ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Οι Έλληνες του Eurovolley

Οι Έλληνες του Eurovolley

Μπορεί το πρόσφατο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε στην Βουλγαρία να μην είχε ελληνική συμμετοχή, ωστόσο ο ΣΕΠΠΕ φρόντισε με την εκδρομή που διοργάνωσε στη Σόφια να δώσει ελληνικό χρώμα στον τελικό…

Πιστός στα μεγάλα ραντεβού του βόλεϊ ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Πετοσφαίρισης διοργάνωσε εκδρομή στην Βουλγαρία και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, δίνοντας δυναμικό παρών στον τελικό.

Γιώργος Σαμαράς, Κώστας Χαριτωνίδης, Νότης Λίτσας, Γιώργος Τεκτονίδης και Γιώργος Γιάτσης ήταν μεταξύ των 35 των εκδρομέων του ΣΕΠΠΕ που πήραν θέση από νωρίς στην Armeec Arena  και ήταν από τους 13.000 τυχερούς που παρακολούθησαν τον μεγάλο τελικό μεταξύ Γαλλίας- Σλοβενίας.

Ο Γενικός Γραμματέας  του ΣΕΠΠΕ, Γιώργος Σαμαράς, μιλώντας στο Volleyplanet για την εικόνα του Ευρωπαϊκού υπογράμμισε ” Mια μεγάλη διοργάνωση σε μια γειτονική χώρα. Όσον αφορά την οργάνωση ήταν όλα τέλεια. Οι Βούλγαροι την είχαν σχεδιάσει σωστά σε ένα γήπεδο γεμάτο με 13.000 φιλάθλους”…

Από προπονητικής απόψεως ο Γιώργος Σαμαράς σχολιάζοντας το αγωνιστικό επίπεδο των ομάδων τόνισε “Όσον αφορά τα αγωνιστικά περίμενα λίγο καλύτερο επίπεδο. Πολύ καλή η Γαλλία και εκπληκτική η Σλοβενία. Περίμενα περισσότερα από την Ιταλία και μια από τα ίδια η Βουλγαρία. ‘Έφτασε για άλλη μια φορά στην πηγή, αλλά νερό δε ήπιε. Έγιναν αγώνες καλού επιπέδου. Η Γαλλία με την εμπειρία της κέρδισε την πρώτη θέση δίκαια. Η Σλοβενία ήταν συμπαγής και σκληρή, η Ιταλία παρουσιάστηκε με ελλείψεις και η Βουλγαρία τα ίδια”.

Για μια ακόμη χρονιά η Ελλάδα ήταν απούσα από το μεγάλο ραντεβού και αναφερόμενος στο θέμα αυτό ο Γενικός Γραμματέας του ΣΕΠΠΕ δήλωσε ” Λυπάμαι πολύ που η Εθνική μας απουσιάζει για άλλη μια φορά από την μεγαλύτερη γιορτή του Ευρωπαϊκού βόλεϊ. Ελπίζω την επόμενη φορά να είμαστε εκεί, διότι όποιος δεν συμμετέχει σε αυτές τις γιορτές και διοργανώσεις την ξεχνούν όλοι. Είναι σαν να μην υπάρχεις” και συμπλήρωσε “Είμαστε εκτός τόσο μεγάλων διοργανώσεων και αυτό είναι λυπηρό. Βλέποντας αυτούς τους αγώνες από κοντά και διαπιστώνοντας τον τρόπο λειτουργίας των εθνικών ομάδων που παίζουν σε αυτό το επίπεδο νομίζω ότι θέλουμε πολύ δουλειά και ακόμη ποιο μεγάλη οργάνωση για να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο. Πρέπει να γίνουν πολλά ώστε να δούμε την Εθνική μας ξανά εκεί που ανήκε τα προηγούμενα χρόνια. Δηλαδή στην ελίτ της Ευρώπης”.