Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Καλμαζίδης: «Ομοιογένεια vs Βάθος πάγκου»

Καλμαζίδης: «Ομοιογένεια vs Βάθος πάγκου»

Με 8 από τις διεθνείς Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού που θα βρίσκονται απόψε στην Κυψέλη (Καββαδία, Νομικού, Μερτέκη, Παπαδοπούλου / Χριστοδούλου, Εμμανουηλίδου, Γιώτα, Λαμπρούση),  ο  Ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιάννης Καλμαζίδης πριν τρεις μήνες κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην Ευρωπαϊκή Λίγκα…

kalma_ethniki

Σήμερα λίγες ώρες πριν το σερβίς του πρώτου φετινού “Ελ κλάσικο” της Α1 Γυναικών ο άνθρωπος που πέρυσι “έγραψε ιστορία” στον πάγκο του ΠΑΟΚ, κατακτώντας το νταμπλ, αναλύει  αποκλειστικά στο το Volleyplanet, τα υπέρ και τα κατά των δύο αντιπάλων. Εξ αρχής όμως ξεκαθαρίζει πως οι αναμετρήσεις Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού είναι ιδιαίτερες και δεν μπορούν να γίνουν προβλέψεις για το τελικό αποτέλεσμα.

“Εν όψει του αγώνα ΠΑΟ-Ολυμπιακός  πρέπει δυστυχώς να επισημάνω ότι το φετινό πρωτάθλημα διεξάγεται με μεγάλες διάφορες δυναμικότητας των ομάδων

giota_olympiakos_kypseli

Για παράδειγμα: Ο Παναθηναϊκός έχει παίξει 24 σετ από τα οποία μόλις 2 σετ το σύνολο των πόντων ήταν πάνω από 45 (δηλαδή κάποια κόντρα)

Ο δε Ολυμπιακός έχει παίξει 21 σετ από τα οποία μόνο ΕΝΑ!!! υπερέβηκε τους 45, και έληξε 25-21 (Στις ομάδες που έχουν αντιμετωπίσει, είναι η ΑΕΚ, η Σαντορίνη και η Νάξος)
Ίσως αυτό και μόνο το γεγονός δεν μας δίνει πλήρη εικόνα, αλλά σίγουρα… λέει κάτι.
Είναι σημαντικό να υπάρχει ανταγωνισμός, έτσι ώστε να βελτιώνονται οι ομάδες και οι αθλήτριες.

Αν εξετάσουμε λίγο τις δυο ομάδες θα δούμε κάποιες διαφορές

Ο Παναθηναϊκός αποτελείται σχεδόν μόνο από Ελληνίδες παίκτριες, εκτός από την Καναδή κεντρικό, Field. Ωστόσο οι παίκτριες του Παναθηναϊκού έχουν ομοιογένεια, και είναι σημαντική ενίσχυση για την ομάδα το γεγονός ότι επέστρεψαν αθλήτριες όπως οι Κουτουξίδου και Νομικού. Μαζί με τον κορμό που προϋπήρχε, δημιουργήθηκε ένα δυνατό σύνολο.

Ίσως ένα μειονέκτημα του Παναθηναϊκού είναι ότι δεν έχει «βάθος στον πάγκο». Μέχρι στιγμής παίζει με την ίδια επτάδα σε σχεδόν όλα τα σετ.

pao_girls6

Ένα από το πλεονεκτήματα που έχει ο Ρούσης είναι ότι μπορεί να κάνει «εσωτερικές αλλαγές». Είναι τρεις περιφερικές αθλήτριες, Νομικού, Τσίμα, Μερτέκη που ξέρουν να υποδέχονται και να επιτίθενται πολύ καλά από παντού (διαγώνια-ακραία).

Ο Ολυμπιακός έχει πολλές λύσεις σε σχεδόν όλες τις θέσεις. Ο νταμπλούχος έχει τρεις από τις καλύτερες ξένες που παίζουν στην Ελλάδα και έχει και πολύ καλές Ελληνίδες παίκτριες σε όλες τις θέσεις. Έτσι ο Kovacevic μπορεί ανά πασά στιγμή, οπού θεωρεί ότι υστερεί η ομάδα, να κάνει αλλαγή παίκτριας με αντάξια αντικαταστάτρια.

osfp-1h propoisi-2015

Ξέρουμε όλοι ότι η υποδοχή είναι πάντα σημαντική στο βόλεϊ και θα είναι και σ’ αυτό το παιχνίδι. Πιθανόν να υστερεί λίγο ο Παναθηναϊκός σ αυτόν τον τομέα, αλλά μπορεί ίσως να το καλύψει με την καλή του επίθεση.

Το γήπεδο πάντως της Κυψέλης είναι μια πολύ δυνατή έδρα και μπορεί να αποτελέσει πλεονέκτημα για την ψυχολογία του Παναθηναϊκού”.