BEACH VOLLEY

«Καρφί» για το… repeat η ανανεωμένη Σαντορίνη

«Καρφί» για το… repeat η ανανεωμένη Σαντορίνη

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, έστω και με νέο σχήμα, η ομάδα από την Θήρα θα διεκδικήσει κόντρα στους φιναλίστ Κατσικολιά/Ζαπάντη.τον τίτλο του 9ου τουρνουά μπιτς βόλεϊ του ΑΜΣ Φιλωτίου, που από την πρώτη μέρα διεξάγεται στη μνήμη της Βάσως Κύλη, υπό την αιγίδα ακόμη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ και του Σωματείου Επαγγελματιών Τουρισμού της Μικρής Βίγλας, με τη στήριξη τον χορηγών Hellenic Seaways και της ΕΑΣ Ναξου, που όλο το διήμερο διένειμε γάλατα και γιαούρτια στους παρευρισκόμενους.

katsikolias _zapantis

Στον α’ ημιτελικό ο προπονητής του ΑΕ Γκύζη Πολυγώνου, Κωνσταντίνος Κατσικολιάς με το συμπαίκτη του Σταύρο Ζαπάντη έκαμψε με 2-1 σετ την αντίσταση των μαχητικών Παριανών Θοδωρή Καζακίδη και Πέτρου Καλαλέ και πανηγύρισαν το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό.

katsikolias 1

Για το τελευταίο εισιτήριο είχαμε ένα… deja vu του περσινού τελικού Νάξου-Σαντορίνης. με μοναδικό απόντα τον άτυχο φιλοξενούμενο, πρωταθλητή του 2016, Γιώργο Σαντορινιό, που με «μπαταρισμένο» πόδι στον πάγκο συμπαραστέκονταν στην προσπάθεια των συντοπιτών του, απο..μηχανής αντικαστάτη του Μανόλη Νομικό και Γιώργου Κελίδη κόντρα στους γηπεδούχους και φιναλίστ του 8ου τουρνουά, Οδυσσέα Κοντόπουλο και Γιώργο Παπαγεωργίου.

fasi 2 imitelikou_n

Με τις δύο ομάδες να δικαιολογούν τους περσινούς τίτλους τους και να πηγαίνουν χέρι-χέρι στο σκορ από την αρχή του αγώνα, έπειτα από αμφίρροπες μάχες «σώμα με σώμα» στην καυτή άμμο οι Σαντορινιοί πρωταθλητές προηγήθηκαν στα σημεία με 16-14, 1-0 σετ.

fasi imitelikoy_n

Στο β’ σετ οι Κελίδης/Νομικός με ανεβασμένη ψυχολογία, αλλά και κάποιες βοήθειες του ανέμου, ξέφυγαν με 6-2 και παρά την αντεπίθεση των αντιπάλων τους, που μείωσαν σε 11-9, κατέφεραν τελικά με 15-11 να κάμψουν και πάλι την σθεναρή ναξιώτικη αντίσταση και για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά να πανηγυρίσουν την πρόκριση στον τελικό του Ναξιώτικου τουρνουά, που για πρώτη φορά τα τρία τελευταία χρόνια θα έχει νέο ζευγάρι φιναλίστ.

kontopoulos_papageorgiou