Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Με καρδιά πρωταθλητή και Στάροβιτς ο ΠΑΟΚ

Με καρδιά πρωταθλητή και Στάροβιτς ο ΠΑΟΚ

Ανάλυσε το

Ζωντανός στην μάχη των τελικών έδειξε ο ΠΑΟΚ καθώς επικράτησε 3-0 του Ολυμπιακού στο PAOK Sports Arena, ισοφάρισε σε 1-1 την σειρά των αγώνων και οι δύο φιναλίστ του τίτλου ανανέωσαν το ραντεβού τους για την Δευτέρα.

Η αντίδραση που όλοι περίμεναν από τον ΠΑΟΚ ήρθε στην Θεσσαλονίκη και τον δεύτερο τελικό. Οι «ασπρόμαυροι» του Χόρχε Ελγκέτα έβγαλαν την καρδιά του πρωταθλητή φροντίζοντας να δείξουν τον καλό τους αγωνιστικό πρόσωπο.

Με κορυφαίους τους Σάσα Στάροβιτς που είχε 18 πόντους και τον Θάνο Τερζή να μοιράζει υποδειγματικά το παιχνίδι οι “ασπρόμαυροι” έφθασαν στη νίκη επί του Ολυμπιακού γνωρίζοντας την αποθέωση από τους οπαδούς τους που βρέθηκαν στην Πυλαία και στήριξαν την ομάδα…

Από την άλλη πλευρά ο Ολυμπιακός με χαμηλά ποσοστά στην επίθεση προσπάθησε να αντιδράσει ουσιαστικά μόνο στο τρίτο σετ αλλά ήταν αργά αφού ο Δικέφαλος με το 26-24 έκανε το 3-0 που του χάρισε τη νίκη και έκανε το 1-1.

Με το 1-1 πλέον οι τελικοί συνεχίζονται με νέο ενδιαφέρον στον Πειραιά την Δευτέρα όπου Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ θα διεκδικήσουν την 2η νίκη  που θα τους φέρει και πιο κοντά στον τίτλο του πρωταθλητή.

Οι γηπεδούχοι έχοντας πληγωμένο εγωισμό από τον πρώτο τελικό μπήκαν αποφασισμένοι να δείξουν μια διαφορετική εικόνα στους τελικούς και προηγήθηκαν με 8-3 και 16-11 στο πρώτο σετ. Ο Ολυμπιακός με πολύ κακό ποσοστό στην επίθεση δεν μπόρεσε να βρει λύσεις με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ με καλό σερβίς και μπλοκ να φθάσει στο 21-13 και στο τέλος με το 25-16 να πάρει εύκολα το προβάδισμα με 1-0.

Το δεύτερο σετ ήταν αρκετά ισορροπημένο για τις δύο ομάδες με τον Μπόσκαν να ξεκινά τον Τζάστιν Νταφ στην θέση του Δημήτρη Σουλτανόπουλου…  ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός ήταν μαζί στο σκορ με τους «ασπρόμαυρους» να φθάνουν στο 8-7, αλλά τους Πειραιώτες να κάνουν την προσπέραση με 15-16 στο δεύτερο τεχνικό ταϊμ-άουτ.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν το προβάδισμα μέχρι το 16-17 που έκανε ο Ντάφ, ωστόσο ωστόσο ο ΠΑΟΚ με τους Στάροβιτς και Σαφράνοβιτς έκαναν το 18-17 για να ισοφαρίσει σε 18-18 ο Αγκάμεζ.

Εκεί ο Στάροβιτς με δύο πόντους του και ο Ντάντε έφεραν τον ΠΑΟΚ στο 21-18, ενώ λίγο αργότερα ο Σέρβος διαγώνιος του ΠΑΟΚ και η άστοχη επίθεση του Τσούπκοβιτς έκαναν το 25-20 και το 2-0.

Στο τρίτο σετ ο ΠΑΟΚ θέλοντας να τελειώσει τον αγώνα έκανε το 5-2 και το 8-5, ενώ με τον Στάροβιτς έφθασε στο 11-9.

Ο Ολυμπιακός όμως κατάφερε να αντιδράσει και με τον Αγκάμεζ που με δύο συνεχόμενους άσους του έφερε τους Πειραιώτες στο 11-13. Ο ΠΑΟΚ με τον Ντάντε προσπέρασε κάνοντας το 16-15 με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο –πόντο μέχρι το 18-18.

Δύο μπλοκ του Ολυμπιακού σε Σαφράνοβιτς και Τακουρίδη έκαναν το 18-20, όμως ο ΠΑΟΚ απάντησε με τους Σαφράνοβιτς και Στάροβιτς που έκαναν το 21-20 .

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε έχοντας προβάδισμα πόντου να φθάσει στο 24-23 με το άουτ σερβίς του Φράγκου, ο Ολυμπιακός να ισοφαρίσει σε το λάθος του Ντάντε σε 24-24, ωστόσο ο Ανδρεάδης και το μπλοκ του Τερζή στον Κοκκινάκη έκαναν το 26-24 και το 3-0 για τον ΠΑΟΚ που ισοφάρισε σε 1-1 τους τελικούς.  

Τάδε έφη…

Xόρχε Εγλκέτα (Προπονητής ΠΑΟΚ) : «Εγώ δουλεύω σύμφωνα με τα νούμερα. Εμείς παίξαμε με 30% επίθεση στην έδρα τους και σήμερα με 52%. Παίξαμε πολύ καλά σε σερβίς, μπλοκ και άμυνα. Η νίκη κάνει πολύ καλό ενόψει και του τρίτου ματς. Στον πρώτο αγώνα ο Αγκάμεζ έπαιξε πολύ καλά κι εμείς χάλια… Είναι μεγάλος παίκτης αλλά σήμερα δεν ήταν σε καλή ημέρα. Τώρα κάναμε το 1-1 και θα είναι άλλο παιχνίδι.

Εμείς πάμε για να κερδίσουμε στου Ρέντη. Τώρα αυτοί έχουν το πρόβλημα γιατί είμαστε καλύτεροι, έχουμε δύο ημέρες να δουλέψουμε και να βελτιωθούμε περισσότερο».

Σάσα Στάροβιτς (ΠΑΟΚ) : «Είναι πολύ σημαντική νίκη. Θα μας βοηθήσει για τη συνέχεια κυρίως στην ψυχολογία. Ο αγώνας κρίθηκε στο σερβίς μας. Χαλάσαμε το παιχνίδι του Ολυμπιακού και τον οδηγήσαμε σε λάθη πάνω στο φιλέ. Όλη η ομάδα έπαιξε καλά. Κάναμε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις στο σερβίς και στην επίθεση. Η απουσία μου στους ημιτελικούς οφείλονταν σε πόνους που είχα στον αυχένα αλλά είναι σημαντικό που τώρα είμαι καλά και είμαι εδώ στους τελικούς».

Σλόμπονταν Μπόσκαν (Προπονητής Ολυμπιακού) : «Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ για τη νίκη του. Ηταν πολύ καλός ο Στάροβιτς και όλη η ομάδα του ΠΑΟΚ έπαιξε καλά. Εμείς δεν βρεθήκαμε σε καλή μέρα και δεν είχαμε ρυθμό. Θα μάθουμε από αυτή την ήττα ώστε στο επόμενο παιχνίδι να μην κάνουμε τα ίδια λάθη. Σήμερα χάσαμε από έναν καλύτερο ΠΑΟΚ».

Με τη γλώσσα των αριθμών

ΠΑΟΚ (Ελγκέτα): Τερζής, 2 (1/2 επ, 1 μπλοκ), Στάροβιτς 18 (14/28 επ, 3 άσσοι, 1 μπλοκ), Ανδρεάδης 6 (4/6 επ, 2 μπλοκ), Τακουρίδης 8 (6/8 επ, 2 μπλοκ), Σαφράνοβιτς 6 (5/15 επ, 1 άσσος, 65% υπ 35% άριστες), Ντάντε 10 (9/15 επ, 1 άσσος, 67% υπ – 44% άριστες)/ Γκαράς (λ, 56% υπ 33% άριστες), Κωνσταντινίδης (λ), Σωτηρίου Σμαραγδής

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπόσκαν): Σουλτανόπουλος 1 (1/3 επ), Στιβαχτη΄ς 1 (0/2 επ, 1 μπλοκ), Κοκκινάκης 10 (9/15 επ, 1 μπλοκ, 67% υπ 39% άριστες), Κόστα 5 (5/6 επ), Αγκάμεζ 14 (10/32 επ, 4 άσσοι), Τσούπκοβιτς 4 (4/14 επ, 14% υπ – 7% άριστες) / Στεφάνου (λ, 62% υπ – 62% άριστες), Νταφ 7 (4/4 επ, 3 μπλοκ), Φιλίποφ, Φράγκος 2 (1/5 επ, 1 μπλοκ, Ρουμελιωτάκης.