ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Καλμαζίδης : «Με επιμονή και υπομονή για το αποτέλεσμα»

Καλμαζίδης : «Με επιμονή και υπομονή για το αποτέλεσμα»

Αισιόδοξοι και έτοιμοι να κάνουν αυτό που πρέπει να για οδηγήσουν την Εθνική μας ομάδα των γυναικών στη νίκη απέναντι στην Ουγγαρία εμφανίστηκαν τόσο ο Ομοσπονδιακός μας τεχνικός Γιάννης Καλμαζίδης, όσο και η αρχηγός της «κυανόλευκης» ομάδας Ελένη Κιόση.

Αισιόδοξοι αλλά και προσγειωμένοι παρουσιάστηκαν στην συνέντευξη τύπου της Μεγαλόπολης ο Γιάννης Καλμαζίδης και η Ελένη Κιόση.

Αμφότεροι γνωρίζοντας την αξία και τον βαθμό δυσκολίας των αναμετρήσεων με την Ουγγαρία στους ημιτελικούς του European League δήλωσαν έτοιμοι να κατακτήσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα και να κάνουν το πρώτο βήμα.

Ο Γιάννης Καλμαζίδης στις δηλώσεις του τόνισε «Για μια ακόμη φορά θέλω νε ευχαριστήσω τον Δήμαρχο, την πόλη της Μεγαλόπολης, την ΔΕΗ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και γενικά όλους τους ανθρώπους για την στήριξη που μας παρέχουν και μας έχουν κάνει να νιώθουμε ότι είμαστε ένα κομμάτι μιας μεγάλης προσπάθειας.

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που καταφέραμε να έρθουμε ξανά για να παίξουμε τον ημιτελικό και θα προσπαθήσουμε εάν είναι εφικτό να είμαστε ξανά εδώ για να παίξουμε και τον τελικό. Πρέπει όμως να κάνουνε ένα βήμα κάθε φορά και τώρα το μυαλό μας είναι στον ημιτελικό όπου θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να πάρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα»

Σε ερώτηση για το αν είναι έτοιμη η ομάδα για τον αυριανό ημιτελικό και για το «κλειδί» της πετυχημένης πορείας της εθνικής στην διοργάνωση ο κ. Καλμαζίδης τόνισε: «Νομίζω ότι είμαστε έτοιμοι. Η λέξη κλειδί που θα μπορούσα να πω είναι επιμονή και υπομονή, Αυτό ισχύει γενικά στην ζωή, αλλά ειδικά στον αθλητισμό αν μπορέσεις να συνδυάσεις την επιμονή με την υπομονή μπορείς να φτάσεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα».

Σε ερώτηση για τια διαφορές των ημιτελικών συγκριτικά με τους δύο αγώνες που δώσαμε με την Ουγγαρία (στην Βουδαπέστη) στη διάρκεια των ομίλων και την 12άδα του αυριανού αγώνα ο προπονητής της Εθνικής σημείωσε: «Είναι αλήθεια ότι πρόκειται για διαφορετικά παιχνίδια. Όταν παίζεις σε μια φάση όπου η νίκη δίνει πρόκριση και η ήττα σε αφήνει έξω υπάρχει μεγαλύτερη δυσκολία στην διαχείριση της ψυχολογίας, αλλά και οι δύο ομάδες έχουν αθλήτριες που έχουν ζήσει τέτοιες στιγμές, αν όχι στην Εθνική σε επίπεδο συλλόγων, κι έχουν αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις.

Θα είναι διαφορετικό το αυριανό ματς, αλλά πολύ σκληρό, με περισσότερο άγχος το οποίο όμως θα το ξεπεράσουν και οι δύο ομάδες. Θεωρώ πως όταν παίζεις εντός έδρας και δεδομένου ότι αύριο όλα δείχνουν ότι θα έχουμε γεμάτο γήπεδο, αυτό σίγουρα είναι μια μεγάλη βοήθεια καθώς ο κόσμος μπορεί να δώσει παλμό και ρυθμό στην ομάδα. Η 12άδα θα ανακοινωθεί το βράδυ μετά το τέλος της τεχνικής σύσκεψης».

Σ’ αυτό το σημείο παρενέβη ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης με τον κ. Παπαδόπουλο να τονίζει: «Την 12άδα δεν την γνωρίζω, αλλά νομίζω ότι θα είναι 13άδα τελικά και θα σας αποκαλύψω το όνομα του 13ου μέλους της ομάδας μας: Θα είναι το φίλαθλο κοινό της Μεγαλόπολης, που θα είναι πραγματικά ο 13ος παίκτης μας».

Κιόση : «Να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί»

kalma-kios-megalopolh-2015

Η αρχηγός και ψυχή της Εθνικής μας Ελένη Κιόση τόνσιε «Θα ήθελα κι εγώ από την πλευρά μου να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο, την ΔΕΗ και τον κόσμο της Μεγαλόπολης που μας έχουν αγκαλιάσει και για να πω την αλήθεια μας έχουν σκλαβώσει με την συμπεριφορά τους.

Ο στόχος της ομάδας ήταν να φτάσει στην τετράδα της διοργάνωσης και τώρα θέλουμε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να κάνουμε το επόμενο βήμα. Θέλουμε τον κόσμο στο γήπεδο για να ενισχύσει την προσπάθεια μας και μακάρι να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί μια μεγάλη νίκη».

Σε ερώτηση για το μήνυμα που θα ήθελε να στείλει στην ομάδα της Ουγγαρίας η αρχηγός της Εθνικής είπε: «Το μήνυμα της ομάδας μας είναι ξεκάθαρο, αφού όποια αθλήτρια κι αν βρίσκεται μέσα στο γήπεδο ο μοναδικός της στόχος είναι η νίκη. Το μήνυμα που θα μπορούσα να στείλω στην αντίπαλο μας λοιπόν είναι ότι σίγουρα την περιμένει ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι».