ΔΙΕΘΝΗ

«Γράψανε ιστορία» οι Κυπελλούχοι του Kuusamo Σ. Γκότσης – Α. Αντιφάκος (fotos)

«Γράψανε ιστορία» οι Κυπελλούχοι του Kuusamo Σ. Γκότσης – Α. Αντιφάκος (fotos)

Στο “Πάνθεον” των Ελλήνων τεχνικών που στέφθηκαν Κυπελλούχοι στο εξωτερικό πέρασε εδώ και λίγες ώρες το δίδυμο των συμπατριωτών μας Σωτήρη Γκότση – Αργύρη Αντιφάκου, που στον αποψινό τελικό του Κυπέλλου Γυναικών Φινλανδίας οδήγησαν την Pölkky Kuusamo στην ιστορική κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου, επικρατώντας  με 3-1 (25-18, 25-21, 15-26, 25-14) της LP Kangasala.

Στο μεγάλο ραντεβού του Τάμπερε η ομάδα των συμπατριωτών μας, με MVP την Αμερικανίδα πασαδόρο, Τζαλίσα Τρότερ πανηγύρισε την Κυριακή τα πρώτα χρυσά μετάλλια στην ιστορία του εγχώριου γυναικείου βόλεϊ  μετά την κατάκτηση του Φινλανδικού Κυπέλλου Teknikum 2021. Μάλιστα με εξαίρεση τον Κυπελλούχο του 2019 με την OrPo, Γκότση και την λίμπερο Σάνα Χέκινεν, όλα τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας,  κέρδισαν το παρθενικό Κύπελλο της καριέρας τους.

Η ιστορική αυτή “κούπα” όπως είναι φυσικό άνοιξε την όρεξη της ομάδας του Θεσσαλού τεχνικού Σωτήρη Γκότση και για το νταμπλ, αφού η Pölkky Kuusamo φιγουράρει σήμερα στην κορυφή του πρωταθλήματος της Φινλανδίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αργύρης Αντιφάκος έγινε ο τρίτος Έλληνας προπονητές που στέφεται Κυπελλούχος Φινλανδίας, καθώς το δρόμο των ελληνικών επιτυχιών στο θεσμό είχε ανοίξει το 2019, ένας άλλος Λαρισαίος τεχνικός, ο νυν προπονητής του Παναθηναϊκού, Απόστολος Οικονόμου οδηγώντας μαζί με τον Γκότση την OrPo Volley στο τρίτο Κύπελλο της ιστορίας της.

Εκτός όμως από τους Οικονόμου, Γκότση Αντιφάκο το Κύπελλο Γυναικών σε διεθνές πρωτάθλημα, έχει κατακτήσει στη Γερμανία με την ομάδα της Στουτγκάρδης και μάλιστα δύο φορές (2015, 2017), ο νυν προπονητής της ουγγρικής Βάσας και ομοσπονδιακός τεχνικός της Τσεχίας, Γιάννης Αθανασόπουλος.

Τέλος “ελληνικό” χρώμα είχε και η στέψη του Κυπέλλου Ανδρών στην Φινλανδία, καθώς η Savo Volley, του πρώην ακραίου του Άρη  (2008-2009), Αντι Σιλτάλα και του πρώην διαγώνιου του ΠΑΟΚ, Όλι Πέκα Ογιανσίβου  κέρδισε την Kokkola Tigers με 3-0 (25-18, 25-18, 25-19) κατακτώντας τα πρώτα χρυσά μετάλλια στην 5ετή ιστορία του συλλόγου!

ΔΙΕΘΝΗ
28/03/2024

Με 5ετές συμβόλαιο «δένει» τους διεθνείς η Βουλγαρία – «Κόβεται» όποιος θέλει να πάει διακοπές με τη γυναίκα του!

Υπογραφή 5ετούς συμβολαίου με τους αθλητές -αθλήτριες των Εθνικών ομάδων της Βουλγαρίας σχεδιάζει να υπογράψει η Βουλγαρική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, με...