ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Ικανοποιημένος ο Ναράνχο από την κατάσταση των διεθνών

Ικανοποιημένος ο Ναράνχο από την κατάσταση των διεθνών

Στις 15 Ιουλίου 2018 η αποστολή της Εθνικής γυναικών είχε συγκεντρωθεί στο Βόλο ξεκινώντας την προετοιμασία της για τα προκριματικά του Ευρωβόλεϊ 2019…

Τρία χρόνια αργότερα η αποστολή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος επέστρεψε στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας, αυτή τη φορά ξεκινώντας προετοιμασία εν όψει της συμμετοχής της στην τελική φάση του Ευρωβόλεϊ 2021.

«Η αλήθεια είναι ότι όλοι αισθανόμαστε πολύ όμορφα από την πρώτη στιγμή που ήρθαμε ξανά στο Βόλο. Το γυμναστήριο είναι πραγματικό εξαιρετικό και οι συνθήκες δουλειάς είναι οι ιδανικές, το ξενοδοχείο μας προσφέρει όλες τις ανέσεις και κυρίως έχουμε ανθρώπους που μας ξέρουν και τους ξέρουμε και είναι έτοιμοι να μας βοηθήσουν σε ότι χρειαστεί», σχολίασε ο Γκιγιέρμο Ναράνχο που είχε πολλούς λόγους για να χαμογελά στην εκκίνηση του βασικού σταδίου της προετοιμασίας της Εθνικής.

«Αυτό που με ικανοποιεί είναι το γεγονός ότι όλη η ομάδα δείχνει ότι είναι σε καλή κατάσταση. Ακόμη και τα κορίτσια που είχαν λίγες ημέρες παραπάνω ξεκούραση γιατί είχαν τελειώσει πιο αργά τις υποχρεώσεις τους στα ξένα πρωταθλήματα, πρόσεξαν τον εαυτό τους και επέστρεψαν στην εθνική έτοιμες, ενώ το ίδιο ισχύει και για τα κορίτσια που συμμετείχαν στο προπονητικό καμπ στην Κρήτη».

Όσον αφορά τις διαφορές που διαπίστωσε ο ίδιος, συγκριτικά με την αντίστοιχη προετοιμασία προ διετίες, ο «Γκίγιε» είδε τώρα ένα γκρουπ αθλητριών «… που είναι πιο ώριμες. Λογικό γιατί έχουμε πλέον ως ομάδα την εμπειρία από ένα Ευρωβόλεϊ και ξέρουμε πια ότι ανήκουμε σ’ αυτό γκρουπ των ομάδων που αξίζει να βρίσκεται σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση. Γενικά ο υπερβολικός ενθουσιασμός μπορεί να προκαλέσει προβλήματα, αλλά από τη δική μας την ομάδα ποτέ δεν λείπει ο ενθουσιασμός, το χαμόγελο».

Μοναδικό νέο πρόσωπο στην προετοιμασία είναι η Ευφροσύνη Αλεξάκου με τον κ. Ναράνχο να τονίζει: ««Την παρακολουθούσαμε καιρό, αλλά με τα προβλήματα που δημιούργησε ο κορωνοϊός δεν μπορούσαμε να τη δούμε από κοντά. Αυτό το καλοκαίρι όμως ήρθε στην Κρήτη κι άρπαξε την ευκαιρία αφού τόσο ο Νίκος (Μπουτσορής) που έκανε τις προπονήσεις όσο κι εγώ από τα βίντεο που έβλεπα, μείναμε απόλυτα ικανοποιημένοι».

Στο πλάνο της προετοιμασίας, που έχει καταστρώσει αυτός κι οι συνεργάτες του οι δύο πρώτες εβδομάδες θα αφιερωθούν κυρίως στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης και μετά θα αρχίσει η δουλειά με τη μπάλα και η τακτική για να ακολουθήσουν τα φιλικά ματς. «Έχουμε προγραμματίσει αρκετά φιλικά και μάλιστα έχουμε προσπαθήσει να… προσομοιώσουμε το πρόγραμμα των φιλικών με το πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού», εξήγησε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός κι όταν τον ρωτήσαμε για τον στόχο της Εθνικής στους αγώνες του β’ ομίλου του Ευρωβόλεϊ χαμογέλασε κι απάντησε.

«Σ’ ένα τέτοιο όμιλο είναι όλα ανοικτά και μπορούν να συμβούν τα πάντα… Είναι πολύ ισορροπημένο γκρουπ. Θεωρητικά Βουλγαρία, Πολωνία, Γερμανία είναι πιο πάνω κι εμείς με Τσεχία, Ισπανία θα διεκδικήσουμε την 4η θέση, όμως η δική μου η αίσθηση είναι ότι θα δούμε εκπλήξεις. Η Ισπανία με άλλη πασαδόρο και την Εσκαμίλα να έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό της θα είναι άλλη ομάδα, ενώ και η Τσέχια έχει βελτιωθεί πάρα πολύ την τελευταία διετία. Γενικά είναι πολύ ενδιαφέρον όμιλος και πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι για όλες τις προκλήσεις».