ΓΝΩΜΕΣ

Η Αθηνά Παπαφωτίου είναι η πρέσβειρα του ελληνικού βόλεϊ

Η Αθηνά Παπαφωτίου είναι η πρέσβειρα του ελληνικού βόλεϊ

Περιμένοντας την αγωνιστική σεζόν 2023-24 να ξεκινήσει, προσπαθούμε μάταια να βρούμε ειδήσεις που να τραβήξουν το βόλεϊ στην επιφάνεια. Προσδοκούσαμε περισσότερα από τις εθνικές ομάδες φέτος αλλά δεν ήρθαν. Ωστόσο, αυτή η «παγωμάρα» βρε παιδί μου και η αίσθηση του «μια από τα ίδια» είναι στην κυριολεξία αυτή που «σκοτώνει» το άθλημα.

Οι ομάδες παίρνουν ξανά επιχορηγήσεις αλλά αρνούνται να μεγαλώσουν το brand name τους και μαζί με το δικό τους, το brand name του αθλήματος. Οι παράγοντες μετρούν τα ευρώ (σ.σ αυτά που δεν θα είχαν χωρίς επιχορήγηση), “κλείνουν” το άθλημα σε livestreaming μεταδόσεις, δεν διεκδικούν για το άθλημα και η υστεροφημία τους φτάνει μόνο στην κατάκτηση μια κούπας.

Όραμα μηδέν.

Στην εποχή της πλασματικής εικόνας, συγχωρέστε με που θα σταθώ σε μια τεράστια αθλήτρια, την Αθηνά Παπαφωτίου. Μια αθλήτρια «κόσμημα» για τη χώρα μας γιατί συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά που θα θέλαμε να «κερδίζουν» τα παιδιά μας από τον αθλητισμό. Δεν αναφέρομαι επουδενί στο αγωνιστικό σκέλος, όπου η πορεία της, οι επιτυχίες και το στάτους της γενικότερα είναι γνωστά και δεν αμφισβητούνται.

Αναφέρομαι στο δυναμισμό της, στο θάρρος των λεγομένων της και στην ευαισθησία της που συνθέτουν ένα χαρακτήρα «ατσάλινο» ανεξαρτήτως αν αγωνίζεται εντός ή εκτός Ελλάδας ή αν εκπροσωπεί συλλόγους με βαριά φανέλα και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

Προσφάτως, ολοκλήρωσε το δεύτερο ταξίδι της στην Τανζανία και οι εικόνες που μοιράστηκε στο προφίλ της ήταν βάλσαμο. Βάλσαμο στο ότι το βόλεϊ σίγουρα δεν έχει σύνορα, βάλσαμο στο πόσο μακριά μπορεί να φτάσουμε το μήνυμα του αθλητισμού και της αλληλεγγύης, μήνυμα στο ότι οι ομάδες θα έπρεπε να στηρίζουν τέτοιες δράσεις, να οργανώνουν προγράμματα, να βάζουν τα αναπτυξιακά τμήματα όχι μόνο στο δρόμο του φιλέ για να πάρουν μια συνδρομή αλλά στο δρόμο της ενσυναίσθησης και της ανθρωπιάς για να τους δώσουν τη μεγάλη εικόνα της κοινωνίας.

«Σε έναν κόσμο γεμάτο ανισότητες, που αλλάζει συνεχώς και συχνά τρέμει, η ευτυχία και το χαμόγελο στο πρόσωπο ενός παιδιού που κρατά μια μπάλα θα μας θυμίζει πάντα πώς ο αθλητισμός εμπνέει, ενδυναμώνει δίνοντας ελπίδα, συνδέει και τελικά μεταμορφώνει.

Ευγνώμων που συνειδητοποιώ ότι για άλλη μια φορά… αυτή τη φορά όχι μόνο στο School of Hope, αλλά και στο Kilombero School και στο Pale με την ομάδα βόλεϊ της Βόρειας Ζανζιβάρης», έγραψε η Ελληνίδα πασαδόρος με την επιστροφή της.

Θέλετε να googlarete πόσοι έγραψαν μια τέτοια είδηση;

Η Αθηνά Παπαφωτίου είναι αυτή τη στιγμή η πρέσβειρά μας στο ελληνικό βόλεϊ και η ευχή μας είναι το παράδειγμά της να το ακολουθήσουν πολλοί και πολλές… δεν είναι εύκολο, ούτε υποχρεωτικό αλλά είναι αναγκαίο για να έχουμε ελπίδα και άμυνες σε όλα τα κακώς κείμενα της καθημερινότητας που δυστυχώς επηρεάζουν και τον αθλητισμό.

Υγ. Η Αθηνά πήγε στην Αφρική και είχε υποστηρικτές. Είχε στήριξη από τον χορηγό της Εθνικής ομάδας βόλεϊ γυναικών Θάνο Αραγιάννη ο οποίος πριν τρία χρόνια έκλεισε το deal επιστροφής της στο ελληνικό πρωτάθλημα και τον Παναθηναϊκό, είχε μπάλες από την Gala και τον Χρήστο Μπαντιανίδη, είχε μπλουζάκια από τον Παναθηναϊκό, αλλά και φάρμακα από τη VitaLab Pharmacy και την Χαρά Λυβελοπούλου.

Υγ1. Ευχόμαστε στο τρίτο ταξίδι της… γιατί είμαστε βέβαιοι ότι θα επιστρέψει να είμαστε κι εμείς αρωγοί στην προσπάθεια, να την επικοινωνήσουμε μήνες πριν και να συμβάλλουμε σε κάτι ακόμα μεγαλύτερο!

Μπράβο, Αθηνά!

Throwback to my Tanzanian days?? In a world full of inequities, that is constantly changing and often shaking, the…Δημοσιεύτηκε από Athina Papafotiou στις Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2023

ΓΝΩΜΕΣ
01/05/2023

Παπαφωτίου… καρατίων

Τοποθετήσεις πολλών καρατίων και μάλιστα «back to back» από μια μεγάλη προσωπικότητα με ευρωπαϊκή εμπειρία, κουλτούρα και αρχές! Ο λόγος για την Αθηνά Παπαφωτίου...