DARK ROOM

Κάν’ το όπως ο Τζίμπα (φωτό)

Κάν’ το όπως ο Τζίμπα (φωτό)

Θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες που γέννησε το φιλέ! Ο 38χρονος Βραζιλιάνος σουπερστάρ Ζιλμπέρτο Αμάουρι Ντε Γκοδόι Φίλιο – για τους φίλους «Τζίμπα»- αφιέρωσε όλη του τη ζωή στο βόλεϊ και έπειτα από μία 27χρονη μυθική καριέρα γεμάτη τίτλους και «κούπες», συνεχίζει έπειτα από 43 συνολικά μετάλλια στο παλμαρέ του, να υπηρετεί το άθλημα.

GIBA2

Ίνδαλμα για μικρά και μεγάλα παιδιά, χθες ο Τζίμπα βρέθηκε στην παραλία της Κοπακαμπάνα του Ρίο ντε Τζανέιρο, στην άμμο της οποίας παρήλασαν 26 αθλητές του μίνι βόλεϊ, για να διδαχθούν στο πλαίσιο του προγράμματος «VivaVôlei» τα μυστικά του αγαπημένου τους αθλήματος από το απόλυτο είδωλο της «σελεσάο».

giba6

Το Πρόγραμμα «VivaVôlei» άρχισε το 1999, απευθύνεται σε παιδιά 7-14 ετών και μέχρι σήμερα πραγματοποιείται σε 18 πολιτείες της Βραζιλίας.

GIBA3
«Δεν υπάρχει μεγαλύτερη επιβράβευση από το να βλέπεις τη χαρά στο πρόσωπο καθενός από αυτά τα παιδιά» είπε ο 38χρονος Ολυμπιονίκης, που όντας πατέρας δυο παιδιών, τα λατρεύει. Άλλωστε από πέρυσι που «κρέμασε τη φανέλα» του, δημιούργησε ίδρυμα για παιδιά με λευχαιμία, ασθένεια από την οποία προσβλήθηκε κι ο ίδιος, όταν ήταν μόλις 6 μηνών και χάρις στο βόλεϊ κατάφερε να τη νικήσει.

IMG_1680
Στο περιθώριο των μαθημάτων από τον Ολυμπιονίκη σε ειδικό περίπτερο που είχε στηθεί στην διάσημη παραλία, διεξάγεται έκθεση με θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σε αυτήν μέχρι αύριο οι επισκέπτες πέρα από φωτογραφίες από το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του κόσμου θα θαυμάσουν εμφανίσεις των ομάδων της σελέσαο, ανδρών γυναικών και το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε η ομάδα του Μπερναρντίνιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, ενώ θα έχουν την ευκαιρία πάντα να γνωρίσουν από κοντά τον Τζίμπα και να φωτογραφηθούν μαζί του.

olympic_games_rio_brazil

Photos: Alexandre Arruda/CBV