CHAMPIONS LEAGUE

Η Βάσας του Αθανασόπουλου κέρδισε τον πρώτο της βαθμό στο φετινό Champions League

Η Βάσας του Αθανασόπουλου κέρδισε τον πρώτο της βαθμό στο φετινό Champions League

Μία ανάσα από την παρθενική του φετινή νίκη στο Τσάμπιονς Λίγκ έφτασε χθες στη Βουδαπέστη ο Έλληνας τεχνικός της Βάσας, Γιάννης Αθανασόπουλος καθώς στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του ‘Α ομίλου γνώρισε την ήττα με 2-3 από την Πολωνική Ρεζόβ, αν και η τρεμπλούχος Ουγγαρίας προηγήθηκε με 2-0 σετ.

Μετά την εξαιρετική εμφάνιση της πρεμιέρας στην Ιταλία κόντρα στην πανίσχυρη Κονελιάνο η ομάδα του Αθανασόπουλου έδειξε αποφασισμένη να αποχαιρετήσει με επιτυχία το 2022 στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Απέναντι στην παρέα της σπουδαίας  34χρονης παγκόσμιας πρωταθλήτριας, χρυσής Ολυμπιονίκη και δις πρωταθλήτρια Ευρώπης με την εθνική ομάδα της Σερβίας, Γέλενα Μπλαγκόεβιτς η Βάσας ξεκίνησε ιδανικά προηγούμενη με 2-0 (25-20, 28-26) σετ. Στη συνέχεια όμως η κάτοχος του Κυπέλλου και Σούπερ Καπ Πολωνίας, ανέβασε την απόδοσή της στην επίθεση και σε συνδυασμό με τις καλές της άμυνες και το αδιαπέραστυο μπλοκ έφερε με 20-25, 20-25 το ματς στα ίσα 2-2 σετ.

Στο τάι μπρέικ η Ρεζόβ ξεκίνησε καλύτερα και χωρίς να χάσει στιγμή το προβάδισμα έφτασε με 9-15 στην ανατροπή και τη νίκη, με την ομάδα του Αθανασόπουλου πέρα από το θερμό χειροκρότημα των φιλάθλων της να κερδίζει και τον πρώτο της πολύτιμο βαθμό στη διοργάνωση. Τον τίτλο της τοπ σκόρερ του αγώνα μοιράστηκαν με 19 πόντους η Αμερικανίδα της Βάσας, Μπάνιστερ και η Σέρβα της Ρεζόβ, Μπλαγκόεβιτς.

“Ήταν το πιο δύσκολο ματς της σεζόν μέχρι στιγμής, αφού δεν έχουμε συναντήσει ξανά φέτος τέτοια μπλοκ. Παλέψαμε σκληρά και παρόλο που είχαμε ευκαιρίες να κερδίσουμε, εξακολουθώ να είμαι περήφανος για την ομάδα μου. Φυσικά, είμαστε στεναχωρημένοι λόγω της ήττας, αλλά πρέπει να χτίσουμε πάνω σε αυτό το ματς και να φιλτράρουμε την εμπειρία. Τώρα ξεκουραζόμαστε λίγο και μετά προετοιμαζόμαστε για τον αγώνα με την γαλλική Μιλούζ. Εύχομαι σε όλους καλές γιορτές” δήλωσε μετά την αναμέτρηση ο βραβευμένος Έλληνας με το «βραβείο Dr. Kotsis Attiláné», κορυφαίος τεχνικός της Ουγγαρίας για το 2022.

Μετά τις γιορτές η Βάσας επιστρέφει στις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στις 11 Ιανουαρίου,όπου και πάλι στο αθλητικό κέντρο Riz Levente της Βουδαπέστης, φιλοξενεί τη Μιλούζ, που υποδέχεται απόψε στην γαλλική έδρα την Κονελιάνο.