Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Καλμαζίδης : «Στόχος ο τελικός του πρωταθλήματος»

Καλμαζίδης : «Στόχος ο τελικός του πρωταθλήματος»

Για την μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού στο Ρέντη, τους πανηγυρισμούς των Γκόμεζ και Χιμένες, για τα επεισόδια που στιγμάτισαν το  ντέρμπι, αλλά και για τη συνέχεια και τον στόχο του Κυπέλλου μίλησε ο προπονητής του Δικεφάλου Γιάννης Καλμζίδης στην εκπομπή ΣΠΟΡ –ΣΚΟΡ-ΡΕΚΟΡ του ΑΡΤ FM 90.6.

Η νίκη του ΠΑΟΚ  επί του Ολυμπιακού στο ντέρμπι πρωτοπόρων έφερε τις δύο ομάδες σε απόλυτη ισοβαθμία και τον Γιάννη Καλμαζίδη στα… ερτζιανά και την εκπομπή του ΑΡΤ FM 90.6 να μιλά για την πορεία και τους στόχους των «ασπρόμαυρων».

Οι «ασπρόμαυροι» που εξέπληξαν τους πάντες με το πάθος και την δυναμική που βγάζουν και πλέον διεκδικούνε στα ίσα τον τίτλο και την παρουσία τους στον τελικό…

Οι δηλώσεις του Γιάννη Καλμαζίδη:  

Για την μεγάλη νίκη : «Ήταν ένα από τα καλύτερα φετινά παιχνίδια με πολύ καλή ποιότητα. Πιστεύω πως ήταν καλύτερο και από αυτό του πρώτου γύρου στη Θεσσαλονίκη. Είχε πάρα πολύ καλές φάσεις και από τις δύο ομάδες, με πολύ ένταση. Ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι. Στο τέλος του αγώνα τα συναισθήματα ήταν λίγο μπερδεμένα. Ήμασταν πάρα πολύ χαρούμενοι που καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη, αλλά ταυτόχρονα η ένταση και όλα αυτά που έγιναν  μας ξενερώνουν να το πω λαϊκά. Όλους μας. Όχι μόνο εμάς. Ένα παιχνίδι παίζουμε, τίποτα παραπάνω.

Για την διακύμανση και διακοπή του αγώνα : «Η ομάδα που πάει καλά και έχει βρει έναν ρυθμό όπου είχαμε βρει εμείς στο 0-2, αυτή είναι που επηρεάζεται αρνητικά γιατί  ο ρυθμός πέφτει. Αλλά δεν ήταν μόνο αυτό. Η αλλαγή του Κοκκινάκη και του Τακουρίδη δώσανε ενέργεια στην ομάδα τους και άλλαξαν τα δεδομένα. Το θετικό για εμάς ήταν πως καταφέραμε στο τάϊ-μπρέϊκ που ήταν πάρα πολύ αμφίρροπο να πάρουμε τους τελευταίους πόντους».

Για τους πανηγυρισμούς  Γκόμεζ και Χιμένες :  «Να παρεξηγούμε πράγματα….  Ο παίκτης εκτός από την τεχνική και την δυναμική που έχει πρέπει να καταθέτει κάθε φορά και την ψυχή του  σε αυτό που κάνει. Μιλώ για όλους τους αθλητές. Αν αυτό το εκλαμβάνουμε ως πρόκληση ή κάτι διαφορετικό τότε ήμαστε φάουλ. Ήμαστε λάθος».

Για την ισοβαθμία : «Είναι μια σπάνια περίπτωση ισοβαθμίας. Έχουμε μια πολύ ισορροπημένη κατάσταση, αλλά απομένουν ακόμη 6 αγωνιστικές για την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και αυτά πιστεύω θα αλλάξουν».

Για τα επεισόδια: «Οι καταστάσεις αυτές αν θέλουμε αλλάζουν. Αν δεν θέλουμε δεν αλλάζει κάτι. Ασχολούμαι πολλά χρόνια με το βόλεϊ, αλλά κάθε χρόνο λέμε τα ίδια και τα ίδια. Έχουμε βαρεθεί να  ακούμε ότι τώρα θα αλλάξουμε, αλλά δυστυχώς ήμαστε ζούγκλα. Όχι μόνο για το φετινό παιχνίδι αλλά αυτό το έχουμε δει πολλές φορές. Όσο και αν λέμε πως σαν λαός έχουμε διδάξει τον Πολιτισμό, την Δημοκρατία και όλα αυτά στην υφήλιο, αλλά βλέπω πως εμείς ήμαστε πολλά χρόνια πίσω από άλλες χώρες».

 Για τον φετινό ΠΑΟΚ : «Αυτό για τον ΠΑΟΚ είναι πρωτόγνωρο να είναι τόσο ψηλά με τόσο μεγάλη δυναμική. Δεν έχει βρεθεί σαν σύλλογος ξανά σε τέτοια κατάσταση, αλλά έχουμε δείξει φέτος μια πολύ σταθερή πορεία και σταθερή απόδοση. Και πριν την έλευση του Χιμένες και Ρανγκέλ είχαμε μια εξίσου καλή πορεία. Είμαστε μια ομάδα που λειτουργούμε πολύ καλά μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Τα παιδιά είναι επαγγελματίες και προσπαθούνε καθημερινά για το καλύτερο. Κάνουμε καλή δουλειά θα έλεγα εγώ και θα δούμε μέχρι τέλους που θα φθάσει αυτό».

Για την συνέχεια : «Εμείς με τη νίκη μας πιστεύω πως θα ήμαστε διεκδικητές για κάτι ψηλά. Επόμενος στόχος που έχουμε όπως ήρθαν τα πράγματα είναι να πάμε στον τελικό. Αυτό σημαίνει πως θέλω να ήμαστε πάρα πολύ καλοί στον ημιτελικό με όποια ομάδα πετύχουμε. Υπάρχουν πάρα πολύ καλές ομάδες όπως ο Φοίνικας, η Κηφισιά, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης , ο Παναθηναϊκός που διεκδικούν κάτι εξίσου ψηλά. Εκεί πέρα είναι το επόμενο βήμα για εμάς».

Για τον στόχο του Κυπέλλου : «Ο στόχος του Κυπέλλου είναι μια παγίδα θα έλεγα γιατί είναι ένα παιχνίδι νοκ-αουτ. Δεν υπάρχουν περιθώρια λάθους εκεί πέρα ή να καλύψεις κάποια βαθμολογική διαφορά. Παίξαμε εχθές αργά 5 σετ με πολύ ένταση, σήμερα θα κάνουμε μια χαλαρή προπόνηση και αύριο θα ταξιδέψουμε για την Αλεξανδρούπολη. Δεν υπάρχουνε περιθώρια να ξεκουραστούμε. Αυτό είναι μια μικρή παγίδα. Έχουμε αρκετούς έμπειρους και ποιοτικούς παίκτες, αλλά υπάρχει αυτή η κούραση. Έχουμε βέβαια αρκετά μεγάλο ρόστερ που μπορούμε να κάνουμε κάποιες αλλαγές».