ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Καραφουλίδου: «Μυστικό μας το οικογενειακό κλίμα»

Καραφουλίδου: «Μυστικό μας το οικογενειακό κλίμα»

Ήταν η μεγάλη αποκάλυψη της εθνικής νεανίδων στην Ισπανία. Βγάζοντας μεγάλο πάθος και τρομερό αγωνιστικό οίστρο που θύμισε «ταύρο σε υαλοπωλείο», η Άλκηστης Καραφουλίδου(αριθμός 11 στη φωτό), βοήθησε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να υποχρεώσει σε άτακτη υποχώρηση Φινλαδέζες, Πορτογάλεζες και τις διοργανώτριες Ισπανίδες και να κατακτήσει για τρίτη σερί χρονιά το τουρνουά Χριστουγέννων, στην πόλη Παλένθια.

Η εκπληκτική 17 χρονη διαγώνια των Μακεδόνων Αξιού που βλέπει τον κόσμο από τα 1.96, με ανοδικές τάσεις να φτάσει και να ξεπεράσει τα 2μ., σχολίασε στον Volleyplanet  την πορεία της εθνικής:« Ήταν ένα τουρνουά που το κατακτήσαμε δίκαια.

Η Ελλάδα ήταν ανώτερη και από Φινλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία. Πήγαμε ως φαβορί και το αποδείξαμε με έργα μέσα στο γήπεδο αν και είχαμε βασικές απουσίες για διαφόρους λόγους( Φακοπουλίδου, Διάλα, Πίττα). Το μυστικό της εθνικής ήταν το οικογενειακό κλίμα που είχαμε στην αποστολή και αυτό μας βγήκε μέσα στο γήπεδο.

Karafoul me Ispania 2345

Είμαστε μια πολύ δεμένη παρέα που η μία βοηθούσε και στήριζε την άλλη ενώ και ο ομοσπονδιακός τεχνικό μας ο κ. Ανδρεάδης μας προετοίμαζε κατάλληλα για τον κάθε αντίπαλο που αντιμετωπίζαμε.

Παράλληλα με την κατάκτηση του τουρνουά δείξαμε ότι μπορούμε να προκριθούμε στα προκριματικά του αντίστοιχου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που θα γίνει το Μάρτιο στη Σερβία.»

Η διοργάνωση αυτή θα είναι «εντός έδρας» για τον «πύργο» Καραφουλίδου η οποία έχει ρίζες από τη γειτονική χώρα που κατάγεται η μητέρα της: « Πραγματικά αυτοί οι αγώνες θα έχουν μια ιδιαιτερότητα για μένα αφού έχω και Σέρβικο DNA λόγω μητέρας. Ελπίζω να είμαστε και τότε δυνατές και αποτελεσματικές ως ομάδα και να πάρουμε το εισιτήριο για την τελική φάση.»

Όσο για την προσωπική της απόδοση, η «the next best think» της εθνικής και των Μακεδόνων, που κάνει κάθε μέρα τη διαδρομή Κατερίνη-Θεσσαλονίκη για να προπονηθεί, απέδωσε τα εύσημα στο προπονητικό επιτελείο της ομάδας του Αξιού αλλά και στη δεύτερη «οικογένεια» της, που είναι οι συμπαίκτριες της: «Είμαι ικανοποιημένη από την απόδοση μου, έπαιξα με αυτοπεποίθηση και ήμουν καλά προετοιμασμένη από τον κ. Σκουλικάρη και το γυμναστή μας τον κ. Στυλιανίδη.

Karafoul makedones 12345

Αλλιώς ήμουνα πριν δύο χρόνια και διαφορετικά είμαι τώρα. Ήρθα από την Κατερίνη που έπαιζα για 7 χρόνια με πολλές αδυναμίες και μέσα σε δύο χρόνια που είμαι στους Μακεδόνες υπάρχει μεγάλη εξέλιξη. Αγαπώ το άθλημα του βόλεϊ πολύ και για αυτό δεν με κουράζει η καθημερινή διαδρομή Κατερίνης-Θεσσαλονίκης για να προπονούμαι.

Εδώ θέλω να επισημάνω ότι δεν είναι τυχαίο ότι η ομάδα των Μακεδόνων με αυτούς τους δύο στον πάγκο, τερμάτισε στον πρώτο γύρο με 8 νίκες, αήττητη, χάνοντας μόνο ένα σετ και προχωράει και στο κύπελλο.

Με τον κ. Σκουλικάρη δουλεύουμε πολύ καλά και με μεγάλη ένταση, στις προπονήσεις, δίνουμε μεγάλη σημσία στην υποδοχή, στο μπλοκ, στο σέρβις, προετοιμαζόμαστε για κάθε αντίπαλο και μπαίνουμε στο γήπεδο με ψυχολογία νικητή. Πολλά οφείλω και στις συμπαίκτριες μου που με βοηθάνε και με συμβουλεύουν όταν κάνω κάποια λάθη η δεν είμαι σε καλή μέρα.

Το κλίμα μεταξύ μας είναι εξαιρετικό, τα κορίτσια είναι η δεύτερη οικογένεια μου. Αγωνιστικά, έχουμε πολύ καλό ρόστερ που συνδυάζει, εμπειρία και ταλέντο και μια μεγάλη δίψα για διάκριση. Θέλω να πιστεύω ότι θα είμαστε στα πλέι οφ και στην τελική τριάδα που θα πάρει τα αντίστοιχα εισιτήρια για την Α1.

Τέλος θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια Ποντίκα και ιδιαίτερα τον γενικό αρχηγό Μπάμπη Ποντίκα που στηρίζει οικονομικά την ομάδα σε τέτοιους δύσκολους καιρούς.»

Mkedones axiou nea omdiki 567Dragoumanou genethlia 12345

H πανύψηλη Αλκηστης Καραφουλίδου(14) ποζάρει χαμογελαστή στο παρτι γενεθλίων που της  είχαν ετοιμάσει οι συμπαίκτριες της