ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Καλεντάρι, Nova και… ΟΠΑΠ!

Καλεντάρι, Nova και… ΟΠΑΠ!

Ενδιαφέρουσα η συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΑΠ που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (1/4) με βασικό θέμα το καλεντάρι των πλέι οφ, διευκρινίσεις για τα πλέι άουτ αλλά και ενημερώσεις για Nova και ΟΠΑΠ.

ΠΛΕΪ ΟΦ: Όπως όλα δείχνουν, τα πλέι οφ θα ξεκινήσουν την ερχόμενη εβδομάδα –αφού η σεζόν πρέπει να ολοκληρωθεί χωρίς καθυστερήσεις- με την ΕΣΑΠ να περιμένει να ανακοινώσει την Κυριακή (μετά την ολοκλήρωση της 22ης αγωνιστικής το πρόγραμμα). Είναι φανερό ότι κυρίως η Nova μαζί με τη Λίγκα περιμένουν την… τελική κατάταξη στις θέσεις 1-4 προκειμένου να δρομολογήσουν τα τηλεοπτικά! Πιθανότερο είναι Μ. Τρίτη αλλά και Μ. Πέμπτη να ξεκινήσουν οι «μάχες» ενώ υπάρχει και το σενάριο να ξεκινήσουν τη Μ. Πέμπτη.

ΠΛΕΪ ΑΟΥΤ: Σε ότι έχει να κάνει τώρα στις ομάδες στα χαμηλά της βαθμολογίας.

Η Λαμία είναι η ομάδα που στην κυριολεξία αναμένει τα αποτελέσματα αγώνων (ΜΕΝΤ – Κηφισιά, ΑΕΚ – Ορεστιάδα) προκειμένου να δει αν θα μπει στα πλέι άουτ ή θα αποχαιρετίσει την Α1!

Στην προκήρυξη του πρωταθλήματος αναφέρεται ότι αν ο 10ος (που είναι η ΜΕΝΤ με 16 βαθμούς) έχει διαφορά από τον 12ο (που είναι η ΑΕΚ με 9 βαθμούς) 10 βαθμούς και πάνω, τότε ο 1ος σώζεται αυτόματα και υποβιβάζονται ο 11ος (αυτή τη στιγμή είναι η Λαμία με 15 βαθμούς) και ο 12ος.

Αν λοιπόν η ΜΕΝΤ κερδίσει με 3-0 ή 3-1 την Κηφισιά και η ΑΕΚ χάσει με το ίδιο σκορ από την Ορεστιάδα, ακόμη κι αν κερδίσει η Λαμία στην έδρα του Ολυμπιακού (!), η ομάδα της Φθιώτιδας θα υποβιβαστεί αφού η ΜΕΝΤ θα έχει 10 βαθμούς διαφορά από την ΑΕΚ.

NOVA-ΟΠΑΠ: Στα αξιοσημείωτα ότι συζητήθηκε η προοπτική ανανέωσης των χορηγικών συμβολαίων για τη Nova και της ΟΠΑΠ. Αν και κάπως καθυστερημένα η Λίγκα φαίνεται πως στο φινάλε της αγωνιστικής σεζόν θα πρέπει να «σπριντάρει» με στόχο να λύσει τα της τηλεόρασης αλλά και κάποιου βασικού χορηγού για τη νέα χρονιά.

Όπως και να χει, η αγορά είναι «νεκρή» και το ότι ο ΟΠΑΠ έπεσε εκ νέου στο τραπέζι –θυμίζουμε ότι μετά την αποχώρηση Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ από τη φετινή συμφωνία η διετία που είχε προσυμφωνηθεί το καλοκαίρι χάθηκε με αποτέλεσμα το συμβόλαιο να γίνει μονοετές- δείχνει… μονόδρομο για το έσοδο των ομάδων που και φέτος απέδειξαν ότι δεν μπορούν να σταθούν χωρίς τη βοήθεια αυτή!

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου:

«Η 113η Συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ένωσης Σωματείων Αμειβόμενων Πετοσφαιριστών έγινε στα γραφεία της Ένωσης την Τετάρτη 1 Απριλίου. Τα θέματα που συζητήθηκαν και οι αποφάσεις που πάρθηκαν:

1. Σε συνενόηση με τη NOVA καταρτίστηκε το πρόγραμμα των αγώνων των πλέι οφ το οποίο θα ανακοινωθεί την Κυριακή 5 Απριλίου, την επομένη των αγώνων της 22ης αγωνιστικής και τελευταίας της κανονικής περιόδου.

2. Συζητήθηκε το αίτημα του Γ.Σ.Λαμία για διευκρίνηση της προκήρυξης που αφορά στα πλέι άουτ. Το Δ.Σ. της ΕΣΑΠ μετά από ενδελεχή εκτίμηση όλων των δεδομένων έκρινε πως η προκήρυξη είναι σαφής προς την διατύπωση της και ως εκ τούτου ο αριθμός των ομάδων που θα λάβουν μέρος στα πλέι άουτ, θα καθοριστεί μετά τα αποτελέσματα των αγώνων της 22ης αγωνιστικής που θα γίνουν το Σάββατο 4 Απριλίου και σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται από την προκήρυξη.

3. Ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ ενημέρωσε το Δ.Σ. για τα όσα συζητήθηκαν στη πρόσφατη συνάντηση του με τον υφυπουργό αθλητισμού για θέματα που αφορούν στην επαγγελματική πετοσφαίριση και τις μεταρρυθμίσεις που προωθούνται όπως η μετατροπή των Τ.Α.Α. σε Ανώνυμες Εταιρίες αλλά και την προώθηση για ψήφιση στη Βουλή των όσων έχουν συμφωνηθεί μεταξύ ΕΣΑΠ – ΠΑΣΑΠ – ΕΟΠΕ.

4. Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. παρέστη ο διευθυντής του Π.Α.Σ.Α.Π. Βασίλης Μηνούδης. Συμφωνήθηκε να δημιουργηθεί ομάδα εργασίας με μέλη της ΕΣΑΠ και του ΠΑΣΑΠ για να επεξεργαστεί θέματα που αφορούν το επαγγελματικό πρωτάθλημα, τις σχέσεις αθλητών – ΤΑΑ, τα θέματα των μάνατζερ κλπ.

5. Συζητήθηκε η προοπτική ανανέωσης των χορηγικών συμβολαίων της ΕΣΑΠ με τον ΟΠΑΠ και τη NOVA».