ΔΙΕΘΝΗ

Η FIVB φέρνει επανάσταση στο διεθνές καλεντάρι του βόλεϊ!

Η FIVB φέρνει επανάσταση στο διεθνές καλεντάρι του βόλεϊ!

Η Διεθνής Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης (FIVB) σκοπεύει να φέρει επανάσταση στο καλεντάρι των διοργανώσεων βόλεϊ του 2027, ώστε να γίνει το άθλημα πιο δυναμικό!

Πρόκειται κυρίως για τη μετατόπιση των ημερομηνιών του Παγκοσμίου Κυπέλλου από Σεπτέμβριο/Οκτώβριο σε Νοέμβριο/Δεκέμβριο και από ζυγές, σε μονές χρονιές και η διεξαγωγή τους να γίνεται κάθε 2 χρόνια και όχι όπως γίνεται τώρα κάθε 4 χρόνια σε ζυγά έτη.

Επίσης σκέψη και για μετάθεση ημερομηνιών υπάρχει αναφορικά με τη διεξαγωγής των ηπειρωτικών πρωταθλημάτων από τους έως τώρα μήνες Αύγουστο / Σεπτέμβριο, στον Δεκέμβριο.

Υπάρχει όμως και συνέχεια στα πλάνα της FIVB… Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συλλόγων μπορεί να μεταφερθεί από τον Δεκέμβριο στον Μάιο και το Volley Nations League μπορεί να χωριστεί σε δύο μέρη: Το α’ θα είναι από τα τέλη Αυγούστου έως τα μέσα Νοεμβρίου και το β’ από τις αρχές Ιανουαρίου έως τις αρχές Μαΐου.

Η διαδικασία πρόκρισης για αγώνες βόλεϊ θα απλοποιηθεί επίσης με την κατάργηση των προκριματικών τουρνουά. Αντίθετα, ορισμένες ομάδες από τα ηπειρωτικά πρωταθλήματα θα προκριθούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Προς το παρόν, όλα τα παραπάνω δεν είναι τίποτε άλλο παρα “ασκήσεις επί χάρτου”,  που γίνονται στο “στρατηγείο” της FIVB στη Λωζάνη, γιατί δεν είναι ακόμη γνωστό ποιες από τις προτεινόμενες αλλαγές θα υιοθετηθούν κάτι που θα ξεκαθαρίσει σε μελλοντική συζήτηση.