Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

«Ήρεμη δύναμη» με θέα το Ηφαίστειο (φωτό)

«Ήρεμη δύναμη» με θέα το Ηφαίστειο (φωτό)

Όταν η Άρτεμις Σκορδίλη αγωνίζονταν πριν από 7 χρόνια ως αθλήτρια του μπιτς βόλεϊ σε τουρνουά στη Σαντορίνη, δεν περίμενε ποτέ ότι η μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας της θα «έσκαγε» φέτος από το κοσμοπολίτικο ηφαιστειογενές νησί της Θήρας.

Το 2008 λοιπόν το δεύτερο συνεχόμενο τουρνουά Masters στον Περίβολο της Σαντορίνη στο beach bar Cayo είχε αρχίσει σιγά σιγά να φέρνει σε επαφή τους νησιώτες με το άθλημα, καθώς μέχρι τότε ό,τι «παραστάσεις» είχανε οι ντόπιοι από βόλεϊ, τις χρωστούσαν στην ομάδα του Ηφαίστου, που έκανε τα πρώτα του βήματα στο τοπικό πρωτάθλημα Κυκλάδων.

Με τα 125, από το έπαθλο των συνολικά 250 ευρώ που μοιράστηκε με τη συμπαίκτριά της Σοφία Καραθανάση,  η πασαδόρος από την Πετρούπολη ήξερε ότι σίγουρα δεν έκανε την… τύχη της, ωστόσο αποζημιώθηκε για το ταξίδι της από τις μοναδικές ομορφιές του νησιού.

skordili_beach

Έπειτα λοιπόν από 7 χρόνια, ο Α.Ο Θήρας έχει βάλει για τα καλά τη Σαντορίνη στον εγχώριο… βολεϊκό χάρτη της Α1 Γυναικών. Ως νέο… ηφαίστειο, η μαγική πορεία τη ομάδας έχει προκαλέσει αυτά τα λίγα χρόνια «έκρηξη» ενθουσιασμού στους φίλους της ομάδας, με τους «Volcans» να φροντίζουν σε κάθε αγώνα στο ΔΑΠΠΟΣ να μην πέφτει…καρφίτσα! Για αυτό και η Άρτεμις Σκορδίλη ξέρει ότι βρίσκεται μπροστά στην σημαντικότερη πρόκληση της καριέρα της.

skordili_ARTEMIS

«Η μεταγραφή μου στην Σαντορίνη με κάνει να αισθάνομαι μεγάλη τιμή για την ευκαιρία που μου δίνεται από τον προπονητή κ. Οικονόμου και το Δ.Σ της ομάδας να είμαι μέλος του Α.Ο Θήρας. Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και ευελπιστώ με ομαδική προσπάθεια και σκληρή δουλειά να επιτευχθούν οι στόχοι μας» δήλωσε στο Volleyplanet το πρώτο φετινό απόκτημα της Σαντορίνης, που όμως δεν ξεχνάει και την πρώην της ομάδα: «Θέλω να πω ένα μεγάλο “ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ” προς την ομάδα του Γ.Σ Χαλανδρίου για την επιτυχημένη συνεργασία που είχαμε την φετινή χρονιά. Άνθρωποι ξεχωριστοί γεμάτοι αγάπη για αυτό που κάνουν και αξίζουν τα καλύτερα».

skordili_artemis_gsh

Τέζα: “Θα βοηθήσει τη Σαντορίνη η… γειτόνισσα”

Η άκρως τιμητική πρόταση που δέχθηκε η 33χρονη πασαδόρος του ΓΣ Χαλανδρίου αποδείχθηκε μία ευχάριστη έκπληξη, αν και θα την έστελνε περίπου 128 ναυτικά μίλια από το σπίτι της. Ωστόσο, μαθημένη από τη θητεία της στο Κρήτη, δεν την ένοιαξε καθόλου, αφού ως απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Ρεθύμνου μερικές από τις πιο όμορφες στιγμές της ζωής της, τις έζησε σε νησί. Έστω κι αν αυτά που σπούδασε στο τμήμα «Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής», δεν  χρειάστηκαν στα πέντε χρόνια που αγωνίστηκε στον ΟΠΕΡ, αλλά τη βοήθησαν πολύ στη μετέπειτα ενασχόλησή της με την δημοσιογραφία.

skordiloi_studio

Μία πρώην συμπαίκτριά της στον ΓΣ Πετρούπολης, η Αρετή Τέζα, βασική στην ομάδα με αντικαταστάτρια τη Σκορδίλη, χάρηκε πολύ με αυτή την εξέλιξη για την γειτόνισσά, την οποία συμπωματικά μάλιστα, με παρτενέρ τη φετινή της συμπαίκτρια στην άμμο, Αθηνά Δηλαβέρη την είχε κερδίσει πριν 7 χρόνια στον α’ γύρο του κυρίως ταμπλό του «Μαστερς» της Σαντορίνης με 2-0 σετ!

gs petroupolis_teza_skordili

«Γνωρίζω την Άρτεμη (Νο 12 φωτό), από μικρή, αφού πέρα από την κοινή παρουσία μας στην ομάδα της Πετρούπολης, μένει ένα στενό πιο κάτω από μένα! Είναι μία κοπέλα που αγαπάει πάρα πολύ το βόλεϊ και γενικά αυτό που κάνει. Είναι ένα πολύ εύθυμο παιδί, ήρεμων τόνων, παίζει πρώτα για την ομάδα και νομίζω πως η μεταγραφή της στον Α.Ο Θήρας είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα στην καριέρα της. Θεωρώ, ότι αν και δεν είχε την ευκαιρία να παίξει σε υψηλό επίπεδο, με την εμπειρία που διαθέτει και τα παιχνίδια που έχει στα πόδια της ότι θα βοηθήσει πολύ την ομάδα της Σαντορίνης» τόνισε με ενθουσιασμό η νταμπλούχος πασαδόρος του Ολυμπιακού (Νο 16 φωτό) για ένα από τα καλύτερα παιδιά του ελληνικού βόλεϊ (θα προσθέταμε επίσης της δημοσιογραφίας) και φιλόζωα, αφού κάνει σαν τρελή για το “Νelito”, το κουνελάκι της!

nellito_bunny

Μία ποικιλία στον… άσο και γρήγορα!

Αρκεί όμως να είσαι καλό παιδί για να κάνεις καριέρα σε μία ομάδα που όπως όλα δείχνουν “μπούκαρε» με εκρηκτικό τρόπο πριν δύο χρόνια στα σαλόνια του ελληνικού γυναικελίου βόλεϊ με στόχο να πρωταγωνιστήσει; Θεωρητικά μάλλον όχι. Γιατί αν η επίσης πρώην άσος των Ιώνων και του ΖΑΟΝ δεν ήταν καλή αθλήτρια, έμπειρη και δεν είχε καλή τεχνική, σίγουρα ο Απόστολος Οικονόμου, δεν θα χαλάλιζε για τα… μουτράκια της, όσο όμορφα κι αν είναι, μια τόσο σημαντική θέση στο ρόστερ.

skordili_gs xalandriou

Ο Λαρισαίος όμως τεχνικός, που ήδη έχει σχεδιάσει σχεδόν ολόκληρη την ομάδα της νέας σεζόν του Α.Ο Θήρας, σκέφτηκε πως με Βεργίδου και Σκορδίλη, θα έχει πλέον μεγάλη ποικιλία στο παιχνίδι του της ομάδας, από δυο διαφορετικές πασαδόρους, που ουσιαστικά η μία αλληλοσυμπληρώνει την άλλη, αφού η Σκορδίλη με την εμπειρία της μπορεί να εμπνεύσει σιγουριά και να αποτελέσει, ως εναλλακτική λύση όταν χρειαστεί, μία «ήρεμη δύναμη» στην ομάδα, αφού στην δεύτερη θητεία της σε νησιώτικη ομάδα, είναι μαθημένη πλέον από μποφόρ, φουρτούνες.

skordili_paidakia

Το γεγονός άλλωστε ότι στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τον Α.Ο Θήρας συμφώνησε να αναλάβει και κάποια τμήματα των ακαδημιών του συλλόγου, συνεχίζοντας την καλή δουλειά που έκανε με τα παιδάκια στο Χαλάνδρι, της δίνει ένα ακόμη κίνητρο για να προσφέρει ακόμη περισσότερο στην ανάπτυξη του αθλήματος στην Σαντορίνη και να ανταποδώσει προς τη διοίκηση την εμπιστοσύνη που έδειξε από την πρώτη στιγμή ο σύλλογος, στο πρόσωπό της.