Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ιστορική… πασαρέλα με ρεκόρ θεατών στο ΟΑΚΑ!

Ιστορική… πασαρέλα με ρεκόρ θεατών στο ΟΑΚΑ!

Mε τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε ο 3ος τελικός της Volleyleague γυναικών ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.

Το κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων «Νίκος Γκάλης» που για πρώτη φορά στην ιστορία του αθλήματος φιλοξένησε αγώνα γυναικείου βόλεϊ, σημείωσε «με το καλημέρα» το δικό του ρεκόρ, την πρώτη ίσως φορά που ομάδα του τριφυλλιού» δεν αισθάνεται «φιλοξενούμενη» στο ΟΑΚΑ. Κι αυτό γιατί εγκρίθηκε από το ΔΣ η η παραχώρησή του στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός για να γίνει το «στολίδι» των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων -όταν το επιτρέπουν οι συνθήκες και οι υποχρεώσεις- και «σπίτι» ενός ακόμη αγαπημένου τμήματος των αείμνηστων Παύλου και Θανάση  Γιαννακόπουλου!

Περίπου 6.000 φίλοι του Παναθηναϊκού και του αθλήματος απόλαυσαν όμορφο θέαμα από τις δύο φιναλίστ, που αφού ξεπέρασαν το άγχος του… πρωτάρη, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για την επίτευξη του στόχου τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως  σήμερα  είναι η 5η φορά μετά το 2009, το 2020, το 2022  και το 2023 που έγινε αγώνας βόλεϊ στο ΟΑΚΑ.

Το 2009 ήταν για το φάιναλ-4 του CEV Cup και το 2020 οι αγώνες της τελικής φάσης της Volley League που έγιναν εν μέσω καραντίνας, αλλά χωρίς θεατές.

Η πρώτη φορά που το ΟΑΚΑ άνοιξε τις πύλες του για τους Έλληνες φιλάθλους σε αγώνα της Volley League ήταν τη 10η και τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος 2021-22, Παναθηναϊκός – Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ.

Ακολούθησε μία ακόμη ιστορική στιγμή την ίδια χρονιά με το δεύτερο τελικό του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς» ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ.

Τον Οκτώβριο του 2023  ΟΑΚΑ πλημμύρισε για δεύτερη φορά «άρωμα Ευρώπης» με τον αγώνα του Παναθηναϊκού κόντρα στους Σλοβάκους της Σπάρτακ Μιγιάβα για το Challenge Cup.

Ευχόμαστε ο αποψινός τελικός να είναι απλά η απαρχή για το γυναικείο βόλεϊ, αφού το άθλημα αυτό έχει ανάγκη τις μεγάλες σάλες, το πολυπληθές κοινό και κυρίως τις τηλεοπτικές κάμερες για να «βγάλει τον καλύτερό του εαυτό»!