ΔΙΕΘΝΗ

Ιστορική νίκη στην Κούβα με «χρώμα» Volleyleague (fotos)

Ιστορική νίκη στην Κούβα με «χρώμα» Volleyleague (fotos)

Στην πρώτη επιστροφή των ΗΠΑ έπειτα από δεκαετίες στην Κούβα, η αμερικάνικη ομάδα επικράτησε με 3-1 των γηπεδούχων σε ένα φιλικό προετοιμασίας με έντονο… άρωμα από το ελληνικό πρωτάθλημα.

usa_cuba_havana2

Περισσότερο από 20 χρόνια έπρεπε να περιμένουν οι δύο ομάδες αλλά και θεατές των δύο χωρών για να βρεθούν ξανά επί κουβανικού εδάφους, λόγω των ψυχροπολεμικών σχέσεων των δύο χωρών, καθώς τελευταία φορά που η “αστερόεσα” έπαιξε στη “χώρα της σάλσα” ήταν το 1995 στο πλαίσιο του World League.

usa_cuba_hvana 3

Χθες λοιπόν, σε μία συγκινητική ατμόσφαιρα στο Coliseo de la Ciudad Deportiva της Αβάνας, οι χρυσοί Ολυμπιονίκες του 2008, παρουσία χιλιάδων Κουβανών θεατών, αλλά και λιγοστών φιλάθλων των ΗΠΑ (φωτό) στο ένα από τα δύο φιλικά προγραμματισμένα φιλικά προετοιμασίας ενόψει World League και Ρίο, επικράτησαν με 3-1 (21-25, 25-21,25-18, 25-22) των Κουβανών, που περιμένουν το ματς της Δευτέρας για να πάρουν ρεβάνς.

usa_cuba_havana4

Τόσο η Αμερική, όσο και η πρόσφατη Κυπελλούχος του Παναμερικανικού Κυπέλλου στο Μεξικό αγωνίστηκαν με τα μεγαλύτερα αστέρια τους, πολλά εκ των οποίων είναι γνώριμα στο ελληνικό κοινό από την θητεία τους στο ελληνικό πρωτάθλημα όπως οι Λι, Λότμαν, Πρίντι, Σεπέδα, Χιμένες, ενώ κάποια άλλα αναμένεται να τα απολαύσουμε τη νέα σεζόν με τα χρώματα των ΠΑΟΚ (Κάλβο), Ολυμπιακού (Οσόρια) και Παναθηναϊκού (Άλμπο Μιράντα, Ερνάντεζ Μελγκαρέχο).

usa_cuba_havan 6

Για τους νικητές κορυφαίος με 17 πόντους ήταν ο Άντερσον, ενώ από τους γηπεδούχους ο πρώην πρωταθλητής του ΠΑΟΚ, Ρολάντο Σεπέδα σταμάτησε στους 13 πόντους.

Εκτός όμως από το συγκινητικό χαρακτήρα της παρουσίας αμερικανικής ομάδαςε έπειτα από τόσοα χρόνια στην Κούβα, ένδοξες μνήμες σε όλους ξύπνησε και η βράβευση μεγάλων μορφών του κουβανικού βόλεϊ που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο του αγώνα.

usa_cuba_havana3

Ο πρόεδρος της κουβανικής ομοσπονδίας Άριελ Σάινθ τίμησε για την προσφορά τους στον αθλητισμό της χώρας τα μέλη της ομάδας που στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1976 χάρισαν στην Κούβα το χάλκινο μετάλλιο όπως οι Victor Garcia, Lorenzo Martinez, Alfredo Figueredo, Antonio Rodriguez, Victoriano Σαρμιέντο και Carlos Manuel Salas, καθώς και το είδωλο του κουβανικού βόλεϊ και μέγας δάσκαλος ακόμη και σήμερα, ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ελλάδας, Χιλμπέρτο Χερέρα και ο Nelson Pollato.

ΔΙΕΘΝΗ
28/03/2024

Με 5ετές συμβόλαιο «δένει» τους διεθνείς η Βουλγαρία – «Κόβεται» όποιος θέλει να πάει διακοπές με τη γυναίκα του!

Υπογραφή 5ετούς συμβολαίου με τους αθλητές -αθλήτριες των Εθνικών ομάδων της Βουλγαρίας σχεδιάζει να υπογράψει η Βουλγαρική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, με...