BEACH VOLLEY

Καρφώνει στην άμμο με ΜΕΝΤαλιτέ (φωτό)

Καρφώνει στην άμμο με ΜΕΝΤαλιτέ (φωτό)

Στο κυνήγι της διάκρισης των ΧΧII Αγώνων της Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής στο Μεξικό ρίχθηκε από χθες στην άμμο του Βερακρούζ ο  άσος της ΜΕΝΤ από την Αγία Λουκία, Τζούλιαν Μπίσετ που με συμπαίκτη του τον  Τζόζεφ Κλέρσεντ, πέρασαν στην επόμενη φάση του τουρνουά.

Για το «χρυσό» παιδί του βόλεϊ της εξωτικής αυτής χώρας, που στις πέντε πρώτες αγωνιστικές της Volleyleague έχει “κλέψει τις εντυπώσεις” με τα φοβερά του προσόντα, ήδη η πρώτη επιτυχία είναι γεγονός, καθώς ως μέλος της Ολυμπιακής ομάδα Beach Volley της Αγίας Λουκίας, κατάφερε από τον Β’ όμιλο να περάσει στην επόμενη φάση του τουρνουά.

Ο 23 χρονος… πρωτευουσιάνος από το Κάστρις, Τζούλιαν Τζούνιορ Σαμίρ Μπίσετ (1.99μ), όπως είναι το πλήρες όνομα του παρα… τρίχα δίμετρου κεντρικού της νεοφώτιστης ομάδας της Τούμπας, θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια της χώρας του και όνειρό του είναι να γίνει ο κορυφαίος βολεϊμπολίστας αυτού του μικρού νησιωτικού κράτους της Ανατολικής Καραϊβικής στα σύνορα του Ατλαντικού Ωκεανού, με πληθυσμό 160.267 κατοίκους.

BISSET2

Παίζοντας συνολικά μέχρι σήμερα 6,5 χρόνια βόλεϊ, από την πρώτη στιγμή που ασχολήθηκε με το φιλέ, ο Τζούλιαν σάρωσε όλους του τίτλους της Ομοσπονδίας που ανήκει. «Κορυφαίος νέος αθλητής το 2008», «κορυφαίος έφηβος αθλητής το 2009», «κορυφαίος Junior παίκτης της Χρονιάς το 2010» συν τους τίτλους του MVP, τοπ σκόρερ και κορυφαίου επιθετικού στους αγώνες της Ομοσπονδίας Βόλεϊ Ανατολικής Καραϊβικής (ECVA) στην Αντίγκουα, όπως επίσης και τον περασμένο Μαϊο στα προκριματικά του παγκοσμίου, κερδίζει δικαίως το χαρακτηρισμό «λαυράκι» η επιλογή του Σπύρου Γκολίτση, που “ψαρεψε” αυτό το “διαμάντι” στα έδρανα του St.Mary College και το έφερε στη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο, όλα δείχνουν ότι όπως και πολλοί άλλοι παίκτες που πέρασαν από τα ελληνικά γήπεδα, έτσι και ο Τζούλιετ θεωρεί τη MΕΝΤ και τη Volleyleague, ως ένα προσωρινό σταθμό και σύντομα θα ετοιμάσει βαλίτσες για κάποιον άλλο προορισμό, με πιθανότερο την γειτονική Ιταλία και το μαγικό κόσμο της Serie A.

BISSET3

Κι όμωςθα μπορούσε να μην είχε ασχοληθεί ποτέ με το βόλεϊ! Αν ο κολλητός του Μάικλ Τουσέντ, δεν έλεγε στον Τζούλιαν πριν από λίγα χρόνια να δοκιμάσει την τύχη του στο βόλεϊ, μπορεί ακόμη  να τα βρισκε… μπαστούνια μέχρι σήμερα με το… κρίκετ! Και στο βόλεϊ όμως, αν δεν είχε προπονητή έναν κόουτς παγκοσμίου επιπέδου, όπως τον Κουβανό Ρομπέρτο Γκαρσία, με τον οποίο δούλεψε σε πολύ υψηλό επίπεδο για να βελτιώσει τα πλούσια φυσικά του προσόντα, δεν αποκλείεται να έμενε απλά ένα από τα τόσα ανεκμετάλλευτα ταλέντα του αθλήματος.

BISSET_1

Στους αγώνες λοιπόν του Μεξικού (26-30/11), ο άσος της ΜΕΝΤ με τον παρτενέρ του , ξεκίνησε χθες νικηφόρα τις υποχρεώσεις του στο Β’ όμιλο κερδίζοντας με 2-0 (21-16, 21-18) τους Καστίγιο/Σάντσεζ από τον Άγιο Δομήνικο, αλλά ακολούθησε η ήττα 2-0 (21-19, 21-14) από τους Βενεζουελάνους πρωταθλητές Ενρίκες/Χεσούς. Σήμερα όμως στο κρίσιμο ματς το δίδυμο από την Αγία Λούκια με 5 μπλοκ έναντι 1 των Ζιλ/Μπράουνι από τα Μπαρμπέιντος επικράτησαν σε 34 λεπτά με 2-0 (21-12, 21-13) των αντιπάλων τους και πανηγύρισαν την πρόκριση στον επόμενο γύρο.

Ακόμη όμως και στον τελικό της διοργάνωσης να φτάσει το δίδυμο της Σεντ Λισί, ο τεχνικός της ΜΕΝΤ, Σπύρος Γκολίτσης θα κοιμάται… ήσυχος, αφού αν και θα χάσει το ματς του Ρέντη, ξέρει πως από Δευτέρα θα έχει τον Μπίσετ ξανά στις προπονήσειςν της Τούμπας, ενόψει του εντός έδρας αγώνα με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης.