ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Και οι «Φαραώ» τρελάθηκαν (fotos)

Και οι «Φαραώ» τρελάθηκαν (fotos)

Με… προσευχές, δάκρυα χαράς και φιλιά στο ιερό… τάραφλεξ του “Μαρακαναζίνιο” πανηγύρισαν γονυπετείς οι Αιγύπτιοι στο φινάλε του ματς με την Κούβα την πρώτη τους νίκη σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Coach_Sherif_ElShemrelyl_Cuba Ahmed_Abdelhay

Οι περίπου 5.000 θεατές που βρέθηκαν χθες στο γήπεδο του Ρίο έγιναν μάρτυρες ξεχωριστών και συγκινητικών στιγμών! Το τελικό 3-0 (25-22, 25-15, 25-22) των «Φαράω» απέναντι στις… «μούμιες» της ομάδας του πρώην πρωταθλητή του ΠΑΟΚ, Χιμένες αποδείχθηκε… θεόσταλτο δίνοντας το έναυσμα για το συγκινησιακά φορτισμένο ξέσπασμα και τους ιστορικούς πανηγυρισμούς στα μέλη της αφρικανικής αποστολής.

egypt)_celebrationsegypt_flag

Έντονο το κοντραστ συναισθημάτων όπου στην άλλη πλευρά του γηπέδου ήταν μια ομάδα με καταρρακωμένη ψυχολογία έπειτα την δεύτερη ήττα σε ισάριθμα ματς του Β’ ομίλου στο Ρίο. Μία ομάδα χωρίς ψυχολογία, χωρίς “φλόγα” για τη νίκη που δείχνει πολύ έντονα επηρρεασμένη από τα γεγονότα των τελευταίων δύο μηνών. Αφού πέραν των κατηγοριών που αντιμετωπίζουν οι 6 διεθνείς, φερόμενοι ως βιαστές στο Τάμπερε, η απουσία τους έχει αποδυναμώσει φοβερά την ομάδα την ομάδα του Νέβες.

Cuba_Osniel_Melgarejo Livan_Osoria_Cuba

Έτσι ενώ στην πρεμιέρα του Β’ ομίλου οι Κουβανοί πήραν σετ από την χρυσή Ολυμπιονίκη Ρωσία, απέναντι στους πρωτάρηδες και θεωρητικά την ασθενέστερη ομάδα στο ολυμπιακό τουρνουά του Ρίο, υποτάχθηκαν, κάνοντας την ανώτερη σε όλους τους τομείς Αίγυπτο να φαντάζει… Βραζιλία!

Ενδεικτικό είναι πως οι Κουβανοί, με μοναδικό παίκτη με διψήφιο αριθμό πόντων τον Χιμένες έχασαν το 2ο σετ με συγκομιδή μόλις 15 πόντων, ενώ με συνολικά 23 λάθη έκαναν σχεδόν ένα σετ – δώρο στους αντιπάλους τους. Εννέα πόντους (6 επ., 2 μπλοκ, 1 άσο) σημείωσε ο νεοποκατηθείς άσος του Ολυμπιακού Οσόρια, ενώ σε χαμηλά επίπεδα κινήθηκε ο νεοποακτηθείς άσος του Παναθηναϊκού με 4 πόντους. Τοπ σκόρερ του αγώνα ο Αιγύπτιος Αμπντελχαί με 20 πόντους, ενώ τους μισούς (10π) πέτυχε ο συμπαίκτης του Μονέιμ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ