ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Η εποχή Μαρτσέλο Αμποντάνζα άρχισε και με τη… βούλα στην Εθνική γυναικών

Η εποχή Μαρτσέλο Αμποντάνζα άρχισε και με τη… βούλα στην Εθνική γυναικών

Παρουσία του προέδρου της ΕΟΠΕ Γιώργου Καραμπέτσου και του Γενικού Γραμματέα Νεκτάριου Χαλβατζή ο Ιταλός τεχνικός υπέγραψε το συμβόλαιο του με την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης που θα έχει διάρκεια έως το 2024.

«Με μεγάλη χαρά καλωσορίζουμε στην οικογένεια του ελληνικού βόλεϊ τον κ. Αμποντάνζα. Έναν καταξιωμένο τεχνικό ο οποίος δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις καθώς το έργο του όλα αυτά τα χρόνια όπου κι αν έχει δουλέψει μιλάει από μόνο του. Ως διοίκησης της Ομοσπονδίας είχαμε πει από την πρώτη στιγμή ότι θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να βοηθήσουμε τις εθνικές ομάδες προκειμένου να επιστρέψει το ελληνικό βόλεϊ εκεί που πιστεύουμε ότι είναι η πραγματική του θέση» δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Γιώργος Καραμπέτσος και συνέχισε:

Η παρουσία μας σε δύο συνεχόμενες τελικές φάσεις Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ήταν ένα πρώτο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση κι η συμφωνία με τον κ. Αμποντάνζα είναι το επόμενο. Επειδή από μόνη της η πρόσληψη ενός τεράστιου ονόματος του παγκοσμίου βόλεϊ δεν αρκεί, ως πρόεδρος της ομοσπονδίας δεσμεύομαι να παρέχουμε στον Ιταλό τεχνικό ό,τι μας ζητήσει ώστε να έχει τα κατάλληλα εργαλεία για να πετύχει τους μεγάλους στόχους που έχουμε βάλει για το αγαπημένο μας άθλημα. Του εύχομαι καλή επιτυχία κι είμαι σίγουρος πως όλο το ελληνικό βόλεϊ θα είναι στο πλευρό του και στο πλευρό της εθνικής ομάδας σ’ αυτήν τη προσπάθεια».

Από την πλευρά του ο κ. Αμποντάνζα τόνισε: «Μου άρεσε πάντα η ιδέα της δουλειάς σε μια εθνική ομάδα που είναι πολύ διαφορετικό από το να δουλεύεις σε ένα σύλλογο. Ο πρόεδρος μου παρουσίασε ένα πολύ ενδιαφέρον πρότζεκτ για την εθνική γυναικών προκειμένου να φέρουμε την ομάδα στο επίπεδο που ήταν τα προηγούμενα χρόνια σε συνδυασμό με την άνοδο της νέας γενιάς του ελληνικού βόλεϊ. Ξέρω ότι αυτή τη στιγμή δεν είμαστε μια ομάδα στο τοπ επίπεδο, αλλά ξεκινάει μια νέα προσπάθεια και το συγκεκριμένο πρότζεκτ είναι πραγματικά πολύ ενδιαφέρον».

ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ
22/05/2024

Κώστας Χριστοφιδέλης: «Τεράστια τιμή η Εθνική, είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να διακριθούμε» (vid)

Μία ημέρα μετά την ονομαστική του εορτή ο Κώστας Χριστοφιδέλης παραχώρησε στην κάμερα του volleyball.gr την πρώτη του μεγάλη συνέντευξη ως ο νέος ομοσπονδιακός...