ΓΝΩΜΕΣ

Ιστορική ασέβεια του Παναθηναϊκού στην Άγκι Μπάμπουλη

Ιστορική ασέβεια του Παναθηναϊκού στην Άγκι Μπάμπουλη

Οι διοικήσεις των συλλόγων έρχονται και παρέρχονται, χρεώνουν και ξεχρεώνουν άλλοτε γρήγορα άλλοτε αργά, κάπως έτσι καθορίζεται η τύχη τους αλλά και η υστεροφημία τους.

Χρειάστηκε να περάσει ένα ολόκληρο καλοκαίρι, να ξεκινήσει την προετοιμασία της η ομάδα βόλεϊ γυναικών του Παναθηναϊκού για να καταλάβουμε από τις φωτογραφίες ότι ένα από τα ιστορικότερα μέλη της δεν ανήκει στο δυναμικό του. Ο λόγος για την Άγκι Μπάμπουλη, η οποία προφανώς και έχει απομακρυνθεί και ο Σύλλογος δεν είχε ούτε την ευθιξία να βγάλει μια ευχαριστήρια ανακοίνωση για τα μάτια του κόσμου!

Η απομάκρυνσή της από την Νταμπλούχο ομάδα του Παναθηναϊκού είναι μια τέτοια ιστορική ασέβεια απέναντι σε ένα πρόσωπο με αναρίθμητη προσφορά στο σύλλογο που το ευρύ κοινό μπορεί να μην γνωρίζει και με την ημιμάθεια-παραπληροφόρηση που κυκλοφορεί ίσως και να μην καταλάβει.

Το ποια είναι η Μπάμπουλη και τι έχει προσφέρει ως αθλήτρια του Παναθηναϊκού αλλά και ως προπονήτρια θα έπρεπε να τη γνωρίζει η νυν διοίκηση του συλλόγου. Ιδιαίτερα ο πρόεδρος T.Μαλακατές και ο αντιπρόεδρος Δ. Βρανόπουλος που εύκολα σπεύδουν επικοινωνιακά να μοιράζουν θέσεις (!) όπως τροφοδότησαν τα μίντια στην περίπτωση της μη ανανέωσης της συνεργασίας με την Εύα Χαντάβα για να απορροφήσουν κραδασμούς. Αμφότεροι έπρεπε και να γνωρίζουν την ιστορία αλλά κυρίως να αναγνωρίζουν την προσφορά! Η «διοίκηση Μαλακατέ-Βρανόπουλου» υπέπεσε σε… φάουλ κι ας είναι ο όρος μπασκετικός.

Η Μπάμπουλη που επέστρεψε στον Παναθηναϊκό πριν από μια δεκαετία στη θέση της βοηθού προπονήτριας δίνοντας πολύτιμες συμβουλές και κατευθύνσεις στις εποχές που ο Παναθηναϊκός στηριζόταν σε νεαρές αθλήτριες, βοηθούσε τα μέγιστα και πρακτικά στις προπονήσεις. Μαζί με την Πένυ Ρόγκα, τη Ναταλία Μεταξά, τον Βασίλη Αγγέλου (φυσιοθεραπευτή) ήταν από τα πρόσωπα που συνέδεαν τις τότε δύσκολες χρονιές μέχρι την περυσινή επιστροφή των “πρασίνων” στους τίτλους.

Τώρα από δικαιολογίες σε ερωτήματα του τι, γιατί και πώς… να φάνε και οι κότες! Άλλος λέει ότι προσελήφθη στην ομάδα ο Δημήτρης Μαρκάκης. Ισχύει αλλά ο Μαρκάκης πήρε τη θέση του μέχρι πρότινος δεύτερου προπονητή Νίκου Κατικά. Άλλος πάλι ότι δεν την ήθελε ο Γκάιτς. Στο Σέρβο ούτε πιστώνεται ούτε χρεώνεται κάτι μέχρι στιγμής. Ο κόουτς είναι τόσο καλά και με τέτοιο καλό συμβόλαιο που ούτε καν ζήτησε κάποιον συμπατριώτη του –όπως συνηθίζεται- για βοηθό προκειμένου να νιώθει ‘ασφαλής΄.

Δυστυχώς η Μπάμπουλη «πληρώνει» λίγο από το… φάντασμα του Αραγιάννη διότι πήγε σε ένα από τα μεθεόρτια δείπνα του πρώην χορηγού της ομάδας (σ.σ στο δεύτερο δείπνο από το φόβο της δεν πήγε καν να παραλάβει το πριμ) και η κίνησή της αυτή ενόχλησε τον Μαλακατέ. Κυρίως όμως «πληρώνει» την υποκρισία και την αλαζονεία της επιτυχίας αφού όταν δεν μπορείς να διώξεις όλη την ομάδα, διώχνεις μια μεγάλη κυρία του αθλήματος, στέλνοντας μήνυμα…

Βέβαια να πούμε ότι όταν η Άγκι -ούσα αθλήτρια του Παναθηναϊκού- πήγαινε τα Σαββατοκύριακα και μάθαινε βόλεϊ στις κορασίδες και τις νεάνιδες του Συλλόγου στη Θύρα 8 που έσταζε νερό το χειμώνα και δεν είχε ούτε παράθυρο να ανασάνεις το καλοκαίρι, κάποιοι δεν υπήρχαν στο χάρτη γιατί να ενδιαφερθούν να μάθουν άλλωστε…

Υγ1. Κοτζάμ αρχηγείο βόλεϊ έχει στηθεί στον Παναθηναϊκό με ονόματα «βαριά» σαν ιστορία… Γόντικας, Πανταλέων, Ανδρεόπουλος, Καραμαρούδης, Αγραπιδάκης, Αγγελάκη και άλλοι τόσοι στα πέριξ του, τι συμβαίνει και έχουν χάσει όλοι τη λαλιά τους;

Υγ2. Βλέποντας μια ανάρτηση για τον Θανάση Γιαννακόπουλο πριν μήνες στο προφίλ του αντιπροέδρου Δ. Βρανόπουλου και επειδή προφανώς δεν είχαν επαφές να αναφέρουμε για την ιστορία ότι επί εποχής του εμβληματικού προέδρου του Ομίλου, αν συνέβαινε τέτοια απομάκρυνση θα τους είχε πετάξει όλους κλοτσηδόν από μπροστά του και μόνο σε τυχόν εισήγηση!

Υγ.3 Στα του πάγκου, η επιλογή του Δημήτρη Μαρκάκη είναι εξαιρετική. Ο Έλληνας προπονητής δεν αντικαθιστά την Μπάμπουλη όπως προείπαμε, πέραν από δουλευταράς αδικήθηκε στο Μαρκόπουλο, όπου θα μπορούσε κάλλιστα να παραμείνει και να χτίσει τη νέα ομάδα. Να θυμίσουμε ότι με τον Μαρκάκη στον πάγκο η ομάδα από τα Μεσόγεια έκοψε το βαθμό στις ‘πράσινες’, βαθμός που στέρησε από τον Παναθηναϊκό την πρώτη θέση της περυσινής κανονικής περιόδου!

Επιστρέψαμε…

Καλή σεζόν!

ΓΝΩΜΕΣ
01/05/2023

Παπαφωτίου… καρατίων

Τοποθετήσεις πολλών καρατίων και μάλιστα «back to back» από μια μεγάλη προσωπικότητα με ευρωπαϊκή εμπειρία, κουλτούρα και αρχές! Ο λόγος για την Αθηνά Παπαφωτίου...