Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ιστορική νίκη για Πορφύρα

Ιστορική νίκη για Πορφύρα

Ανάλυσε το

Ιστορική πρώτη νίκη με μεγάλη ανατροπή στην Α1 για τον νεοφώτιστο Πορφύρα που μετά από 11 αγωνιστικές κατόρθωσε να επικρατήσει του ΟΠΕΡ με 3-2 αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 1-2 σετ.

Οι Πειραιώτισες με μπροστάρισες τις Χρήστου, Χαλβατζή, Ράπτη, Θεοχάρη, έκαναν κατάθεση ψυχής  και με μεγάλη πίστη, πάθος αλλα και τη συμπαράσταση των φιλάθλων έφεραν “τούμπα” το ματς και κατέκτησαν το δίποντο-άθλος που τους δίνει ψυχολογια να παλέψουν ολο το δεύτερο γύρο για την παραμονή στην μεγάλη κατηγορία.

Από την άλλη η Κρητική ομάδα που ηττήθηκε για δεύτερο σερί ματς  στο τάι μπρεικ, υπέκυψε  από το την επική αντεπίθεση και το πάθος των κοριτσιών του Πανδή, τις μεγάλες απουσίες και τα πολλά προβλήματα στην υποδοχή που βγάζει συνέχεια τον τελευταίο καιρό. Ο ΟΠΕΡ τελείωσε τον πρώτο γύρο με πέντε σερί ήττες και 9 βαθμούς στην 10η θέση και ο Πορφύρας στην τελευταία με 4 πόντους.

Πολύ καλό ξεκίνημα έκανε ομάδα της Κρήτης στο πρώτο σετ και παρά την απουσία της Λαγουδάκη είχε προβάδισμα σε όλο το πρώτο σετ (1-4, 4-10, 10-16) και μέχρι το 17-21. Εκεί έπαθε μπλακ άουτ και οι Πειραιώτισσες με σερί 8-2 το κατέκτησαν με 25-23

Στη συνέχεια οι Κρητικιές με ηγέτη τη Σαλούστρου και συμπαραστάτες τις Κατερίνη, Κλείσαρη, Ξαγοραράκη, κατέκτησε πολύ εύκολα το σετ και πήρε κεφάλι στο σκορ με 1-2.

Στο τέταρτο σετ είχαμε μεγάλη μάχη με τις δύο ομάδες να φτάνουν στο 12-12, όμως εκεί ο Πορφύρας με πίεση στο σερβίς ξέφυγε 17-12, 21-16 και 25-20 και ισοφάρισε σε 2-2.

Στο ται μπρέικ ο Πορφύρας ξεκίνησε καλύτερα στο τάι μπρέικ και προηγήθηκε με 4-1, 7-4, 10-7. Ο ΟΠΕΡ ισοφάρισε 11-11. Εκεί όμως οι φιλοξενούμενες έκαναν δύο συνεχόμενα λάθη κι ο Πορφύρας με τις Χρήστου, Ράπτη, έφτασε στην ιστορική νίκη.

Τάδε έφη…

Βασίλης Πανδής (Πορφύρας): «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που είμαι προπονητής αυτής της ομάδας, σ’ αυτή την ιστορική βραδιά. Κι είμαι πολύ περήφανος για όλα τα κορίτσια. Αν και δυστυχώς πήγαμε να πνιγούμε στο άγχος μας, τελικά καταφέραμε να κερδίσουμε. Είναι μια νίκη που μας δίνει ψυχολογική ώθηση για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στη δύσκολη συνέχεια που μας περιμένει».

Θανάσης Ντζαφέρης(ΟΠΕΡ): «Δεν ήταν το καλύτερο φινάλε αυτό που κάναμε με τις δύο ήττες στις τελευταίες αγωνιστικές του πρώτου γύρου. Πρέπει τώρα να ηρεμήσουμε, να συγκεντρωθούμε και να δουλέψουμε ώστε να αλλάξουμε την εικόνα μας με τη νέα χρονιά. Καλές γιορτές σε όλο τον κόσμο».

Με τη γλώσσα των αριθμών

Τα σετ: 3-2 (25-23, 15-25, 12-25, 25-20, 15-12)

Πορφύρας (Πανδής) Μπούρμπη, Χρήστου, Χαλβατζή, Θεοχάρη, Ράπτη, Καράκου, Σκυθιώτη -λ / Λιάρου-λ, Παλημέρη, Παπαγεωργίου, Γκούρα, Σιδεράτου, Θαλασσινού.

ΟΠΕΡ (Ντζαφέρης) Σαλούστρου, Παρασκάκη, Κλεισιάρη, Κατερίνη, Τσελάνη, Ξαγοραράκη Β., Παπουτσή -λ / Κογεράκη

 Τα στατιστικά θα ειναι διαθέσιμα απο Δευτέρα

Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
29/04/2024

Στην ΑΕΚ η Εύα Χαντάβα

Το στενό μαρκάρισμα της ΑΕΚ στην Εύα Χαντάβα –όπως πρώτοι σας είχαμε ενημερώσει- απέδωσε και η 33χρονη ακραία επιστρέφει στο ελληνικό πρωτάθλημα,...