Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ιστορική νίκη για τη Θέτιδα

Ιστορική νίκη για τη Θέτιδα

Ανάλυσε το

Ιστορία έγραψε στην Α1 η νεοφώτιστη Θέτιδα Βούλας καθώς μετά απο μεγάλη μάχη, λύγισε 3-2 τους μαχητικούς Μακεδόνες Αξιού και ύστερα απο επτά σερί ήττες πανηγύρισε την πρώτη νίκη  στη μεγάλη κατηγορία.

 Στα πρώτα δύο σετ η Θέτιδα ήταν καλύτερη, οι Μακεδόνες αντέδρασαν ανέβασαν την απόδοση τους, ισοφάρισαν σε 2-2 και ολα κρίθηκαν στο πέμπτο σετ όπου το “μαύρο διαμάντι” η Εσντελ, πήρε απο το χερι την ομάδα της Βούλας και την οδήγησε στην πρώτη νίκη στην Α1. Επίσης απο τις νικήτριες ξεχώρισαν Γιόβιτς, Μελετιάδη, Ξηντάρα. Απο τους Μακεδόνες ξεχώρισαν Γιαννούλη, Καραφουλίδου και κατα διαστήματα Δραγουμάνου, Τοάτζι.

Εκπληκτικό ξεκίνημα έκανε η Θέτιδα στο πρώτο σετ και με συνεχή σφυροκόπημα από τη γραμμή του σέρβις, πήρε μεγάλο προβάδισμα με 12-6, 15-8, 18-8 με πρώτο χρόνο από την εξαιρετική κεντρική Μελετιάδη, απέναντι στους Μακεδόνες που είχαν σοβαρό πρόβλημα υποδοχής. Η Τοάτζι μείωσε προσωρινά σε 19-12 αλλά ένα πλάσε της Λεωνίδου, ανέβασε τη διαφορά στο +9 (21-12). Η Αργεντίνα πασαδόρος Σαγκάρντια μείωσε προσωρινά με πλασέ σε 21-13  αλλά η παθιασμένη Θέτιδα με άσο της Κιουτσιούκη και σέρβις της Δραγουμάνου στο φιλέ, πήρε εύκολα το πρώτο σετ με 25-15.

Ένα μεγάλο θρίλερ είχαμε στο δεύτερο σετ. Αρχικά οι Μακεδόνες με Δραγουμάνου, Καραφουλίδου, Γιαννούλη, ξέφυγαν στο σκορ με 8-15 αλλά οι γηπεδούχες με αντεπίθεση διαρκείας και μπροστάρισες τις Εσντελ, Γιόβιτς, Μελετιάδη, Αργυροπούλου, έφεραν το ματς στα ίσια με  17-17. Στη συνέχεια είχαμε σερί ισοπαλιών μέχρι το 22-22, εκει η εκπληκτική Εσντέλ με δύο κρίσιμες επιθέσεις ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 24-22 και η Μελετιάδη με ατομικό μπλοκ στην Πολυνοπούλου υπέγραψε το 25-22 και διαμόρφωσε το 2-0.

 Χιτσκοκικό ήταν και το τρίτο σετ όπου οι Μακεδόνες κατάφεραν να επικρατήσουν στις λεπτομέρειες. Η ομάδα των Κυμίνων στο φινάλε του σετ, πήρε προβάδισμα με 19-21 από επίθεση άουτ της  Μελετιάδη. Η ομάδα της Γεωργοπούλου ισοφάρισε με την κορυφαία Εσντελ σε 22-22, η Καραφουλίδου με τρομερό καρφί έκανε το 22-23, η  Δραγουμάνου με δυνατό καρφί έκανε το 23-24, στη συνέχεια άσος της Σπανού δόθηκε από λάθος υπόδειξη άουτ(24-24). Η Αργυροπούλου έκανε το 25-24, η Τοάτζι το 25-25 και η Γιαννούλη με μπλοκ διαμόρφωσε το τελικό 25-27 και η ομάδα των Κυμίνων μείωσε σε 2-1.

Καλύτεροι οι Μακεδόνες στο τέταρτο σετ, κατάφεραν να πάρουν ξεκάθαρο προβάδισμα με 15-20,18-24 και με 19-25 μετά από λάθος της Αργυροπούλου πήραν το σετ με 19-25 και ισοφάρισαν σε 2-2.

 Στο ται μπρεικ η Θέτιδα πιο αποφασιστική, με λιγότερα λάθη και πιο συγκεντρωμένη έκανε το 7-6, 12-8 από άουτ επίθεση της Τοάτζι,  στη συνέχεια η Εσντελ πήρε το όπλο της και ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 13-10, από λάθος της Σαγκαρντια είχαμε το 14-10, η Καραφουλίδου μείωσε σε 14-11 και η Εσντελ με εκπληκτικό καρφί πέτυχε το  15-11 και το τελικό 3-2 που ήταν η πρώτη ιστορική νίκη για την ομάδα της Βούλας στην Α1.

Τάδε έφη…

Αγγελική Γεωργοπούλου: (προπονητρια Θέτιδας)«Την περιμένα τη νίκη από τις προηγούμενες αγωνιστικές. Αναζητούμε σε καθε παιχνίνι βαθμούς και αρχίζουμε να το πιστεύουμε περισσότερο. Αρχίζουν και οι ξένες παίκτριες να εντάσσονται στην ομάδα, δενόμαστε και αναζητούμε πλέον βαθμούς από οποιοδήποτε ματς. Το μόνο που σκεφτόμαστε είναι να κερδίζουμε ή να κερδίζουμε βαθμούς. Τα κορίτσια άξιζαν τη νίκη βάσει και της απόδοσης. Παίξαμε καλά στο σερβίς, κρατήσαμ ε την υποδοχή μας και σταθήκαμε καλά στο φιλέ. Ευχαριστούμε τον κόσμο, τον θέλουμε δίπλα μας».

Μανώλης Σκουλικάρης: (προπονητής Μακεδόνων)«Βασικά δεν μπήκαμε στο γήπεδο καθόλου, μπήκαμε λίγο στο τρίτο και το τέταρτο σετ. Το δεύτερο σετ πιστεύω ότι μπορούσαμε να το πάρουμε αλλά έγιναν κάποια σφάλματα διαιτητικά, αλλά εντάξειδεν μπορούμε να σταθούμε σε αυτό. Δεν παίξαμε καλά. Στο τέλος δίκαια κέρδισε η Θέτιδα. Είναι δύσκολο το πρωτάθλημα, θέλει συνέχεια πίεση. Είναι συναρπαστικό ιδιαίτερα στις χαμηλές θέσεις. Στόχος η σωτηρία, συνεχίζουμε και βλέπουμε»

Με τη γλώσσα των αριθμών

Τα σετ: 25-15, 25-22, 25-27, 19-25, 15-11

Θετιδα: (Γεωργοπούλου) Κιουτσούκη, Μελετιάδη, Αργυροπούλου, Εσντέλ, Λεωνίδου, Γιόβιτς, Ξηνταρά (λ), Τουρνάκη, Βαρουδάκη, Χριστινίδου

Μακεδόνες:(Σκουλικάρης) Βέλλιου, Γιαννούλη, Δραγουμάνου, Καραφουλίδου, Πολυνοπούλου, Σαγκάρντια, Τζαγκαράκη(λ), Μυρίδου, Σπανού, Τοάζι