένω ένα δυνατό παιχνίδι και από τις δύο ομάδες. Σε έναν νοκ άουτ αγώνα όλα μπορούν να συμβούν και με μαχητικότητα και συγκέντρωση θα παλέψουμε να πάρουμε το εισιτήριο για τον τελικό».

Ο Άρης προκρίθηκε στα ημιτελικά της διοργάνωσης άνευ αγώνα μετά από την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε, ενώ στην Α’ φάση αν και έχασε στον πρώτο αγώνα στην Αθήνα από την ΑΕΚ με 3-1 σετ, νίκησε με το ίδιο σκορ στον επαναληπτικό στη Θεσσαλονίκη και κατέκτησε στη συνέχεια το χρυσό σετ, που του έδωσε και το εισιτήριο για την τετράδα. Ο Θανάσης Δράμπας υπολογίζει σε όλες τους τις αθλήτριες.

«Πάντα είναι ξεχωριστοί οι αγώνες με τον ΠΑΟΚ»

Ο προπονητής του Άρη Θανάσης Δράμπας δήλωσε: «Ενα παιχνίδι ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ πάντα έχει ξεχωριστή σημασία. Είναι σίγουρο πως και οι δύο ομάδες θα δώσουν τα πάντα για να κατακτήσουν μια θέση στον τελικό του κυπέλλου. Θα κριθεί πολύ στην υπομονή που θα δείξουν οι δύο ομάδες κατά την διάρκεια του αγώνα».

Η πασαδόρος του Άρη Κωνσταντίνα Δρακουλίδου είπε: «Το παιχνίδι για εμάς είναι υψίστης σημασίας. Σε μια πολύ περίεργη χρόνια έπρεπε να θέσουμε εκ νέου τους στόχους μας και έχουμε καταφέρει αισίως να είμαστε μέσα σε αυτούς. Γνωριζουμε την δυναμικότητα του αντιπάλου και την κρισιμότητα του αγώνα. Πιστεύω στις ικανότητες της ομάδας μου και θεωρώ ότι είμαστε έτοιμες να ξεπεράσουμε τα όρια μας για να πάρουμε το αποτέλεσμα που μας αξίζει».