Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ήρθε από ΗΠΑ για τα «μάτια» της Αναστασίας (φωτό)

Ήρθε από ΗΠΑ για τα «μάτια» της Αναστασίας (φωτό)

Προπονητής της κολλεγιακής ομάδας του Πανεπιστημίου των ΗΠΑ βρέθηκε στις προπονήσεις του Άρη για λογαριασμό της νεαρής αθλήτριας των “κίτρινων”, Αναστασίας Γουγούση.

Είναι ευχάριστο ότι τελευταία έχουν γίνει της… μόδας στην Θεσσαλονίκη οι επίσκέψεις Αμερικανών σκάουτερς-προπονητών, αφού Ελληνίδες αθλήτριες μπαίνουν στο “στόχαστρο” Αμερικανικών Πανεπιστημίων, όμως λίγες εξ αυτών καταφέρνουν τελικά να ζήσουν το… αμερικάνικο όνειρο, όπως σημερα οι  Όλγα Στράντζαλη, Λαμπρινή Κωνσταντινίδου και Άντζελα Δέμπη.

gougousi_aris

Έτσι μετά την περσινή τιμητική επίσκεψη του πρώην Ολυμπιονίκη ομοσπονδιακού τεχνικού των ΗΠΑ, Χιου Μακ Κάτσον στο Κατσάνειο για τις Στράντζαλη, Λαμπρινίδου του Ηρακλή, στο κλειστό του Άρη βρέθηκε ένας άλλος καταξιωμένος Αμερικανός προπονητής, ο Κέν Μούρζεκ.

Ο προπονητής του Αμερικάνικου κολέγιου Wake Forrest, που στο παρελθόν αγωνίστηκε επαγγελματικά πέρα τις ΗΠΑ, σε δύο ακόμη Ηπείρους, όντας παίκτης της ελβετικής Γκέλτερκιντεν, της γερμανικής Μπίντενκοπφ, της γαλλικής Νιόρ, αλλά και της Μπαντούνγκ, στην Ινδονησίας, ήρθε και προπονήσεις των νεανίδων- κορασίδων του Άρη, για χάρη της Αναστασίας Γουγούση.

ken_murzeck_wake _forest

H 17χρονη (1.84μ) πρώην ακραία του Ανατόλια, που θεωρείται από τις πιο ταλαντούχες αθλήτριές μας, είναι διεθνής με τις μικρές Εθνικές ομάδες και μετά τις περσινές πολύ καλές της εμφανίσεις στην Α2, κέρδισε με το… σπαθί της την παραμονή στην ομάδα που φέτος θα αγωνίζεται στα σαλόνια της Α1 γυναικών.

aris_gougousi

Παράλληλα ο κ. Μούρζεκ αντάλλαξε πολύτιμες απόψεις με τον προπονητή του Άρη, Δημήτρη Σολκίδη, περί των προπονήσεων στις αναπτυξιακές ηλικίες, ενώ με την άδεια του Άρη,  προπόνησε για μία μέρα μέρα κι ο ίδιος τις «κίτρινες», εκφράζοντας στο τέλος την ικανοποίησή του για το επίπεδο που συνάντησε.

aris_murzeck_proponisi
“Ήρθα με σκοπό να παρακολουθήσω την Αναστασία (Γουγούση) και παράλληλα είδα και άλλες αθλήτριες του Άρη που είναι σε καλό επίπεδο. Ευχαριστώ πολύ τους ανθρώπους του Άρη για την άψογη φιλοξενία. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα ξανάρθω” δήλωσε φεύγοντας από τη Θεσσαλονίκη ο Αμερικανός προπονητής.

ΦΩΤΟ: Γιώργος Γκολεμάς G.G