CHALLENGE CUP

Καμικάζι πρόκρισης στην ΑΕΚ

Καμικάζι πρόκρισης στην ΑΕΚ

Την ευκαιρία να πανηγυρίσει μια σπουδαία ευρωπαϊκή επιτυχία έχει την Πέμπτη το βράδυ (20:00 ζωντανά sportsonair.gr ) η ομάδα της ΑΕΚ που υποδέχεται στο κλειστό γυμναστήριο του Ιωνικού την Μινχάνσκα Μινσκ στον επαναληπτικό αγώνα για τον Α’ γύρο του Challenge Cup.

Πριν από 15 ημέρες στην Λευκορωσία η ΑΕΚ έκανε ίσως την καλύτερη της εμφάνιση, αλλά ηττήθηκε με 3-2. Τώρα όμως με τη βοήθεια των φιλάθλων της, έχει την ευκαιρία να ανατρέψει την κατάσταση καθώς εφόσον επικρατήσει με 3-0 ή 3-1 παίρνει το εισιτήριο για την επόμενη φάση, ενώ αν κερδίσει με 3-2 τότε θα πρέπει να επικρατήσει και στο «χρυσό σετ.»

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Μανώλης Ρουμελιώτης, που δεν θα έχει στη διάθεση του την Άννα Καβαθά, μίλησε στην επίσημη σελίδα του τμήματος για την αυριανή αναμέτρηση με την Μινχάνκα και τις πιθανότητες πρόκρισης που έχει η ομάδα του:

«Είναι ένα παιχνίδι απέναντι σε μια ψηλή ομάδα, πολύ δυνατή πάνω στο φιλέ σε μπλοκ και επίθεση. Εμείς θα προσπαθήσουμε να τους πιέσουμε με το όπλο μας που είναι το σερβίς και να προσαρμόσουμε την άμυνα μας στις επικίνδυνες επιθετικές της αντίπαλης ομάδας.

Δεν έχουμε κρύψει ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα όταν όμως ξεκινάει κάθε ματς η ομάδα τα αφήνει μακριά, προσπαθώντας κάθε φορά για τη νίκη, χωρίς να αφήνει κανένα ματς χωρίς να μάχεται κάθε στιγμή. Για αυτό το λόγο αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα κορίτσια.

Για τον αυριανό αγώνα ελπίζω με την βοήθεια των φιλάθλων μας και την προσπάθεια που θα καταβάλλουμε να πετύχουμε μια νίκη και πρόκριση στον επόμενο γύρο των ευρωπαϊκών Κυπέλλων.»

Όσον αφορά την κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδι και συγκεκριμένα τα έξι σερί τάι μπρέικ, ο τεχνικός της ΑΕΚ τόνισε: «Προσπαθούμε να το διαχειριστούμε μέσα από σωστό ασκησιολόγιο και τις απαραίτητες ανάσες σε αυτές που έχουν παραπάνω επιβάρυνση. Σίγουρα και οι δύο ομάδες στον αυριανό αγώνα θα είναι καλύτερα διαβασμένες σε σχέση με το πρώτο ματς.»