ΓΝΩΜΕΣ

Οι τρελοί επιζούν…

Οι τρελοί επιζούν…

Δανείζομαι την ατάκα του ακραίου του Παναθηναϊκού, Θανάση Πρωτοψάλτη μετά την αναμέτρηση με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης πως «οι τρελοί επιζούν» για να εξηγήσω:

Ότι για ένα πρωτάθλημα που οι μισές ομάδες δεν ασχολήθηκαν τόσο με το αγωνιστικό, όσο με το εξωαγωνιστικό κομμάτι και κατάφεραν να ολοκληρώσουν τη σεζόν είναι ΤΡΕΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Ότι για ένα πρωτάθλημα που αρκετοί εκ των παραγόντων -όπως φάνηκε- δεν γνωρίζουν την προκήρυξη που έχουν συμφωνήσει και έχουν συνυπογράψει από την αρχή της σεζόν είναι ΤΡΕΛΗ ΝΤΡΟΠΗ!

Ζήτω λοιπόν η τρέλα… γιατί οι αθλητές και τα τεχνικά επιτελεία του Άρη, της ΑΕΚ, της ΜΕΝΤ, της Λαμίας πέρασαν πολύ δύσκολες στιγμές, έζησαν σε δύσκολες συνθήκες από αυτές που δεν θέλουμε να συζητάμε το 2015. Στιγμές που δεν κάνουν περήφανους εκείνους που έδωσαν υποσχέσεις και δεν τις κράτησαν, μειώνοντας με κάθε τρόπο την προσωπικότητα και την αγωνιστική αξία των αθλητών.

Είναι μετά από κάθε άκουσμα τέτοιας ιστορίας να μην απορούμε με όσους επιμένουν στην ίδρυση Ανώνυμων Εταιρειών, όταν από τις 12 ομάδες η φερεγγυότητα μετριέται και αν… στα πέντε δάχτυλα;!

Ζήτω λοιπόν η τρέλα… που η Ορεστιάδα, ο Παμβοχαϊκός, η Κηφισιά και ο Εθνικός μπήκαν στην 8άδα γιατί και οι τέσσερις ομάδες είχαν επίσης προβλήματα με πρώτο και κυριότερο το οικονομικό. Η Ορεστιάδα τα κατάφερε αφού έχει τον τρόπο αλλά και τους ανθρώπους που ακόμα και στα δύσκολα την αγαπούν πολύ ώστε να την αφήσουν. Ο Παμβοχαϊκός δυστυχώς απέτυχε ξεκίνησε με το δεύτερο μεγαλύτερο μπάτζετ, πήγε για τα πολλά κι έμεινε με τα… λίγα. Η Κηφισιά σίγουρα περίμενε κάτι παραπάνω την τελευταία στροφή αλλά η παρουσία της τα τελευταία χρόνια είναι σταθερά καλή. Όσο για τον Εθνικό… άντεξε και αυτό είναι σημαντικό, αφού κι εκεί τα οικονομικά ζητήματα δεν άφησαν την ομάδα του Έβρου να… πετάξει για πιο ψηλά ενώ σίγουρα η ευρωπαϊκή πρόκληση πρόσθεσε εμπειρίες αλλά αφαίρεσε ευρώ από το ταμείο.

Ζήτω λοιπόν η τρέλα… που ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, Φοίνικας Σύρου και Παναθηναϊκός μπήκαν στα πλέι οφ! Ήταν οι ομάδες που είχαν φέτος τις καλύτερες συνθήκες για τους παίκτες τους, αφήνοντάς τους να ασχοληθούν μόνο με το αγωνιστικό κομμάτι. Ο ΠΑΟΚ είναι μακράν επιτυχημένος, Κυπελλούχος και για πρώτη φορά πρωτοπόρος στην κανονική περίοδο ενώ έχει καταφέρει να φέρει τον κόσμο του δίπλα! Ο Ολυμπιακός με μειονέκτημα έδρας, μεγάλο μπάτζετ, έναν Κόιστρα μεταμορφωμένο αλλά και «μέταλλο» πρωταγωνιστή δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος. Ο Φοίνικας Σύρου μπήκε τετράδα με εμφατικό τρόπο, ξεπερνώντας την ατυχία του Μιγιαϊλοβιτς, ξεπερνώντας και τις «μουρμούρες» του νησιού στην αρχή της σεζόν και πλέον χωρίς άγχος θα προσπαθήσει να «χτυπήσει» τον Ολυμπιακό! Για το τέλος άφησα τον Παναθηναϊκό και αυτό γιατί τηρουμένων των αναλογιών η ομάδα του Ανδρεόπουλου κλιμακωτά πέτυχε σπουδαίες νίκες ενώ στο σωστό timing κορύφωσε την απόδοσή της. Οι «πράσινοι» διατήρησαν χαμηλό προφίλ, παρόλο που δεν είχαν μεγάλο βάθος πάγκου, κατάφεραν να αντέξουν στην πίεση και να βγάλουν στο φίνις της κανονικής περιόδου όλη τη δουλειά της σεζόν.

Εν κατακλείδι, αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι ότι πολλές ομάδες για αλλού ξεκίνησαν και αλλού κατέληξαν! Διότι για όσους κοιτάζουν την κορυφή –και οι αθλητές μόνο την κορυφή κοιτάζουν- δεν υπάρχει ψυχολογία χωρίς ικανότητα, δεν υπάρχουν μεγάλα αποτελέσματα χωρίς δουλειά, δεν υπάρχει κλίμα χωρίς καλές συνθήκες!

Και όσοι πιστεύουν ότι τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ της Volleyleague δεν θα έχουν ενδιαφέρον πλανώνται πλάνην οικτράν…

ΓΝΩΜΕΣ
28/04/2024

Για την Πέννυ Ρόγκα…

Άλλοι θα πουν μια μεγάλη ανατροπή και ένα πρωτάθλημα, άλλοι θα πουν χάθηκε όμως το Κύπελλο, άλλοι θα πουν ο Καλμαζίσης έφταιγε, άλλοι ο θα πουν Μιτσέλι...
ΓΝΩΜΕΣ
01/05/2023

Παπαφωτίου… καρατίων

Τοποθετήσεις πολλών καρατίων και μάλιστα «back to back» από μια μεγάλη προσωπικότητα με ευρωπαϊκή εμπειρία, κουλτούρα και αρχές! Ο λόγος για την Αθηνά Παπαφωτίου...