ΔΙΕΘΝΗ

Η ιταλική «πρώτη» του Κουβανού Χουαντορένα (vid)!

Η ιταλική «πρώτη» του Κουβανού Χουαντορένα (vid)!

Ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα αλλά και μια στιγμή αμηχανίας και περίεργων συναισθημάτων ήταν η πρώτη προπόνηση του… Κουβανού, Οσμάνι Χουαντορένα με τα χρώματα της Εθνικής Ιταλίας!

Όπως ήταν φυσιολογικό στην πρώτη συγκέντρωση ενόψει της προετοιμασίας των Ιταλών για το Παγκόσμιο Κύπελλο δεν έκλεψε την αράσταση ούτε ο νέος Ομοσπονδιακός τεχνικός Μπλετζίνι, ούτε το νέο look του -όλο το κεφάλι ξυρισμένο- του Ζάιτσεφ αλλά… η εμφάνιση του πολιτογραφημένου Οσμάνι Χουαντορένα με τη φανέλα της «σκουάντρα ατζούρα», της δεύτερης πατρίδας του!

«Είμαι πολύ χαρούμενος γι αυτή τη νέα εμπειρία. Είναι πολύ ωραία και όλοι με υποδέχτηκαν καλά. Υπάρχουν παιδιά που έχουμε παίξει μαζί αλλά και ως αντίπαλοι. Σύντομα θα γνωριστούμε ακόμα καλύτερα. Το παραδέχομαι είναι λίγο περίεργο όλο αυτό αλλά σιγά σιγά θα προσαρμοστώ με αυτή την ιδέα»δήλωσε ο Χουαντορένα στα ιταλιά ΜΜΕ

Για το όνειρό του να αγωνιστεί σε Ολυμπιακούς Αγώνες και την πρώτη ευκαιρία να πάει σε Παγκόσμιο Κύπελλο, ο “ιταλοποιημένος” Κουβανός σταρ ανέφερε: “Φυσικά, αλλά είναι ένα όνειρο όχι μόνο για μένα αλλά για όλα τα παιδιά στην ομάδα. Έχουμε μπροστά μας το Παγκόσμιο Κύπελλο στην Ιαπωνία, θα είναι πολύ δύσκολα αλλά γι αυτό είμαστε εδώ. Στόχος μας είναι να είμαστε σε καλή κατάσταση και να πάρουμε το εισιτήριο για το Ρίο».

Τέλος για τα συναισθήματα της πρώτης αυτής ξεχωριστής μέρας απάντησε: «Αν δεν ένιωθα συναισθήματα, δεν θα ήμουν εδώ. Χτες μόλις φόρεσα τηνεμφάνιση για πρώτη φορά ένιωσα απίστευτα. Αλλά ήμουν προετοιμασμένος, είχα μιλήσει από πριν με τον Μάουρ (σ.σ. Μπερούτο) και είχα προετοιμαστεί ψυχολογικά για αυτές τις στιγμές».

Δείτε πλάνα από την πρώτη συγκέντρωση της Εθνικής Ιταλίας με τον Χουαντορένα στο επίκεντρο: