ΓΝΩΜΕΣ

Υποβιβασμός και…προβληματισμός

Υποβιβασμός και…προβληματισμός

Ένας καταστροφικός Β γύρος στο πρωτάθλημα ήταν αυτός που ουσιαστικά οδήγησε τον Άρη στον υποβιβασμό στην Α2 ολοκληρώνοντας με τον χειρότερο τρόπο μια χρονιά που ξεκίνησε δύσκολα…

Ο υποβιβασμός του Άρη στην Α2 για 2η φορά στην ιστορία του αποτελεί πλέον γεγονός. Ένας υποβιβασμός σοκ για όλους στην «κιτρινόμαυρη οικογένεια».

Ένας υποβιβασμός που πολύ θα ευχόταν να είναι ένα πρωταπριλιάτικο ψέμα, που δυστυχώς όμως για τους «κιτρινόμαυρους» δεν είναι.

Η χρονιά έκλεισε για τον Άρη με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Ο Παναθηναϊκός αν και βαθμολογικά αδιάφορος φρόντισε να περάσει νικηφόρα από την Μίκρα και να βάλει πρόωρο τέλος στα… όνειρα και τις ελπίδες των γηπεδούχων που απλά ήθελαν έναν βαθμό για να διεκδικήσουν την παραμονή τους στα… μπαράζ.

Ωστόσο ακόμη και αυτός ο βαθμός αποδείχθηκε πως ήταν εξαιρετικά δύσκολο να κατακτηθεί από μια ομάδα που ουσιαστικά πήγαινε με… αυτόματο πιλότο και λύγισε από το άγχος και την πίεση.

Ο Β γύρος του πρωταθλήματος για τον Άρη ήταν πραγματικά καταστροφικός αφού ο Γιάννης Μέλκας και οι παίκτες του κατάφεραν να πάρουν μόλις 5 βαθμούς στις 2 νίκες που σημείωσαν στα 11 παιχνίδια τους.

Το τρίποντο επί του Φοίνικα Σύρου στην Μίκρα κατά την 16η αγωνιστική (3-0) και το 2ποντο ανατροπής κόντρα στον Παμβοχαϊκό στο Βραχάτι την προτελευταία αγωνιστική (2-3) ήταν ότι καλό μάζεψε ο Άρης από τον Ιανουάριο και μετά. Μια φτωχή συγκομιδή σε σχέση με τον πρώτο γύρο όπου οι «κιτρινόμαυροι» έδειχναν πως μπορούν να σώσουν την παρτίδα.

Η νίκη λένε έχει πολλούς «πατέρες», αλλά η ήττα είναι «ορφανή»… Και αν στο απόφθεγμα αυτό η ήττα είναι ορφανή φανταστείτε τι είναι για έναν υποβιβασμό.

Η χρονιά ξεκίνησε κυριολεκτικά στο …και ένα για τον Άρη από το γήπεδο του beach volley στην Μίκρα με ελάχιστους παίκτες (7 συνολικά) που και αυτοί δεν είχαν υπογράψει ακόμη τα συμβόλαιά τους βλέποντας τα πάντα μετέωρα.

Ακόμη και έτσι όμως με τα υποτυπώδη χρήματα που μαζεύτηκαν από φιλάθλους και τοπικούς χορηγούς η ομάδα μπήκε στο γήπεδο και πανηγύρισε μεγάλες νίκες απέναντι σε Εθνικό Αλεξανδρούπολης, Ηρακλή και Παμβοχαϊκό, έκοψε βαθμό από Ολυμπιακό και Κηφισιά δείχνοντας πως μπορεί να νικήσει και τα εξωαγωνιστικά προβλήματα.

Γρήγορα όμως αυτό αποδείχθηκε όνειρο θερινής νυκτός, αφού παίκτες και προπονητής έμειναν μόνοι τους στο γήπεδο… Χωρίς χρήματα και κυρίως χωρίς προοπτική από την διοίκηση που έδειξε ανήμπορη να βρει λύση στο οικονομικό κάνοντας περικοπές συμβολαίων!!!

Σ΄ αυτόν τον υποβιβασμό του Άρη οι τελευταίοι που ευθύνονται είναι οι παίκτες και ο Μέλκας… Αυτοί ήταν εκεί να κάνουν αυτό που μπορούσαν με όσες ψυχικές δυνάμεις και κουράγια είχαν.

Αυτοί ήταν εκεί… Άλλοι όχι… Και κάποια στιγμή στον ΑΣ Άρη θα πρέπει να αποφασίσουν αν θέλουν το βόλεϊ των ανδρών σε ανταγωνιστικό επίπεδο ή σε…. διακοσμητικό ρόλο στην Α2.

ΥΓ1 : Η 1η Απριλίου βρήκε τον Άρη και τη Λαμία στην Α2 και τους Ολυμπιακό, Κηφισιά, Φοίνικα Σύρου και ΠΑΟΚ στα play-off των ημιτελικών. Τις υπόλοιπες ομάδες;;; ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ και σε… πρόωρες διακοπές. Με τις περισσότερες ανακουφισμένες καθώς γλυτώνουν από νωρίς μηνιάτικα σε παίκτες και λοιπά έξοδα…

Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια το πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε για τις 8 από τις 12 ομάδες τον Απρίλιο… Βολικό για τις διοικήσεις των ομάδων και την ΕΣΑΠ, αλλά «καταστροφικό» για το άθλημα και το «πρεστίζ» του πρωταθλήματος όταν αυτό αναζητά χορηγούς και προβολή.

Μια διοργάνωση συρρικνωμένη σε… 4.5 μόλις μήνες δεν μπορεί να προσελκύσει κανέναν  χορηγό και κυρίως δεν μπορεί να κερδίσει πολλά πράγματα…

ΥΓ2 : Τα play-off για τους 4 πρώτους ξεκινάνε από την Τετάρτη και ευχόμαστε να έχουν την ίδια λάμψη και επιτυχία με τα περσινά και να φέρουν στα γήπεδα ανάλογο κόσμο με πέρσι… Να μπορέσουμε τουλάχιστον να «επενδύσουμε» και να «πουλήσουμε» τους ημιτελικούς και τελικούς του πρωταθλήματος κερδίζοντας τις… εντυπώσεις.

ΓΝΩΜΕΣ
28/04/2024

Για την Πέννυ Ρόγκα…

Άλλοι θα πουν μια μεγάλη ανατροπή και ένα πρωτάθλημα, άλλοι θα πουν χάθηκε όμως το Κύπελλο, άλλοι θα πουν ο Καλμαζίσης έφταιγε, άλλοι ο θα πουν Μιτσέλι...
ΓΝΩΜΕΣ
01/05/2023

Παπαφωτίου… καρατίων

Τοποθετήσεις πολλών καρατίων και μάλιστα «back to back» από μια μεγάλη προσωπικότητα με ευρωπαϊκή εμπειρία, κουλτούρα και αρχές! Ο λόγος για την Αθηνά Παπαφωτίου...