CHAMPIONS LEAGUE

Ιταλοτουρκικός τελικός με spaghetti «εμφύλιο» πάγκων (fot)

Ιταλοτουρκικός τελικός με spaghetti «εμφύλιο» πάγκων (fot)

Η ιταλική Πόμι Κασαλματζιόρε και η τουρκική Βακιφμπάνκ εξασφάλισαν στους σημερινούς ημιτελικούς του σημερινό φαίναλ φορ του Μοντικιάρι τα εισιτήρια του τελικού Champions League γυναικών και για δεύτερη φορά σε ένα ιταλοτουρκικό ραντεβού θα διεκδικήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλόγικής διοργάνωσης.

CEV_CLW_pomi_casalmagiore

Στην ιταλική διοργάνωση της 4άδας η “οικοδέσποινα” Πόμι με τη συμπαράσταση 3.500 θεατών της στις κερκίδες του “Παλα Τζόρτζ” σάρωσε με 3-0 (25-19, 25-18, 25-19) σετ την πανίσχυρη ρωσική ντιναμό Καζάν, που σε κανένα σημείο όμως δεν κατάφερε να απειλήσει την αρμάδα του Μπαρμπολίνι. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως η γηπεδούχος, ανώτερη σε όλους τους τομείς, είχε 5 παίκτριες με διψήφιο αριθμό πόντων, σε αντίθεση με την αντίπαλό της που είχε μόνο τη Βουλγάρα Βασίλεβα με 10 πόντους. Τοπ σκόρερ της Πόμι η Γερμανίδα Κότσουχ με 13 πόντους.

211016_CEV_CLW_Vakifbank_fener

Νωρίτερα στον τουρκικό εμφύλιο των ημιτελικών η δις κάτοχος του τίτλου Βακιφμπανκ του Ιταλού τεχνικού, Τζιοβάνι Γκουιντέτι έπικράτησε με 3-0 (25-23, 25-22, 25-22) σετ της Φενερμπαχσέ, του επίσης Ιταλού προπονητή, Μαρτσέλο Αμποντάντζα. Στα δύο πρώτα σετ η Βακιφμπάνκ αν και έχανε με 16-13 στο α΄και 16-11 στο β’ από τις αντιπάλους της κατάφερε και “το γύρισε” παίρνοντας σημαντικό ψυχολογικό προβάδισμα για το τρίτο σετ, όπου παρά τη μαχητικότητα της παρέας της Σέρβας τοπ σκόρερ του αγώνα με 19 πόντους, Μπράνκιτσα Μιχαϊλοβιτς. Για την ομάδα του Γκουιντέτι, που υστέρησε της Φενέρ μόνο στο μπλοκ 14 πόντους σημείωσε η Κίμπερλι Χιλ.

211016_CEV_Guidetti_Vakifbank

Στο κυριακάτικο φινάλε του τουρνουά στις 15.30 Ντιναμό Καζάν και Φενέρμπχσέ θα παίξουν για την 3η θέση, ενώ στις 18.30 στο spaghetti εμφύλιο  των πάγκων η γηπεδούχος Πόμι Κασαλματζιόρε θα διεκδικήσει κόντρα στην τουρκική Βακιφμπανκ την “κούπα”.  Θυμίζουμε ότι και πέρυσι στο μεγάλο ραντεβού της διοργάνωσης είχαμε δυο φιναλίστ από τις ίδες χώρες, όπου η Εξατσίμπασι στέφθηκε πρωταθλήτρια επί της Μπούστο Αρζίτσιο.

Aξίζει να σημειωθεί ότι το φάιναλ φορ του Μοντικιάρι πλην του ιντερνετικού laola1.tv μεταδίδεται σε 83 χώρες σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και η τηλεόραση του OTE TV στην Ελλάδα και η CytaVision στην Κύπρο.