DARK ROOM

Καρυπίδης: «Περήφανος για το άθλημα που με ταξιδεύει…»

Καρυπίδης: «Περήφανος για το άθλημα που με ταξιδεύει…»

Σαν σήμερα 9/2/1895 ο Γουίλιαμ Μόργκαν -ο εφευρέτης του βόλεϊ- παρουσιάζει στον κόσμο το άθλημα της πετοσφαίρισης, και με αφορμή τη συμπλήρωση 121 χρόνων το Volleyplanet βρήκε τον Θεόκλητο Καρυπίδη στις ΗΠΑ, προκειμένου να μας μεταφέρει το κλίμα, το δέος και την ιστορία που ο ίδιος βιώνει όντας φοιτητής στο ίδιο Πανεπιστήμιο, όπου αποφοίτησε ο Μόργκαν, το κολλέγιο Σπρίνγκφιλντ.

Στο Σπρίνγκφιλντ -λοιπόν- εκεί από όπου αποφοίτησε ο Γουίλιαμ Μόργκαν (1ος απο κάτω αριστερά στην ομάδα του 1895 YMCA Χόλιοκε)  ο Έλληνας ακραίος παίρνει από φέτος μέρος σε ένα διετές πρόγραμμα, μάστερ πάνω στην αθλητική συμβουλευτική! “Εδώ θα γίνω αθλητικός ψυχολόγος, απλώς εργάζομαι παράλληλα σαν assistant coach”, παραδέχεται ο Τεό, ο οποίος μόλις πριν λίγες μέρες επισκέφτηκε τη γενέτειρα του βόλεϊ στο Χόλιοκε της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ.

Μάλιστα, ο Μόργκαν έκανε την πρώτη επίδειξη του αθλήματος στο κολλέγιο όπου αυτή τη στιγμή φοιτά ο Καρυπίδης! “Η πρώτη επίδειξη έγινε εδώ στο κολλέγιο μας στο παλιό γυμναστήριο (YMCA Gymnasium) που υπάρχει ακόμα. Εμείς διοργανώνουμε ένα μίνι τουρνουά κάθε χρόνο. Φέτος το κατακτήσαμε κερδίζοντας 3-2 το Χάρβαρντ. Στα πλαίσια της έναρξης επισκεφθήκαμε το hall of fame”.

Όσο για τα συναισθήματά του κατά τη ξενάγησή του στην ελίτ της παγκόσμιας οικογένειας του βόλεϊ και του μπιτς βόλεϊ, ο Τεό ανέφερε: “Αισθάνθηκα μεγάλη χαρά γιατί βρέθηκα εκεί όπου όλα ξεκίνησαν πριν 121 χρόνια! Αισθάνθηκα τυχερός που γνώρισα τους: Bernardi (συμπαίκτης στη Βερόνα), V. Grbic, Giani, Savine, Platonov. Οι αθλητές μου με ρωτούσαν αν γνωρίζω κάποιον από τους μεγάλους του βόλεϊ κι εγώ μέσα μου ήμουν ευγνώμων για το άθλημα που με ταξίδεψε και ακόμα με ταξιδεύει”!

volley_springfield_morgan

Αναφορικά με το αν έχει σχέση το βόλεϊ του Μόργκαν με το σημερινό, ο Καρυπίδης σχολίασε: “Ελάχιστη! Υπάρχει στο κλειστό ο πίνακας με τους κανόνες. Έχει πλάκα! Το “mintonette” επινοήθηκε για να προωθήσει τα χριστιανικά ήθη! Έπαιζαν έως και 9 παίκτες και κρατούσαν διαφορετικό σκορ…”.

Στη φωτο η κατάκτηση του τουρνουά 2016

i omada pou kerdise to tropaio to 2016