LEAGUE CUP "ΝΙΚΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ"

Και πάλι οι δυο τους… Παναθηναϊκός-Φοίνικας Σύρου πράξη πρώτη

Και πάλι οι δυο τους… Παναθηναϊκός-Φοίνικας Σύρου πράξη πρώτη
Για δεύτερη φορά την τελευταία τριετία ο Παναθηναϊκός και ο Α.Ο.Φοίνικας ΟΝΕΧ θα αναμετρηθούν στους διπλούς ημιτελικούς του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς και μάλιστα η πρώτη αναμέτρηση έρχεται τρία εικοσιτετράωρα μετά τη φιέστα του ΟΑΚΑ στο φινάλε του πρωταθλήματος που όμως επικράτησε η ομάδα της Σύρου. (Α ημιτελικός Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς, 1/5, 15:00, Live Streaming sdna.gr, Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Κυριοπούλου). 

Οι πρωταθλητές καλούνται να ξεχάσουν τα πανηγύρια για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και να επικεντρωθούν στο στόχο της πρόκρισης στον τελικό όπου θα διεκδικήσουν τον δεύτερο τίτλο της σεζόν και το δεύτερο Λιγκ Καπ της ιστορίας τους μετά το 2020. Μάλιστα και το 2020 ο Παναθηναϊκός είχε αντιμετωπίσει τους συριανούς στην ημιτελική φάση και κατάφερε να προκριθεί με νίκη 3-1 στο Μαρούσι και ήττα 3-2 στην Ερμούπολη.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Δημήτρης Ανδρεόπουλος δήλωσε: “Από την επομένη ημέρα της φιέστας κάναμε προπόνηση για αυτούς τους αγώνες. Σωματικά είμαστε καλά. Πρέπει να μαζέψουμε το μυαλό μας και να συγκεντρωθούμε σε αυτά τα δύο ματς. Πρώτα σκεφτόμαστε την πρόκριση στον τελικό. Μετά θα μιλήσουμε για τον τίτλο. Δεν υπάρχει σύγκριση με τον αγώνα του πρωταθλήματος. Είναι ξεχωριστός αγώνας, σε διαφορετικό γήπεδο. Πράγματι το παιχνίδι του Φοίνικα μας δυσκολεύει αλλά είμαστε ικανοί να νικήσουμε όλες τις ομάδες αρκεί να παίξουμε σωστά και σύμφωνα με τις δυνατόητες μας. Η πρόκριση θα κριθεί στη Σύρο επομένως θέλουμε αποτελέσματα και στα δύο ματς”.

Ο Φοίνικας ΟΝΕΧ έδειξε πως βρίσκεται σε καλή κατάσταση και ικανός να κάνει ακόμα μία ζημιά στους πρωταθλητές. Η ομάδα της Σύρου απέκλεισε τον Παναθηναϊκό στο κύπελλο, ενώ σε 4 αγώνες του εφετινού πρωταθλήματος σημείωσε 3 νίκες.

Οι συριανοί διεκδικούν και αυτοί τον δεύτερο τίτλο της σεζόν μετά την κατάκτηση του Σούπερ Καπ και γενικά τον τρίτο τίτλο Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς μετά το 2012 και το 2021.