Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Καλαμάτα’ 80: Ο Αμερικανός Ματ Γουεστ πρώτος ξένος, ανανέωσαν Μαντέκας, Χριστόφας & τεχνικό team

Καλαμάτα’ 80: Ο Αμερικανός Ματ Γουεστ πρώτος ξένος, ανανέωσαν Μαντέκας, Χριστόφας & τεχνικό team

Ο 29χρονος πρώην πασαδόρος της πολωνικής  Cerrad Enea Czarni Random, Ματ Γουέστ είναι η πρώτη φετινή μεταγραφή ξένου για τη νεοφώτιστη στη Volleyleague ανδρών Καλαμάτα ‘80 που ανανέωσε τη συνεργασίας της με τον πολύπειρο ακραίο, Γιάννη Μαντέκα και τον κεντρικό Νίκο Χριστόφα, ενώ διατήρησε όλο το τεχνικό επιτελείο στον πάγκο της.

Το νέο απόκτημα των “Λύκων” έχει πολύτιμη εμπειρία από ξένα πρωταθλήματα, καθώς εκτός της Πολωνίας έχει αγωνιστεί επίσης σε Τσεχία, Γερμανία, Φινλανδία, Ολλανδία, Γαλλία, Τουρκία, Πολωνία και NCAA, έχοντας κατακτήσει πρωταθλήματα και κύπελλα στην Ολλανδία και Γερμανία.

Συγκεκριμένα ο απόφοιτος του Peperdine University τη σεζόν 2016-2017 πήρε πρωτάθλημα και Σούπερ Καπ Ολλανδίας με την Abiant Lycurgus Groningen, ενώ την επόμενη σεζόν αναδείχθηκε φιναλίστ σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Τσεχίας   με την Kladno Volejbal. Τη σεζόν 2018-2019 ήταν “χάλκινος” στο πρωτάθλημα Φινλανδίας με την Hurrikaani Loimaa.

“Κούπες” όμως ο Γουέστ σήκωσε και στη Bundesliga, καθώς τη σεζόν 2021-2022  στέφθηκε υπερπρωταθλητής με την Helios Grizzlys Giesen, κατακτώντας τον τίτλο του πρωταθλήματος Γερμανίας και το εγχώριο Σούπερ Καπ. Τις δύο επόμενες περιόδους ήταν φιναλίστ του γερμανικού κυπέλλου με την Berlin Recycling Volleys.

Σε ατομικές διακρίσεις ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος πασαδόρος του πρωταθλήματος Τσεχίας τη σεζόν 2017-2018, αλλά και του πρωταθλήματος Φινλανδίας την περίοδο 2018-2019, ενώ χρίστηκε και κορυφαίος σέρβερ στο Ολλανδικό πρωτάθλημα 2016-2017.

Επίσης στο παρελθόν ήταν μέλος και αρχηγός Εθνικής ομάδας των ΗΠΑ.

Αναλυτικά η επίσημη ανακοίνωση του συλλόγου

“Η διοίκηση του συλλόγου μας με μεγάλη χαρά ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας μας με τον αθλητή Matt West. O Matt αγωνίζεται στη θέση του πασαδόρου και έχει ύψος 198 cm. Ο 29χρονος Αμερικάνος αθλητής έχει αγωνιστεί μεταξύ άλλων στις ομάδες Cerrad Enea Czarni Random, Helios Grizzlys Giesen, Berlin Recycling Volleys, Tokat Belediye Plevnespor, AS Cannes, Hurrikaani Loimaa, Kladno volejbal, Abiant Lycurgus Groningen, SWD Powervolleys Duren, Pepperdine Univ. Ευχόμαστε στον Matt καλή αγωνιστική χρονιά με υγεία !”.

Χέρι χέρι και φέτος με Μαντέκα-Χριστόφα

Να σημειωθεί ότι Καλαμάτα’ 80 και Γιάννης Μαντέκας συνεχίζουν και για 2ο χρόνο την επιτυχημένη τους συνεργασία, καθώς ο μεσσηνιακός σύλλογος ανακοίνωσε την επέκταση του συμβολαίου του 38χρονου άσου, που έχει αγωνιστεί μεταξύ άλλων στις ομάδες του ΑΕΚ, Εθνικού Πειραιά, Μίλωνα , Φλοίσβου Biogas Näfels , Anorthosis Famagusta.

Στα “χρώματα” της ομάδας συνεχίζει για 3η χρονιά εξάλλου και ο 30χρονος Νίκος Χριστόφας (1.98μ.), που ξεκίνησε το βόλεϊ στα Νέα Μουδανιά, ενώ έχει σημαντικές παραστάσεις από την Α1 εθνική κατηγορία έχει αγωνιστεί μεταξύ άλλων με τη φανέλα του Φοίνικα Σύρου, Ηρακλή Θεσσαλονίκης, ΑΕ Κομοτηνής και Ελπίδας Αμπελοκήπων.

Τέλος πιστή στο moto “ομάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει” η διοίκηση του μεσσηνικαού σωματείου διατήρησε και φέτος στον πάγκο της ομάδας ολόκληρο το τεχνικό επιτελείο που την οδήγησε στην άνοδο. Ετσι στην παρθενική της φετινή εμφάνιση στα σαλόνια του ελληνικού βόλεϊ η Καλαμάτα’ 80 θα κηνηγήσει την παραμονή και μετέπειτα τη διάκριση με τον προπονητή Παναγιώτη Ντάκουρη, τον βοηθό του Στέφανο Μάνα, τον Team Manager Αλέξη Μπούρα και τον στατιστικολόγο Αλέξη Ζαχαρόπουλο.

Photo Matt West: (Courtesy Photo)