Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

«Ίδρωσε» αλλά πήρε το τρίποντο ο Πανναξιακός στo Μαρκόπουλο

«Ίδρωσε» αλλά πήρε το τρίποντο ο Πανναξιακός στo Μαρκόπουλο

Ανάλυσε το

Η αήττητη παράδοση του Πανναξιακού με το Μαρκόπουλο διατηρήθηκε και φέτος, καθώς η νησιώτικη ομάδα επικράτησε εύκολα στο κλειστό των Μεσογείων με 3-0 (25-12, 25-22, 25-22) της νεανικής ομάδας του Κώστα Σωτηρόπουλου στο ματς της 14ης αγωνιστικής Volleyleague Γυναικών. Μετά το εύκολο α’ σετ η ομάδα του Κώστα Παπαδόπουλου, τα “βρήκε σκούρα” κόντρα στις απελευθερωμένες από το άγχος της παραμονής, αλλά η ανωτερότητα της ομάδας του Κώστα Παπαδόπουλου σε επίθεση και μπλοκ,  έγειρε την πλάστιγγα της νίκης υπέρ των νησιωτών. Τοπ σκόρερ της αναμέτρησης χέρι- χέρι με 15 πόντους οι Διώτη, Ντάλτον των φιλοξενούμενων, ενώ για τις ηττημένες η μοναδική παίκτρια με διψήφιο αριθμό πόντων, Χούντα σημείωσε 12 πόντους.

Στον αγώνα του κλειστού των Μεσογείων, που ξεκίνησε με καθυστέρηση λόγω των 5 σετ του προηγούμενου αγώνα, ο ξεκούραστος Πανναξιακός, που δεν αγωνίστηκε την προηγούμενη αγωνιστική λόγω ρεπό, μετά το αμφίρροπο ξεκίνημα με 5-4, αλλά έπαιξε με λίμπερο τη Νούσια, λόγω τραυματισμού της Ιακωβίδου, κατάφερε με τα καλά σερβίς των Κουνάδη, Κάλτερ  να “χτίσει μια σημαντική διαφορά με 17-10. Έτσι από τα λάθη των γηπεδούχων και τις αποτελεσματικές επιθέσεις των φιλοξενούμενων το α’ σετ πήγε δια “χειρός Καλαντάτζε” με 25-12  στις Ναξιώτισσες, 1-0.

Η εικόνα στο δεύτερο σετ, άλλαξε… Με “όπλο” του το σερβίς της Παπαστεργίου, το Μαρκόπουλο χάλασε την υποδοχή των φιλοξενούμενων και αφού πέρασε για πρωτη φορά μπροστά με 6-5 στο ματς, ξέφυγε με 8-5. Τα συνεχόμενα λάθη της ομάδας του κ. Παπαδόπουλου ανέβασαν τη διαφορά στο +4, αλλά ο Πανναξιακός με καλό μπλοκ ισοφάρισε 14-14. Από εκεί και πέρα έγινε σκληρή μάχη πόντο πόντο με τις γηπεδούχες με καλές άμυνες και απελευθερωμένες από το άγχος να πιέζουν για την ισοφάριση των σετ, όμως οι έμπειρες φιλοξενούμενες εκμεταλλευόμενες το ασθενές μπλοκ του Μαρκόπουλου, έφτασαν στην ανατροπή και με 25-22 ζευγάρωσαν με 2-0 τα κερδισμένα τους σετ.

Μάχη έγινε και στο τρίτο σετ, όπου ο Πανναξιακός όμως με πρώτα “βιολιά” στην επίθεση τις Ντάλτον -Διώτη κατάφερε και έκαμψε την αντίσταση των σκληροτράχηλων γηπεδούχων, που θυμίζουμε ότι έπαιζαν χωρις τη “Survivor 2”  αρχηγό τους, Βιργινία Δικαιούλια που εδώ και δύο εβδομάδες πρωταγωνιστεί στις παραλίες του Άγιου Δομήνικου, αλλά και με αρκετές νεάνιδες παίκτριές του, κουρασμένες από την προ μίας ώρας συμμετοχής τους, σε ματς που κρίθηκε στα 5 σετ. 

Με τη νίκη αυτή ο Πανναξιακός έφτασε τους 24 βαθμούς και παρέμεινε στην 5η θέση ενώ το Μαρκόπουλο παρέμεινε με 5 πόντους στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

*Οι πόντοι του Μαρκόπουλου προήλθαν από 6 άσσους, 26 επιθέσεις, 0 μπλοκ και 24 λάθη αντιπάλων και του Πανναξιακού προήλθαν από 6 άσσους, 38 επιθέσεις, 7 μπλοκ και 24 λάθη αντιπάλων.

Τάδε έφη…

Κώστας Σωτηρόπουλος (Μαρκόπουλος): «Παίξαμε καλά 2ο και 3ο σετ, δυστυχώς είχαμε αρκετά διαστήματα που ήμασταν εκτός παιχνιδιού από μόνοι μας και μας κόστισε. Οι δυνάμεις μας δεν ήταν αρκετές για να διεκδικήσουμε κάτι περισσότερο».
 
Κώστας Παπαδόπουλος (Πανναξιακός): «Είμαστε ικανοποιημένοι για τη νίκη. Σε κάποια σημεία που μείναμε πίσω, αντιδράσαμε και αυτό είναι θετικό».

Με τη γλώσσα των αριθμών

Τα σετ: 0-3 (12-25, 22-25, 22-25)

 
ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ (Σωτηρόπουλος): Νικολογιάννη 7 (5/26 επ., 2 άσσοι, 38% υπ.), Παπαστεργίου 2 (2 άσσοι), Τσιάκουλα 3 (3/7 επ.), Τσιτσιγιάννη 4 (4/9 επ.), Χούντα 12 (11/30 επ., 1 άσσος, 48% υπ.), Διάλλα 4 (3/4 επ., 1 άσσος) / Τουλγαρίδου (λ, 33% υπ.), Καραβοκύρη (λ, 31% υπ.), Μαρινάκη.
 
ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ (Παπαδόπουλος): Διώτη 15 (14/25 επ., 1 άσσος, 43% υπ.), Καλαντάτζε 5 (1/2 επ, 2 άσσοι, 2 μπλοκ), Κάλτερ 6 (5/16 επ., 1 μπλοκ, 30% υπ.), Κουνάδη, Μπράουν 10 (7/8 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ), Ντάλτον 15 (11/30 επ., 2 άσσοι, 2 μπλοκ) / Νούσια (λ, 70% υπ.).