DARK ROOM

«Υψηλές» παρουσίες στο World League του Ιράν

«Υψηλές» παρουσίες στο World League του Ιράν

Ανάμεσα στους χιλιάδες οπαδούς και τις 466 γυναίκες στο Azadi Sport Complex μεταξύ των VIP προσκεκλημένων βρέθηκε και ο διάσημος, ως κοντύτερος άνδρας του Ιράν “Χοσεϊν Πέρκας”.

Το ύψος του 44χρονου “Πέρκας”, όπως είναι γνωστός στους συμπατριώτες του ο Μοχάμεν Χασάν, που ταξίδεψε από το Σιράζ στην Τεχεράνη για χάρη της Εθνικής ομάδας βόλεϊ λίγο πριν  “γράψει ιστορία” στο Ρίο, δεν ξεπερνά τα 58 εκατοστά!

Η φήμη του μικροσκοπικού Πέρκας, έχει ξεπεράσει τα στενά σύνορα της Περσίας, καθώς έδωσε σκληρή μάχη απέναντι σε άλλους υποψηφίους για για να δει το όνομά του  στο “Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες”.

Θέση που, όσο κι αν… όρθωσε το ανάστημά του, έχασε τελικά για 4,6 εκατοστά… παραπάνω από έναν “κοντοστούπη” από το Νεπάλ, τον Τσάντρα Μπαχαντού Ντάνγκι. Που τελικά “μπήκε” στα Γκίνες!

Ωστόσο στη… θέα του στο κλειστό της Τεχεράνης ο  “Πέρκας” έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από χιλιάδες οπαδούς του Ιράν, κλέβοντας έτσι λίγη από τη δόξα της παρέας του Μαρούφ, την οποία χειροκρότησε από κοντά παίρνοντας μάλιστα ως δώρο από τους διοργανωτές μία υπογεγραμμένη μπάλα, που φαντάζει όμως μεγαλύτερη από… αυτόν.