Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Η ανατροπή της Αλεξάκου!

Η ανατροπή της Αλεξάκου!

Ανάλυσε το

Όπως και στον πρώτο γύρο στη Θεσσαλονίκη, έτσι και σήμερα το… σενάριο του Μαρκόπουλου –Άρη κρίθηκε στο ταιμπρέικ με μεγάλη ανατροπή αυτή τη φορά από την ομάδα των Μεσογείων με 3-2 αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 1-2. Με το απίθανο δίποντο οι γηπεδούχες πήραν βαθιά βαθμολογική ανάσα και ανέβηκαν στην 8η θέση με 14 πόντους.

Από την άλλη ο Άρης που ήταν ο μάστερ των ανατροπών στον πρώτο γύρο, έφυγε με τον ένα πόντο αν και είχε αγκαλιάσει το τρίποντο εξαιτίας του φοβερού παθους του Μαρκόπουλου και της εκπληκτικής ακραίας 16 χρονης Φρόσω Αλεξάκου που έφερε τα πάνω-κάτω με το τρομερό σέρβις της και διέλυσε την υποδοχή της ομαδας του Σολκίδη.  Ηταν καθοριστική στο τέταρτο σετ που το Μαρκόπουλο ανέτρεψε τη διαφορά που ειχε πάρει ο Άρης αλλά και στο πέμπτο σετ. Εξαιρετική η Εσντελ, πολυ καλές Βαρουδάκη, Δικαιούλια και  η  Κροάτισα πασαδόρος Σαϊνι.

Απο τον Άρη κορυφαία η Καλανταρίδου και αρκετά καλή η αρχηγός Τυφλιώρη, με καλές και κακές στιγμές η Καετάνο.

Ντέρμπι ήταν το ξεκίνημα του πρώτου σετ με τις δυο ομάδες να είναι ισόπαλες με 9-9. Σε ‘κείνο το σημείο από το σέρβις της αρχηγού Τυφλιώρη και το καλό μπλοκ των Τσομπανίδου-Καλανταρίδου, ο Άρης ξέφυγε με 9-14 και 10-16 με επίθεση της Καετάνο. Το Μαρκόπουλο αντέδρασε μείωσε σε13-16, οι φιλοξενούμενες με νέο σερί ξέφυγαν με +6 (14-20).

Εκεί η Δάφνη Βαρουδάκη πήρε το όπλο της και με δύο άσους, και δύο πόντους από Αλεξάκου, Εσντελ, έφερε το ματς στο 19-21 και το σετ έγινε πάλι ντέρμπι. Μάλιστα από αουτ επίθεση της Καετάνο μείωσε στον πόντο με 21-22 αλλά η αποτελεσματικότητα της Βραζιλιάνας διαγωνίου και οι δύο κρίσιμες άουτ επιθέσεις της Εσντελ, βοήθησαν τον Άρη να ξεφύγει με 21-24 και από άστοχο σερβις της Αλεξάκου να πάρει το σετ με 22-25 και να πάρει προβάδισμα με 0-1.

Μεγάλη μάχη και ανατροπή είχαμε στο δεύτερο σετ. Αρχικά ο Άρης με Καλανταρίδου και Γκάνο ξέφυγε με 9-14 αλλά το Μαρκόπουλο με αντεπίθεση διαρκείας και σε συνδυασμό από λάθη των «κίτρινων» έκανε σερί 8-1 και πέρασε μπροστά με 17-15(!). Το παιχνίδι πήγε πόντο πόντο μέχρι το 18-18. Στη συνέχεια το εξαιρετικό σέρβις της Πατεράκη,και οι εξαιρετικές επιθέσεις από Βαρουδάκη-Εσντέλ, έδωσαν προβάδισμα 24-20 στο Μαρκόπουλο ενώ το «μαύρο διαμάντι» από το Τρίνιτατ με εντυπωσιακό άλμα και καρφί τελείωσε το σετ με 25-20 και έφερε το ματς στα ίσια με 1-1.

Εντυπωσιακός ο Άρης στο τρίτο σετ πήρε από την αρχή μεγάλο προβάδισμα με 5-11 από Καετάνο, Γκάνο, Καλανταρίδου, στη συνέχεια με μπλοκ της Πεσόα ξέφυγε με 8-15 και με επίθεση της Καλανταρίδου η διαφορά άνοιξε στο +7 (9-16). Οι παίκτριες του Σολκίδη συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και με πρώτο χρόνο της Τυφλιώρη προηγήθηκαν 13-21. Το Μαρκόπουλο μείωσε σε 18-24 αλλά η Γκανο που μέχρι τότε δεν είχε φανεί, με καρφί έγραψε το 18-25 και διαμόρφωσε το1-2 για τον Άρη.

Απίθανη εξέλιξη είχαμε στο τέταρτο σετ. Αρχικά ο Άρης με την Αλεξία Καλανταρίδου να δίνει ρεσιτάλ από το σέρβις και με 4 σερί άσους εκτόξευσε το σκορ στο 9-16 (!) ενώ η Πεσόα έφερε τη διαφορά στο +8 ( 10-18). Και εκεί έγινε η μεγάλη ανατροπή που θύμισε το θρίλερ του πρώτου γύρου στην Πυλαία. Η φοβερή χαλάρωση του Άρη και το εκπληκτικό σέρβις της Αλεξάκου σε συνδυασμό με το ρυθμό που βρήκε στην επίθεση το Μαρκόπουλο με τη Βαρουδάκη και τη Δικαιούλια έφερε τρομερό σερί 14-3 και οι γηπεδούχες πέρασαν μπροστά με 24-21 ενώ η Κροάτισα πασαδόρος με πλασέ έγραψε μέσα σε αποθέωση το 25-21 και έστειλε το ματς στο ταιμπρέικ.

Στο πεμπτο σετ ο Άρης ξεκίνησε καλύτερα προηγήθηκε με 0-3, 4-6 και 6-7 με την Καλανταρίδου αλλά και πάλι το Μαρκόπουλο από το σέρβις της εκπληκτικής Αλεξάκου πέρασε μπροστά με 8-7 και 10-7 με την 16 χρονη ακραία. Το παιχνίδι πήγε πόντο πόντο και είχαμε ισοπαλία12-12, 13-13. Η Καετάνο με σέρβις πανω στο φιλέ έκανε το 14-13 και η εξαιρετική Εσντελ με αποφασιστική επίθεση έγραψε το τελικό 15-13 και με συνολικό σκορ 3-2 οι γηπεδούχες πήραν ένα σπουδαίο δίποντο.

Τάδε έφη…

Βέσκο Ιβάνοβιτς (Μαρκόπουλο): «Ήταν ένα πολύ νευρικό παιχνίδι με λάθη κι από τις δύο ομάδες και μόνο στο τάι μπρέικ κι εμείς κι ο Άρης παίξαμε καλό βόλεϊ. Σίγουρα είμαστε χαρούμενοι μετά την νίκη και σίγουρα πήραμε μεγάλη ώθηση για να απομακρυνθούμε από την επικίνδυνη ζώνη».

Δημήτρης Σολκίδης(Άρης): «Χάσαμε μια μεγάλη ευκαιρία να πάρουμε το τρίποντο και φεύγουμε με έναν. Δυστυχώς αυτό συμβαίνει στο γυναικείο βόλεϊ και σήμερα την πάθαμε εμείς., Είμαστε απογοητευμένοι, είμαστε στεναχωρημένοι αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι… Το Μαρκόπουλο έχει βελτιωθεί πάρα πολύ με την Εσντέλ και δεν εγκατέλειψε ποτέ το παιχνίδι».

Με τη γλώσσα των αριθμών

Τα σετ: 22-25, 25-20, 18-25, 25-21, 15-13

Μαρκόπουλο (Ιβάνοβιτς): Δικαιούλια, Σαΐνι, Λιάγκη, Εσντέλ, Βαρουδάκη, Πατέράκη, Κοκίου – λ / Αλεξάκου, Καρακάση, Τσιάκουλα, Σιρίνινα, Νικολογιάννη

Αρης (Σολκίδης): Πεσόα, Τυφλιώρη, Καετάνο, Γκάνο, Καλανταρίδου, Τσομπανίδου, Ιακωβίδου -λ/ Κούση, Γουγούση, Πλουμή

Tα στατιστικά θα ειναι διάθεσιμα απο Δευτέρα

Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
29/04/2024

Στην ΑΕΚ η Εύα Χαντάβα

Το στενό μαρκάρισμα της ΑΕΚ στην Εύα Χαντάβα –όπως πρώτοι σας είχαμε ενημερώσει- απέδωσε και η 33χρονη ακραία επιστρέφει στο ελληνικό πρωτάθλημα,...