Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Έκανε «ματ» και χωρίς «πύργους»

Έκανε «ματ» και χωρίς «πύργους»

Ανάλυσε το

Το εντός έδρας αήττητο για την Κηφισιά στο Ζηρίνειο συνεχίστηκε και κατά την 15η αγωνιστική καθώς οι «κυανόλευκοι» των Βορείων προαστίων επικράτησαν με 3-1 του Φοίνικα Σύρου και πέρασαν εκ νέου στην 3η θέση της βαθμολογίας.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να έχουν από δύο αθλητές τους εκτός, η Κηφισιά τον Νίκο Παπαγγελόπουλο με πρόβλημα στο γόνατο και τον Δημητρη Χαραλαμπίδη των “Πειρατών” με διάστρεμμα στην κερκίδα, όπου περίπου 45 Συριανοί με τα πειρατικά τους λάβαρα και τύμπανα δημιούργησαν από νωρίς μία εκπληκτική ατμόσφαιρα στο Ζηρίνειο.

Η Κηφισιά με δίδυμο “πύργων” τους Σουλτανόπουλο-Χατζηπροδρόμου, τον Νικολάκη να βγάζει τους Γιοβανοβιτς, Ρουμελιωτάκη πότε με διπλό και πότε χωρίς μπλοκ, κυριάρχησε σε μπλοκ -άμυνα και επίθεση και κατέκτησε το πρώτο σετ με 25-20.

Στο β’ σετ, ο Φοίνικας Σύρου με την άνοδο των Μιγιαίλοβιτς, αλλά και του Πέκμανς που είχε περάσει στα τέλη του προηγούμενη σετ ως αλλαγή αντί του Λάππα, βρέθηκε μετά το αρχικό προβάδισμα της Κηφισιάς, 8-4, να περνάει για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ με 14-13 χάρις στο μπλοκ του Χ. Παπαδόπουλου στον ασταμάτητο έως τότε Γιοβάνοβιτς. Σε εκείνο όμως το σημείο περίπου η ατυχία “χτύπησε” και πάλι την ομάδα του Αρσενιάδη, καθώς ο Χατζηπροσδρόμου υπέστη διάστρεμμα και  αναγκάστηκε να τον αντικαταστήσει ο τραυματίας, Παπαγγελόπουλος.

Η φάση του σετ και ίσως του αγώνα, έγινε στο 17-16 υπέρ του Φοίνικα, όταν σε επιθεση του Μιγιαίλοβιτς, οι παίκτες τηε Κηφισιάς έβγαλαν άμυνα, με τους φιλοξενούμενους να ζητάνε 4 μπαλιές και τον διαιτητή Γεωργουλέα σε συννενόηση με το Φραγκάκη, εν μέσω εκατέρωθεν διαμαρτριών, να δίνει τελικά παραβαση στους φιλοξενούμενους , υποδεικνύοντας πως ο Σερβος ακραίος πέρασε το πόδι του, πριν ολοκληρωθεί η φάση. Έτσι η Κηφισιά ισοφάρισε σε 17-17 και εκμεταλλευόμενη στη συνέχεια τον εκνευρισμό και τα λάθη των φιλοξενούμενων ζευγάρωσε με 25-20 τα κερδισμένα της σετ.

Στο γ’ σετ ο Φοίνικας Σύρου, υπό την απειλή να επιστρέψει άπραγος στην Ερμούπολη και με τη θερμή συμπαράσταση της “πειρατικής” εξέδρας, με τους Μιγιαϊλοβιτς, Ντόκιτς να δίνουν με  σερβίς και επίθεση το σύνθημα της αντεπίθεσης, οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλευόμενοι τα λάθη των γηπεδούχων ξέφυγαν με “double score” 12-6 και σαφώς ανώτεροι μείωσαν με επίθεση α’ χρόνου του νεοπαοκτηθέντα Σμαραγδή, που μετά το Κύπελλο, έκανε ντεμπούτο ως “Πειρατής” και στη Volleyleague.

Το τελευταίο σετ ήταν το πιο αμφίρροπο και το πιο επεισοδιακό. Με τον Λάππα να έχει επιστρέψει από το προηγούμενο σετ αντί του Πέκμανς, στο 1-1, οι Συριανοί διαμαρτυρήθηκαν έντονα σε υπόδειξη του κ. Γεωργουλέα και υπό τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων και την απάιτηση κάρτας, την πλήρωσε με αποβολή ο φροντιστής του Φοίνικα, Βαμβακούσης. Ο εκνευρισμός ήταν εμφανής και στις δύο ομάδες, που μέχρι το 171-7 πήγαιναν χέρι χέρι στο σκορ, όμως με επίθεση του Παπαγγελόπουλου η ομάδα των βορείων προαστείων ξέφυγε με 18-17. Στη συνέχεια με το καλό σερβίς, εκ των οποίων 2 άσοι, ο Νικολάκης άνοιξε την ψαλίδα της διαφοράς στο 21-17 και τελικά δια χειρός – άσου Παπαγελλόπουλου, η ομάδα του Αρσενιάδη πανηγύρισε έξαλλα εν χορώ στο κέντρο του γηπέδου με 25-20, 3-1 μία πολύτιμη “νίκη 4άδας”.

Το… «κλειδί»

Η Κηφισιά, μέσα στις ατυχίες της ευτύχησε να έχει σε εξαιρετική ημέρα τους Νικολάκη, Γιοβάνοβιτς, Σουλτανόπουλο και μετά την φάση του 17-17 στο β’ σετ, για ένα ακόμη ματς κατάφερε χάρις στην κατάθεση ψυχής όλων των παικτών και την ομοιογένειά της να αντέξει στην αντεπίθεση του Φοίνικα και να πανηγυρίσει για δεύτερη φορά φέτος νίκη επί των “Πειρατών”, μετά το 3-2 του α΄γύρου στην Ερμούπολη.

Το… «ταμείο»

Μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό στην Κυψέλη, απόντος του Γιοβάνοβιτς, είδαμε για μια ακόμη φορά πως η παρουσία του Σέρβου μπόμπερ αποτελεί “καταλύτη” για τη φετινή πορεία της περσινής ομάδας έκπληξης.

Από την άλλη πλευρά, ο ενισχυμένος Φοίνικας Σύρου με νέα πρόσωπα στη σύνθεσή του έδειξε πως με λίγη δουλειά μέρα με τη μέρα είναι θέμα χρόνου να βρεθεί η απαραίτητη “χημεία” και η ομάδα του Παβλίσεβιτς να  δικαιώσει τις προσοδοκίες των φίλων των Συριανών, που περιμένουν να δουν και παλι την πειρατική σημαία να κυματίζει στα ψηλά της Volleyleague. 

Τάδε έφη…

Κώστας Αρσενιάδης (Προπονητής Κηφισιάς) : «Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά χωρίς καμία εξαίρεση. Μου άρεσε που ήμασταν πολύ καλοί στην τακτική και βγάλαμε τρομερή ενέργεια και προσωπικότητα στο γήπεδο. Τη θέλαμε αυτή τη νίκη όπως την ήθελε και η Σύρος. Είναι μεγάλη νίκη για εμάς γιατί είδαμε τη δυναμική της Σύρου στο Κύπελλο. Ξέρουμε ότι οι στόχοι της Σύρου έχουν αλλάξει και πάνε για ψηλά. Μέσα στη χαρά μας, αυτό που μας προβληματίζει είναι οι τραυματισμοί. Η ατμόσφαιρα ήταν πολύ ωραία γιατί είδαμε πραγματικούς φιλάθλους. Κάποια γήπεδα έχουν πολύ κόσμο αλλά μηδέν φιλάθλους. Παίχτηκε πολυ ωραίο παιχνίδι και νομίζω πως κι ένας ουδέτερος θα το ευχαριστήθηκε πολύ, γιατί είχε ένταση, πανηγυρισμούς, και δύσκολες φάσεις. Τώρα έχουμε το Κύπελλο, ένα ταξίδι που πέρσι μας είχε δυσκολέψει αρκετά. Τα Χανιά είναι αρκετά καλή ομάδα, έχει παίκτες αξίας, που το κάνουν αρκετά επικίνδυνο. Τα Χανιά δεν έχουν να χάσουν τίποτα, εμείς έχουμε να χάσουμε μόνο».

Ράτκο Παβλίσεβιτς (Προπονητής Φοίνικα Σύρου) : «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Η Κηφισιά παίζει πολύ καλά στην έδρα της και σήμερα έκανε εξαιρετικό παιχνίδι. Κάναμε το καλύτερο μας αλλά δεν τα καταφέραμε. Χάσαμε τα δύο πρώτα σετ σχετικά εύκολα. Παίξαμε αρκετά καλά στο τρίτο σετ, αλλά κάτι συνέβη στη μέση του τέταρτου, κάποια λάθη, η ατυχία και χάσαμε. Πρέπει να συνεχίσουμε. Έχουμε δύσκολα παιχνίδια μπροστά μας. Πρέπει να βελτιωθούμε και νομίζω πως στο τέλος θα είμαστε χαρούμενοι. Στο τρίτο και τέταρτο σετ είχαμε καλές άμυνες και επιθέσεις. Ξεχνάμε αυτό το παιχνίδι και συνεχίζουμε».

Με τη γλώσσα των αριθμών

Τα σετ: 3-1 (25-20, 25-20, 17-25, 25-20)
 
ΑΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ (Αρσενιάδης): Νικολάκης 3 (2 άσσοι, 1 μπλοκ), Χατζηπροδρόμου 1 (1/4 επ), Σουλτανόπουλος 13 (8/13 επ, 5 μπλοκ),Φερέρα 5 (4/11 επ, 1 άσσος, 74% υπ – 43% άριστες), Γιοβάνοβιτς 28 (25/38 επ, 3 μπλοκ), Ρουμελιωτάκης 10 (10/22 επ, 76% υπ – 43% άριστες), / Ταμπουρατζής (λ, 74% υπ – 48% άριστες), Κόβαλτσουκ, ΄Σούρδι, Παπαγγελόπουλος 3 (2/2 επ, 1 άσσος), Ρούσσης
 
ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ (Παβλίσεβιτς): Μιγιαήλοβιτς 16 (13/29 επ, 1 άσσος, 2 μπλοκ, 59% υπ – 47% άριστες),  Ντάμποβιτς 2 (1 άσσος, 1 μπλοκ), Σμαραγδής 4 (2/7 επ, 1 άσσος, 2 μπλοκ), Παπαδόπουλος Χρ 12 (6/9 επ, 1 άσσος, 5 μπλοκ), Ντόκιτς 14 (12/19 επ, 2 μπλοκ), Λάππας 1 (1/9 επ, 56% υπ, 0 % άριστες) / Εφραιμίδης (λ – 77% υπ – 46% άριστες), Πέκμανς 11 (8/15 επ, 1 άσσος, 2 μπλοκ, 64% υπ – 9 % άριστες).