Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Η μεγάλη επιστροφή του Παντακίδη!

Η μεγάλη επιστροφή του Παντακίδη!

Τρεισήμισι μήνες μετά τον σοβαρό τραυματισμό του, ο Γιάννης Παντακίδης δηλώνει ξανά «παρών» και επανέρχεται στην αποστολή του ΠΑΟΚ, για τον εκτός έδρας αγώνα με την Ορεστιάδα, που θα γίνει τη Δευτέρα 7/3 (18:00) για τη 19η αγωνιστική της Α1 Volleyleague Ανδρών.

Ο 31χρονος κεντρικός που είχε υποστεί ολική ρήξη συνδέσμων στο παιχνίδι με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης στις 24 Νοεμβρίου και όλες οι εκτιμήσεις τον ήθελαν να επανέρχεται από τη νέα περίοδο, εκείνος διέψευσε τους πάντες με την ταχύτατη ανάρρωση του και ετοιμάζεται πλέον για τη μεγάλη επιστροφή στους αγωνιστικούς χώρους.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω στην αποστολή της ομάδας. Αυτοί οι μήνες πέρασαν δύσκολα, ειδικά στην αρχή, αλλά μέρα με τη μέρα πείσμωνα περισσότερο, έβγαλα από το μυαλό μου τις άσχημες σκέψεις και να που ήρθε η στιγμή της επιστροφής μου.

Οι συμπαίκτες μου με έβλεπαν να προοδεύω, μου έλεγαν ότι με περιμένουν γρήγορα κοντά τους και αυτό μου έδινε κουράγιο και δύναμη για να συνεχίσω πιο καλά την αποθεραπεία μου».

Η αδυναμία  να παίξει, ήταν μια πολύ δυσάρεστη εμπειρία για τον ίδιο, που τον έκανε να δηλώσει: «Ήταν πολύ δύσκολο για μένα να είμαι σε ρόλο θεατή, στις νίκες και στις ήττες, χωρίς να μπορώ να κάνω κάτι για την ομάδα. Υπήρξαν στιγμές που ένιωθα πολύ στενοχωρημένος που δεν μπορούσα να βοηθήσω, έστω για έναν πόντο. Χάσαμε το Λιγκ Καπ, αλλά πλέον το έχουμε αφήσει πίσω μας και επικεντρωνόμαστε στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο».

Ο έμπειρος κεντρικός θα ακολουθήσει την αποστολή στην Ορεστιάδα, ενώ ο προπονητής Γιαννης Καλμαζίδης υπολογίζει να τον χρησιμοποιήσει σε λίγες εβδομάδες ενώ πιθανόν να αγωνιστεί στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδας στη Γλυφάδα 26-27/3.

«Προέρχομαι από έναν σοβαρό τραυματισμό, τώρα μπαίνω στα άλματα και θα χρειαστώ χρόνο για να φτάσω στο 100%. Θέλω να πιστεύω πάντως ότι θα είμαι έτοιμος να βοηθήσω, έστω και λίγο, από το φάιναλ φορ και μετά.
Τέλος θέλω να ευχαριστήσω όλη τη διοίκηση του ΠΑΟΚ, τόσο τον ΤΑΠ όσο και τον ΑΣ, που στάθηκαν δίπλα μου από το πρώτο λεπτό. Θέλω να τους πω ότι έρχεται η μέρα που θα γίνω τελείως καλά και θα βοηθήσω την ομάδα όσο με βοήθησαν και αυτοί για να επανέλθω στο γήπεδο».

Χήρας: «Παίζουμε στην έδρα μας»

Η Ορεστιάδα προέρχεται από τις νίκες στους αγώνες με τον Άρη και την Λαμία και βρίσκεται στην 8η θέση της βαθμολογίας με 22 βαθμούς, δύο λιγότερους από τον Εθνικό που είναι στην 7η θέση αλλά πλέον αισθάνεται την ανάσα του Ηρακλή και της Παναχαϊκής που πήραν τρίποντα με τη Λαμία και τον Παναθηναϊκό αντίστοιχα.
«Ότι και να πεις είναι λίγο»

Ο κεντρικός της Ορεστιάδας Αλέξανδρος Χήρας είπε: «Όταν παίζεις με τον ΠΑΟΚ ότι και να πεις είναι λίγο. Σίγουρα έχουμε ελπίδες για θετικό αποτέλεσμα γιατί στην έδρα μας πάντα παίζουμε καλά. Ο ΠΑΟΚ είναι πληγωμένος αλλά πρέπει να κοιτάξουμε το δικό μας παιχνίδι ώστε να κάνουμε λίγα λάθη και να έχουμε ρυθμό. Θέλουμε να αποφύγουμε τα πλέι άουτ γιατί μας πλησίασαν απειλητικά ο Ηρακλής και η Παναχαϊκή. Έχουμε δύσκολο πρόγραμμα αλλά μπορούμε να τα καταφέρουμε».