Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

H Θήρα το τρίποντο, η Ηλιούπολη τις εντυπώσεις

H Θήρα το τρίποντο, η Ηλιούπολη τις εντυπώσεις

Ανάλυσε το

 Επιστροφή στις νίκες για τον  ΑΟ Θήρας αφού στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής επικράτησε 3-0 της Ηλιούπολης και έμεινε μόνη στην τρίτη θέση της βαθμολογίας αφού δεν αγωνίστηκαν Μαρκόπουλο και Παναξιακός.

  Από την άλλη οι φιλοξενούμενες, κοίταξαν στα μάτια την μεγάλη τους αντίπαλο στα δύο πρώτα σετ, έχασαν το δεύτερο σετ στις λεπτομέρειες ενώ στο τρίτο δεν μπόρεσαν λόγω κούρασης και απουσιών να κοντράρουν τις γηπεδούχες και παρέμειναν στην ένατη θέση της βαθμολογίας.

 Στο πρώτο σετ ο ΑΟ Θήρας μπήκε δυνατά και προηγήθηκε με +5 (14-9), ο ΓΣΗ με την είσοδο της Μαλουσάρη, βρηκε τις λύσεις στην άμυνα και την επίθεση και με σερί 5-10  ισοφάρισε σε 19-19. Ωστόσο,  δύο λάθη των παικτριών της Δήμητρας Λυκογιάννη, έδωσε τηνν ευκαιρία στον ΑΟ Θήρας να ξεφύγει με 23-20 και να “κλειδώσει” το πρωτο σετ με 25-20.

Στο δεύτερο σετ, είχαμε ενα μεγάλο θρίλερ καθώς η Ηλιούπολη με άσο της Γκρέκα προηγήθηκε για πρώτη φορά  στο σκορ με 8-9. Στη συνέχεια είχαμε μεγάλη μάχη, πόντο-πόντο 10-10, 12-12 και 15-14, 20-18, 23-20 με την Τέρζιτς.  Με ξέσπασμα της  Κις,  η Ηλιούπολη ισοφάρισε σε 23-23 και  από λάθος επίθεση του ΑΟ Θήρας, ο ΓΣΗ πέρασε μπροστά με 23-24.

Η ομάδα της Σαντορίνης με την ‘Οστοιτς προσπέρασε και πάλι με 25-24 και η αρχηγός της Ηλιούπολης, Γιοβάνη, ισοφάρισε σε 25-25.Πιο ψύχραιμη η  ομάδα της Σαντορίνης με πρωταγωνίστρια την Ζντοβτς, διαμόρφωσε το  27-25,κατέκτησε αυτο το χιτσκοκικό σετ και πήρε προβάδισμα με 2-0.

Στο τρίτο σετ το παιχνίδι ήταν ντέρμπι μέχρι το 9-9. Η Θήρα με όπλο το εξιρετικό σέρβις της Γεωργιάδου δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα στην υποδοχή της αθηναϊκής ομάδας με συνέπεια να ξεφύγει  στο σκορ με 16-12, 18-13, 21-16 με τις γηπεδούχες να έκμεταλλεύονται την κόπωση της Ηλιούπολης και το βάθος πάγκου που εχουν και να παίρνουν εύκολα το σετ με 25-17 και το πολύτιμο τρίποντο που ήθελαν.

Τάδε έφη…

Απόστολος Οικονόμου (προπονητής Θήρας): «Σε ένα ακόμη ματς είχαμε σκαμπανεβάσματα στην απόδοση μας αν και ήμασταν πιο σοβαροί και κάναμε την πρώτη νίκη με 3-0. Ακόμη μας επηρεάζει το γεγονός ότι δεν κάνουμε όλοι μαζί προπόνηση λόγω ασθενειών (Τέρζιτς) και τραυματισμών (Όστοϊτς). Συγχαρητήρια στα κορίτσια και το μυαλό μας τώρα είναι στον Άρη»

Δήμητρα Λυκογιάννη (Πρπονήτρια Ηλιούπολης): «Παίξαμε για 2,5 σετ αρκετά καλά απέναντι σ” έναν δυνατό αντίπαλο και αντέξαμε την πίεση. Δυστυχώς, δεν κάναμε την υπέρβαση στο 2ο σετ ώστε να το κατακτήσουμε και αυτό μας στοιχίσε στο τρίτο. Θεωρώ ότι ήμασταν αρκετά ανταγωνιστικοί στο μεγάλυτερο διάστημα έχοντας μια αρκετά καλή Θήρα».

Με τη γλώσσα των αριθμών

Τα σετ: 25-20, 27-25, 25-17

ΑΟ Θήρας (Οικονόμου) Γεωργιάδου, Ζντόβτς, Μεταξά, Όστοϊτς, Βεργίδου, Τέρζιτς, Αρτακιανού -λ / Μουντάκη, Τσβέτκοβα, Τσοχατζή, Τσομπανίδου, Παναγιωτίδου.

ΓΣ Ηλιούπολης (Λυκογιάννη) Γκλιγκόροβιτς, Σπανού, Κις, Γιοβάνη, Τσουμήτα, Γκρέκα, Κοκίου –λ / Μαλουσάρη, Λάβδα