BEACH VOLLEY

«Καρφί» για το ιστορικό χάλκινο οι διεθνείς μας

«Καρφί» για το ιστορικό χάλκινο οι διεθνείς μας

Την ιστορική 3η θέση στο βάθρο θα διεκδικήσουν Μονακό οι πρωταθλήτριές μας Καραγκούνη/Τσοπούλου, αφού πριν λίγη ώρα γνώρισαν την πρώτη τους ήττα στο παρθενικό τουρνουά FIVB Beach Volleyball World Tour 1* και σε λίγες ώρες, αν δεν γίνει κάποια έκπληξη… μεγατόνων στον άλλον ημιτελικό του ιστορικού τουρνουά του Πριγκηπάτου, στο Larvoto Beach, θα αντιμετωπίσουν τις Πούλεϊ/Γουίλς (Ν. Ζηλανδία).

Στον πρωτο τους ημιτελικό σε τουρνουά του World Tour τα κορίτσια μας, Πέννυ Καραγκούνη και Κωνσταντίνα Τσοπούλου έδειξαν λίγο αγχωμένες κόντρα στις Γερμανίδες Μπέρενς/Σουμάχερ – με τη δεύτερη σε κάποιες φάσεις να θυμίζει τον συμπατριώτη και συνεπώνυμο πιλότο της Φ1 στις…. επικές κούρσες του διάσημου Γκραν Πρι του Μόντε Κάρλο- που μετά το διπλάσιο σκορ 12-6 έφτασαν έυκολα στην κατάκτηση του α’ σετ με 21-13, 1-0.

Στο β’ σετ η Εθνική μας, μπήκε πιο αποφασισμένη και μετά από ένα αμφίρροπο ξεκίνημα ξέφυγε με 15-10. Οι Γερμανίδες όμως, πιο έμπειρες και πιο “δεμένες” αφού έχουν ξαναπαίξει και το 2015 ως δίδυμο, μείωσαν στον πόντο 18-17. Οι Ελληνίδες έφτασαν πρώτες στο 20-19 στην ισοφάριση των σετ, το οποίο παρά το πείσμα των αντιπάλων τους, ήρθε έπειτα από τρία χαμένα “γαλανόλευκα” σετ μπολ με 23-21, 1-1 σετ.

Στο τάι μπρέικ  όμως τα “πάντσερ”  μπήκανε πολύ δυνατά, με καλό σερβίς ξεφύγανε με 6-1 και παρά τις απέλπιδες προσπάθειες των διεθνών μας να μείνουν ζωντανές στο ματς, “σφράγισαν” τελικά με 15-15 και 2-1 σετ την πρόκρισή τους στον τελικό της διοργάνωσης.

Καραγκούνη/Τσοπούλου σε λίγες ώρες θα περιμένουν να μάθουν τον αντίπαλό τους στον μικρό τελικό, που θα προκύψει από τον ημιτελικό Τζουλιάνα/Καρόλ Χόρτα (Βραζιλία) με τις 25χρονες Πούλεϊ/Γουίλς (Ν. Ζηλανδία), με τις δεύτερες φυσικά να είναι πιθανότερες αντίπαλοι των διεθνών μας.