ΔΙΕΘΝΗ

Ήττα Τζούριτς, θρίαμβος αντί-Αγκάμεζ

Ήττα Τζούριτς, θρίαμβος αντί-Αγκάμεζ

“Φρένο” στην εξαιρετική πορεία της παρέας του Τζούριτς έβαλε η Κorean Air Jumbos, ενώ ονειρεμένο ήταν το ντεμπούτο του Γάλλου Λε Ρού, αντικαταστάτη του Κολομβιανού Λίμπερμαν Αγκάμεζ στη Hyundai Capital Skywalkers στα παιχνίδια της 10ης αγωνιστικής του κορεατικού πρωταθλήματος.

Ο “δήμιος” της Kepco που ηττήθηκε με  3-0 (25-21, 25-23, 25-18) ήταν αυτή τη φορά με 29 πόντους ο Κουβανός άσος,  Σάντσεζ Μποζούλεφ, καθώς  πέτυχε σχεδόν τους διπλάσιους πόντους από τον Τζούριτς, που με 15 πόντους κινήθηκε αυτή τη φορά σε “ρηχά νερά” .

Με τη νίκη αυτή η Κorean Air Jumbos,, πέρασε στην 3η θέση της βαθμολογίας με 19 πόντους, αφήνοντας 4η την ομάδα του Δημήτρη Τζούριτς με 17 βαθμούς.

Επίσης ιδανικό ντεμπούτο πραγματοποίησε ο Γάλλος αντικαταστάτης του Αγκάμεζ στην Hyundai Capital Skywalkers, Κέβιν Λε Ρου. Ο πρώην άσος της ιταλικής Πιάτσεντζα ήταν «χάρμα ιδέσθαι» στον αγώνα κόντρα στην φιλοξενούμενη Rush & Cash, η οποία ηττήθηκε δύσκολα με 3-0 (25-23, 25-21, 33-31). Για τους γηπεδούχους αξίζει να σημειωθεί πως αυτή ήταν μόλις η τρίτη φετινή τους νίκη.

Τοπ σκόρερ του αγώνα με 26 πόντους ήταν ο Λε Ρού, με τον Κουβανό σουπερστάρ της αντίπαλης ομάδας Ρομπερτλάντι Σιμόν να μένει στους 16.

Στην παρθενική του συνέντευξη που παραχώρησε ο Γάλλος στην κορεατική τηλεόραση ο Λε Ρού δήλωσε πως είναι ευτυχισμένος που αγωνίζεται στη V-League και δεδομένου ότι βρίσκεται στη χώρα εδώ και τρεις μέρες δεν έπαιξε και άσχημα για πρώτη φορά. “Τα πάντα είναι καινούρια για μένα, το περιβάλλον, οι παίκτες…γενικά το βόλεϊ εδώ! Είναι διαφορετικά από ότι στην Ευρώπη” τόνισε ο νέος άσος της κορεατικής ομάδας, από την οποία ο Αγκάμεζ αποτελεί εδώ και λίγες εβδομάδες παρελθόν.

Σε ερωτηση μάλιστα που του έγινε από τους εκπροσώπους του κορεατικού Τύπου ποιό είναι το δυνατότερό του “όπλο” ο Λε Ρου απάντησε με αφοπλιστική ειλικρίνεια: “Σίγουρα όχι η… άμυνα (γέλια)! Ήμουν κεντρικός για πολύ καιρό κι ετσι ξέρω πως πρέπει να μπλοκάρω, το σερβίς μου επίσης είναι καλό, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια αγωνίζομαι ως διαγώνιος… Έτσι για να είμαι ειλικρινής, δεν ξέρω τι να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση.