Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ιδανική πρεμιέρα για τον Άρη

Ιδανική πρεμιέρα για τον Άρη

Ανάλυσε το

Με το δεξί ξεκίνησε ο Άρης το 35ο πρωτάθλημα  της Α1 γυναικών καθώς στο πρώτο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της πρώτης αγωνιστικής επικράτησε των μαχητικών Μακεδόνων Αξιού με 3-0.

  Το παιχνίδι ήταν πραγματικό ντέρμπι, με τι δύο γειτονικές ομάδες να μονομαχούν πολύ δυνατά κυρίως στα δύο πρώτα σετ. Ο Άρης  στηρίχτηκε στη δύναμη της έδρας  και το πάθος των παικτριών του για να κατακτήσει αυτό το πρώτο τρίποντο  απέναντι στη νεοφώτιστη ομάδα των Κυμίνων που πάλεψε όσο μπορούσε αλλά δεν τα κατάφερε.

 Δυνατά μπήκε ο Άρης  στο  πρώτο σετ και με τη βοήθεια των φιλάθλων του πήρε προβάδισμα στο σκορ με 12-9 και 16-13 με αιχμή  την Καετάνο  η οποία αντιμετώπισε την πρώην ομάδα της.  Στη συνέχεια  ανέλαβε δράση η Αλεξάκου,  η οποία και αυτή μέχρι πρι δύο χρόνια ήταν παίκτρια των Μακεδόνων και οι «κίτρινες» ανέβασαν  το δείκτη του σκορ στο +5 (23-18).

Οι  φιλοξενούμενοι Μακεδόνες  αντέδρασαν και με τη πασαδόρο Σαγκάρντια να οργανώνει  το παιχνίδι και την Δραγουμάνου να τελειώνει δύσκολες μπάλες, πλησίασαν στο 24-21 αλλά οι παίκτριες του Σολκίδη μπόρεσαν να πάρουν το σετ με 25-21 και να κάνουν το 1-0.

  Μεγάλη μάχη είχαμε στο δεύτερο σετ όπου οι φιλοξενούμενες με την Βραζιλιάνα Τοάτζι και Καραφουλίδου ,προηγήθηκαν με 1-4 και 5-8. Ο Άρης με την Καετάνο ισοφάρισε σε 10-10 και πέρασε μπροστά με 13-11 αλλα και παλι οι νεοφώτιστες ισοφάρισαν σε 13-13.  Στην  συνέχεια οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ με τις “κίτρινες” να έχουν ελαφρύ προβάδισμα με 16-13, 19-17 και τις παίκτριες της ομάδας των Κυμίνων να φέρνουν το ματς στον πόντο με 21-20 και 24-23 και στις λεπτομέρειες τον Άρη να κατακτάει τελικά το σετ-θρίλερ με 25-23 και να κάνει το 2-0.

 Δυνατή κόντρα είχαμε και στο τρίτο σετ όπου οι παίκτριες του Μανώλη Σκουλικάρη με αιχμή την αρχηγό  Δραγουμάνου, προηγήθηκαν με 6-9. Ο Άρης με το δίδυμο Πεσόα-Καετάνο να παίρνει την ομάδα επάνω του, έκανε σερί 9-2 και πέρασε μπροστά με 15-11.

 Με όπλο το σέρβις  ο Άρης και σε συνδυασμό με την αδυναμία των Μακεδόνων να βγάλουν υποδοχή ανέβασαν το σκορ στο  20-13, οι Μακεδόνες αντέδρασαν και με σερί 5-0 μείωσαν στο 20-18.

 Ψύχραιμος όμως ο Άρης κατόρθωσε να διατηρήσει το προβάδισμα και ολοκλήρωσε την κατάκτηση του σετ με 25-20 και συνολικό σκορ 3-0, γνωρίζοντας την αποθέωση απο τους φιλάθλων του που βρέθηκαν στο κλειστό της Μίκρας.

Τάδε έφη…

Δημήτρης Σολκίδης (προπονητής Άρη): «Αυτό που μετράει σε μια πρεμιέρα πρωταθλήματος είναι η νίκη και οι τρεις βαθμοί για να πάρουμε και ψυχολογία. Τα καταφέραμε κι αυτό σίγουρα μ’ αφήνει ικανοποιημένο, αλλά θέλουμε και μπορούμε να παίξουμε καλύτερα στη συνέχεια και πιστεύω ότι θα το κάνουμε».

Μανώλης Σκουλικάρης (προπονητής Μακεδόνων): «Δεν πήραμε αυτό που θα μπορούσαμε από το παιχνίδι. Στα κρίσιμα σημεία φάνηκε η απειρία μας αλλά και τα προβλήματα που είχαμε όλη την εβδομάδα με τις δύο ξένες, Δείξαμε όμως πολύ καλά στοιχεία και πιστεύω ότι έναν βαθμό τον αξίζαμε. Συνεχίζουμε όμως και έχουμε μπροστά μας ένα σημαντικό παιχνίδι με τον Αίαντα και πιστεύω ότι θα παίξουμε καλύτερα».

Με τη γλώσσα των αριθμών

Τα σετ 25-21, 25-23,25-20

Άρης (Σολκίδης): Πεσόα, Νίκιτς, Καετάνο, Αλεξάκου, Κωνσταντινίδου, Πήττα, Κελεσίδου-λ / Γουγουση, Καραφουλίδου

Μακεδόνες (Σκουλικάρης): Σαγκάρντια, Τοάζι, Καραφουλίδου, Δραγουμάνου, Πολυνοπούλου, Γιαννούλη, Τσαγκαράκη-λ / Μυρίδου –λ, Βέλλιου

Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
29/04/2024

Στην ΑΕΚ η Εύα Χαντάβα

Το στενό μαρκάρισμα της ΑΕΚ στην Εύα Χαντάβα –όπως πρώτοι σας είχαμε ενημερώσει- απέδωσε και η 33χρονη ακραία επιστρέφει στο ελληνικό πρωτάθλημα,...