ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Συγκινητικό «αντίο» για τον εμβληματικό Σαφράνοβιτς

Ισραήλ: Συγκινητικό «αντίο» για τον εμβληματικό Σαφράνοβιτς

Συναισθηματικά φορτισμένο ήταν το κλίμα στην τελευταία αναμέτρηση της Εθνικής Ισραήλ στη Χαντάρα για τα προκριματικά του EuroVolley 2021, όπου σύσσωμη η βολεϊκή οικογένεια της χώρας αποθέωσε τον αρχηγό της και πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ, Αλεξάντερ Σαφράνοβιτς στο τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Ο Σαφράνοβιτς που αποτελεί τον πιο επιτυχημένο Ισραηλινό βολεϊμπολίστα του 21ου αιώνα με παρουσία στις ελίτ ομάδες ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων (Γερμανία, Γαλλία, Πολωνία, Ελλάδα, Τσεχία) είχε ανακοινώσει ότι η αναμέτρηση κόντρα στη Βουλγαρία θα ήταν το τελευταίο με τα χρώματα του Ισραήλ, τα οποία τίμησε σε μια εικοσαετή πορεία με περισσότερους από εκατό αγώνες.

Ο πρώην άσος του Δικεφάλου, που κόσμησε με την παρουσία του και το ελληνικό πρωτάθλημα παρέλαβε τη φανέλα της εθνικής Ισραήλ, την οποία τίμησε με το Νο17 ενώ συγκινημένος, ο 37χρονος ακραίος τόνισε:

«Είχα ένα μακρυ ταξίδι με την Εθνική, που διήρκησε για μια εικοσαετία. Όταν κοιτάζω πίσω δεν θυμάμαι καν πότε και κόντρα σε ποιον αντίπαλο αγωνίστηκα στην πρώτη μου συμμετοχή. Όμως, είναι πιθανό να συνέβη και πάλι κόντρα στη Βουλγαρία σε κάποια προκριματική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, οπότε έτσι είναι όμορφο που σήμερα ολοκληρώνεται ένας κύκλος».

safranovits1