ΔΙΕΘΝΗ

Αποκάλεσε «μαϊμού» τη Φαμπιάνα (φωτό)

Αποκάλεσε «μαϊμού» τη Φαμπιάνα (φωτό)

Θύμα ρατσιστικής επίθεσης έπεσε η Βραζιλιάνα διεθνής της Σ’έσι, Φαμπιάνα κατά τη διάρκεια αγώνα της ομάδας του Σάο Πάολο με τη Μίνας, όταν ένας άνδρας από την κερκίδα την αποκάλεσε μεταξύ άλλων υβριστικών χαρακτηρισμών, “μαϊμού”.

Fabiana_Clauudinho 3

“Μαϊμού θες μπανάνα” και  “αυτή η μαϊμού παίζει με μπανάνες” ήταν απλά δύο από τις βαριές εκφράσεις που εκτόξευσε εναντίον της Ολυμπιονίκη της “σελεσάο”, “Φαμπιάνα” Κλαουντίνιο Μαρσελίνιο ο απαράδεκτος οπαδός της Μίνας, ομάδα στην οποία η 30χρονη Φαμπιάνα έκανε το 2001 τα πρώτα βήματα της καριέρας της.

fabiana_Claudinho4

Οι υπεύθυνοι του γηπέδου, επενέβησαν άμεσα και αφού έβγαλαν τον μισάνθρωπο οπαδό εκτός γηπέδου, τον οδήγησαν στο τοπικό αστυνομικό τμήμα.

minas

Ωστόσο, πέρα από το ρατσιστικό επεισόδιο και τη λεκτική επίθεση εις βάρος της Βραζιλιάνας μπλοκέρ,  συμπεριφορές που δεν έχουν θέση στον αθλητισμό και γενικά στην κοινωνία μας, η Φαμπιάνα “πληγώθηκε” πάρα πολύ καθώς παρόντες στον αγώνα ήταν και οι γονείς της.

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το ρατσιστικό επεισόδιο η Φαμπιάνα, δεν έχει σταματήσει να δέχεται μηνύματα αγάπης και συμπαράστασης από τους φίλους και θαυμαστές της, που έσπευσαν να την παρηγορήσουν στα γνωστά μέσα κοινωνικής δικτύωσης.